Banner - Kod Wladzy
ByÅ‚eÅ› Å›wiadkiem manifestacji niewyjaÅ›nionego zjawiska? JeÅ›li tak, napisz nam o tym! Tworzymy najwiÄ™kszÄ… w Polsce bazÄ™ danych o spotkaniach ze zjawiskami paranormalnymi. Czekamy na relacje współczesne oraz z lat ubiegÅ‚ych. Wszelkie materiaÅ‚y przesyÅ‚ać możecie za pomocÄ… formularza do wysyÅ‚ania relacji. Dobrze, żeby twoja relacja byÅ‚a dobrze udokumentowana - jeÅ›li wiÄ™c dysponujesz filmem lub zdjÄ™ciem, wgraj je na rapidshare i wyÅ›lij nam linka w treÅ›ci relacji · W ostatnim czasie na naszym forum bardzo czÄ™sto dochodzi do sytuacji, kiedy użytkownicy rejestrujÄ… nowe konta tylko po to, aby zaÅ‚ożyć jeden temat reklamujÄ…cy innÄ… stronÄ™ internetowÄ…, usÅ‚ugÄ™ lub produkt. Zwykle reklamowana jest strona "pozwalajÄ…ca poznać datÄ™ Å›mierci" za SMS'a kosztujÄ…cego "jedyne" 30 zÅ‚ + VAT. Zawsze dokonujÄ… tego bez proÅ›by o zgodÄ™ ze strony administracji, mimo iż w regulaminie pisze wyraźnie, że taka zgoda jest wymagana zawsze, bez wzglÄ™du na rodzaj ogÅ‚oszenia. Ponieważ nie lubimy Å›miecenia na naszym portalu, od dziÅ› do takich spamerów admin Ivellios bÄ™dzie rozsyÅ‚aÅ‚ ostrzeżenie z informacjÄ… o grożących sankcjach prawnych (podstawa prawna: ustawa z dnia 18.07.2002 r. o Å›wiadczeniu usÅ‚ug drogÄ… elektronicznÄ… (Dz. U. nr 144, poz. 1204 ze zm.). Mamy nadziejÄ™, że ten straszak podziaÅ‚a i że nie bÄ™dziemy musieli spotykać siÄ™ w sÄ…dzie z którymkolwiek ze spamerów. · ZachÄ™camy was, drodzy Czytelnicy, do zgÅ‚aszania nam wszelkiego rodzaju uwag dotyczÄ…cych np. błędów merytorycznych lub faktograficznych znalezionych w artykuÅ‚ach, błędów w opisach filmów, komentarzy Å‚amiÄ…cych regulamin i/lub netykietÄ™ oraz wszelkich sugestii dotyczÄ…cych portalu. Uwagi możecie skÅ‚adać poprzez formularz kontaktowy - link "Kontakt" w górnym menu. Przeczytaj na blogu redakcyjnym specjalnÄ… notkÄ™ - odezwÄ™ do Czytelników · Nowe audycje mp3: Kryptozoologia (zapis audycji live 27.11.2011) - Zapis audycji nadanej w Radiu Paranormalium 27 listopada 2011. Audycja "Wieczór Kryptozoologiczny" zostaÅ‚a przygotowana z okazji siódmych urodzin portalu KryptoZoologia.pl. Audycja skÅ‚adaÅ‚a siÄ™ de facto z kilku audycji: kryptozoologiczny odcinek Para-Radia Arka Paterka, fragmentu jednej z książek przygotowanego w wersji audio przez grupÄ™ INFRA oraz z części przygotowanej przez redakcjÄ™ Paranormalium. · NiezwykÅ‚e zdolnoÅ›ci - Audycja poÅ›wiÄ™cona niezwykÅ‚ym, paranormalnym zdolnoÅ›ciom różnych ludzi · Nowe filmy dokumentalne w naszej filmotece: Fastwalkers - Fastwalkers – jest to tytuÅ‚ nowego filmu dokumentalnego, który skupia siÄ™ wokoÅ‚o fenomenu UFO i Obcych Cywilizacji. Dokument ten ma ponoć ujawnić prawdÄ™ na temat tych zagadnieÅ„. Owa prawda ma być skrywana przed nami od ponad 50 lat. Fastwalkers pozwoli nam poznać relacje osób, które znajÄ… wszelkie informacje o UFO z pierwszej rÄ™ki – poznamy zeznania Å›wiadków jak i poszkodowanych we wszelkich dziaÅ‚ach zwiÄ…zanych z owym fenomenem. PatrzÄ…c na listÄ™ osób, które zagoszczÄ… w filmie można z góry stwierdzić , iż bÄ™dzie to doborowe towarzystwo. MateriaÅ‚ zawiera wywiady ze Stantonem Friedmanem , dyrektorem Disclosure Project doktorem Stevenem Greerem, Stevenem Bassetem, Jaimie Maussanem i jednym z najwyższych oficjeli KoÅ›cioÅ‚a Katolickiego Monsignorem Corrido Balduccim , który także przedstawi swoje wnioski. To tylko niektórzy z goÅ›ci wystÄ™pujÄ…cych w owym materiale... SkÄ…d nazwa Fastwalkers ? „Nazwa wywodzi siÄ™ z Agencji RzÄ…dowych – jest to nazwa identyfikujÄ…ca zjawiska UFO” – mówi Robert D. Miles producent filmu. „Jest to coÅ› jak znak lub hasÅ‚o przypisane do jakiegoÅ› dziaÅ‚ania. Wiemy , że np. NORAD używa wÅ‚aÅ›nie takiego okreÅ›lenia” NORAD (North American Air Defense Command) – czyli Północno AmerykaÅ„ski System BezpieczeÅ„stwa Powietrznego co roku zgÅ‚asza przynajmniej 