Sprawa wygląda następująco. Wraz z kolegą znaleźliśmy ostatnio na pewnej polanie w moich okolicach, zakopane w ziemi (na ok 5cm) krzyże. Bardzo proste krzyże, zbite z dwóch desek, każdy innej wielkości itd, deski były zapleśniałe. Jako iż w pobliżu mają swoje miejsce kolonie harcerzy, myślałem że to ich dzieło. Jednak ciekawość nie dała mi spokoju. Zapytałem tu i tam, między innymi moją ciocię, która powiedziała że w czasach wojny w lasach wokół tej polany mieszkali partyzanci, i podobno chowali tam dzieci które zmarły. Jako człowiek wyznający racjonalizm przymrużyłem na to oko, lecz ciekawość zrobiła swoje. Wieczorem z kolegą pojechaliśmy tam, i zrobiliśmy parę fotek. Gdy weszliśmy na tą polanę momentalnie jakoś inaczej się poczułem, aczkolwiek to raczej prowokacja/autosugestia/podświadomość. Przeglądając zdjęcia jakoś nic szczególnego nie zauważyłem, poza jednym miejscem, które zostawię do oceny Wam, ja jako człowiek zamieszany w sprawę mogę podświadomie widzieć tam coś, czego tam nie ma. Jednak Wszyscy, którym to zdjęcie pokazałem od razu doznali szoku, podobno też to widzą, i fakty które podała mi Ciocia potwierdziło parę osób, jedna nawet skojarzyła sama skąd mógł się tam wziąć ten "duch".
Jeszcze jeden fakt, który zauważyłem, żeby zobaczyć cokolwiek, trzeba rozjaśnić monitor, gdyż na nie wszystkich to coś widać. Zdjęcie wrzucam na serwer, ściągnijcie go na dysk, i powiększcie 3x, czerwonym kółkiem jest zaznaczone coś, co wygląda jak postać małego chłopca. W każdym bądź razie drzewa tam nie ma, tam jest właśnie ta polana z "cmentarzem". http://www31.zippyshare.com/v/58550909/file.html Pozdrawiam.
Dźwięk jest jak tworzywo... Daje się obrabiać, ale tylko w rękach zawodowca zmienia się w dzieło sztuki...
Cóż, poczekam, może ktoś inny to zobaczy. Tak jak już mówiłem, znajomy który widział to u mnie zdecydowanie coś zobaczył, chciał mieć tą fotkę u siebie, przesłałem mu, i okazało się że nie widać nic, dopiero gdy rozjaśnił monitor, zmienił kontrast itd to zobaczył... Ja również jestem sceptycznie do tego nastawiony.
Dźwięk jest jak tworzywo... Daje się obrabiać, ale tylko w rękach zawodowca zmienia się w dzieło sztuki...
Ja powiększyłem, rozjaśniłem i wyostrzyłem no i mogę powiedzieć że widzę COŚ... To coś przypomina kościótrupka, ale jestem zdanie że to zwykła gra światła i cieni:)
Ok powiększyłem i teraz widzę. Duch pierwsza klasa. To jest chyba najbardziej wiarygodne zdjęcie ducha. Wyraźnie widać istotę z tamtego świata. Gratuluję
Spokojnie Panowie. Przecież on sam nie mówi, że tam jest duch. Chce tylko naszej opinii... a ona jest taka, że to zwykły efekt gry światła i cienia... A jeśli myślałeś, że wchodząc na tej stronie znajdziesz szaleńców, którzy będą mówić że to duch to jesteś w błędzie.
No dobra. Ściągnąłem fotkę, otwarłem w programie graficznym, powiększyłem, rozjaśniłem i...
O Jezu! Ty chcesz żebym ja zawału dostał? Człowieku! Tam faktycznie coś jest. Tylko co? To... to...
To jest Demoniczna Gałązka Śmierci! Ona jednak istnieje! AAAAA!!!
Dobra, teraz na poważnie. Na to, że niektórzy zauważają tam jakiegoś ducha, moim zdaniem wpływ miały następujące czynniki: - słabe oświetlenie - gałązka - silna kompresja JPG - pareidolia
To ostatnie to zjawisko polegające na mimowolnym zauważaniu w obserwowanym obiekcie jakichś ludzkich cech wyglądu. Stąd czasami widzimy twarze w chmurach, cycki Dody na pierzynie, Jezuski na dywanie i duszki na gałązkach. Innymi słowy, widzimy sylwetki ludzkie tam, gdzie ich nie ma.
Serwer: 600 zł/rok | Domena Paranormalium.pl: 100 zł/rok | Wpisy typu "widział rzem ófo" oraz "leczenie wisiorkiem": bezcenne
Reklama:Już 5071 osób zarejestrowało się na Paranormalium. Paranormalium jest coraz popularniejsze, a Robert Bernatowicz ma coraz więcej nowych przyjaciół Serdecznie pozdrawiam tych wszystkich "prawie-jak-racjonalistów" i ortodoksów, którzy bez czytania i obejrzenia wszystko, co ma "paranormalne" w nazwie, wrzucają do wora z napisem "bzdury"...
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 0 gości