500 zdarzeÅ„ z takimi nieznanymi obiektami radarowymi (Fastwalkerami – nazwa wywodzi siÄ™ najprawdopodobniej od tego, iż owe obiekty potrafiÄ… poruszać siÄ™ z niesÅ‚ychanÄ… prÄ™dkoÅ›ciÄ… i zwrotnoÅ›ciÄ…). W filmie zobaczymy materiaÅ‚y takie jak zdjÄ™cia, filmy, które po raz pierwszy ujrzÄ… Å›wiatÅ‚o dzienne. Jednym z takich nagraÅ„ jest uchwycony obiekt, który porusza siÄ™ na orbicie Księżyca i nagle zmienia swój kierunek (moment ten jest zaprezentowany w trailerze). MateriaÅ‚ trwajÄ…cy 98 minut zostaÅ‚ dokÅ‚adnie przetworzony do techniki High Definition, włączajÄ…c w to realistyczne animacje 3D pokazujÄ…ce obce formy życia. Aby dowiedzieć siÄ™ wiÄ™cej na temat filmu należy odwiedzić oficjalnÄ… stronÄ™... Czy do grona znanych i dobrych filmów o UFO dołączyÅ‚ kolejny, który być może jest jeszcze lepszy od reszty ? Najlepszym sposobem aby znaleźć odpowiedź na to pytanie bÄ™dzie zapoznanie siÄ™ z tym materiaÅ‚em. · Area 51 - Wywiad z Obcym, Area 51 - Alien Interview - PeÅ‚ny film dokumentalny dotyczÄ…cy tzw. wywiadu z Obcym, który rzekomo miaÅ‚ zostać zarejestrowany na taÅ›mie filmowej i wykradziony z bazy wojskowej Groom Lake w Nevadzie. "WedÅ‚ug danych podanych przez tajemniczego pracownika Strefy 51, obcy przybyÅ‚ do bazy w 1989 roku, wywiady z obcym miaÅ‚y mieć miejsce dwa razy w miesiÄ…cu po trzy do piÄ™ciu godzin dziennie, jeżeli obcy źle siÄ™ czuÅ‚ sam miaÅ‚ przerywać wywiad, przesÅ‚uchania miaÅ‚y miejsce w obecnoÅ›ci telepaty (to wÅ‚aÅ›nie on prowadziÅ‚ wywiad) i kogoÅ› z nadzoru wojskowego (sylwetka, która pojawia siÄ™ w trakcie filmu po prawej stronie kamery), oraz że przesÅ‚uchania nie sÄ… już prowadzone." · Mroczne sekrety wewnÄ…trz Bohemian Grove - Bohemian Grove jest to specjalne miejsce na 20601 Bohemian Ave w Monte Rio, Kalifornia - USA. W tym miejscu organizowane sÄ… spotkania Elity Å›wiatowej w Å›rodku Lipca na trzytygodniowe zebrania. Elita jest zÅ‚ożona z najbogatszych oraz najbardziej wpÅ‚ywowych ludzi biznesu, kultury, nauki oraz Å›wiata polityki. · The Disclosure Project - Zapis konferencji z 9 maja 2001 - The Disclosure Project - Zapis konferencji z 9 maja 2001. National Press Club - Waszyngton. The Disclosure Project to organizacja non-profit, której celem jest ujawnienie wszystkich faktów dotyczÄ…cych zjawiska UFO, pozaziemskiej inteligencji oraz utajnionych zaawansowanych systemów energetycznych i napÄ™dowych. · The Order of Death - Film opowiada o tym jak, "poważni" ludzie, tacy jak George Walker Bush, Bill Clinton i wielu bardzo znanych ludzi Å›wiata polityki, uczestniczÄ… w satanistycznych rytuaÅ‚ach odbywajÄ…cych siÄ™ co roku w Bohemian Grove.Okazuje siÄ™, że okultystyczne rytuaÅ‚y od dawna sÄ… praktykowane przez znanych nam z TV ludzi - na przykÅ‚ad, Ronald Reagan i jego żona powierzali każdy aspekt swojego życia astrologowi. Inni znani zwolennicy okultyzmu to Adolf Hitler, Eleonora Roosevelt, Hilary Clinton, Tony Blair i wielu, wielu innych. · 14 grudnia 2009 na terenie Akademii Ekonomicznej w Katowicach odbyÅ‚a siÄ™ druga już edycja Debaty Ufologicznej. W debacie wziÄ™li udziaÅ‚ badacze ufologii oraz przedstawiciele Å›wiata nauki. Czas na podsumowanie debaty! Przeczytaj relacjÄ™ z debaty · Paranormalium skoÅ„czyÅ‚o 6 lat i tym samym staÅ‚o siÄ™ jednym z najstarszych dziaÅ‚ajÄ…cych w polskim Internecie serwisów o tematyce paranormalnej. Z tej okazji mamy dla was prezent - zapraszamy was do nowootwartego dziaÅ‚u QUIZY WIEDZY, w którym możecie sprawdzić stan swojej wiedzy na temat zjawisk paranormalnych · 6 lat to dla portalu internetowego kawaÅ‚ czasu. W historii Paranormalium oj dziaÅ‚o siÄ™, dziaÅ‚o... dlatego zachÄ™camy was do przeczytania peÅ‚nej i szczegółowej historii serwisu - do tekstu dołączyliÅ›my screeny, dziÄ™ki którym możesz zobaczyć, jak Paranormalium wyglÄ…daÅ‚o w poczÄ…tkach swojej dziaÅ‚alnoÅ›ci ;-) ·

Zaloguj siÄ™ ·  Forum ·  Zarejestruj siÄ™ ·  Szukaj · FAQ

Obecny czas: 2012-02-11, 23:15
Wszystkie czasy w strefie UTC + 2 godziny (czas letni)
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Napisz nowy temat Odpowiedz [ 6 posty(ów) ] 
AutorWiadomość
Ashiren

Nowa Krew
Nowa Krew

Temat postu: Co siÄ™ dzieje...? OOBE czy coÅ› innego?
 Post WysÅ‚any: 2010-02-27, 23:37 

Od kilku miesięcy, co kilka dni w nocy, doświadczam różnych dość nieprzyjemnych rzeczy xD .
Zaczęło się od tego, że prosiłem opiekunów o pomoc w wyjściu z ciała itd. Po kilku dniach takich modłów... nie pamiętam jak to dokładnie było ale: budzę się w nocy, nagle uderza we mnie potężna fala, czuje się jakbym był w jakieś galarecie, słyszę huk i czuje bicie serca - nie wiem co się dzieje, myślę: cholera coś mnie atakuje. Czuje jakbym leciał w górę, kręcił się w powietrzu, spadał z łóżka itd... Zrobiłem szybko tarcze - tak jakby strach lekko minął ale nie mogłem się na niej skupić więc dużo mi nie pomogła. Nagle trach spokój, amen, cisza na morzu... Myślę sobie: chciałem pomocy w oobe, to mam, ale nie od tego, od kodo trzeba. To się powtarzało co kilka dni, raz słabsze raz mocniejsze, ten zapisek znalazłem na dysku, chyba z grudnia albo stycznia(dlaczego ja daty nie zapisałem...), miałem ok 2 tygodnie spokojne noce i znowu:

Dzisiaj miałem kolejne "wyszarpywanie" z ciała.... śniło mi się, że była noc biegłem pod górę na środku jakiegoś pola, na szosie, przede mną jechał samochód w moja stronę i budzę się, jestem 100% świadomy, leżę na łóżku (położyłem się spać o 1 w nocy, zasnąłem gdzieś o 1,30 i obudziłem się z tego snu ok 2 w nocy), ok leżę na łóżku i nagle czuje ze lecę w bok, coś mnie ciągnie w bok.. albo raczej szarpie..., szarpie i szarpie, czuje jakbym już spadał z łóżka ale zatrzymałem się w powietrzu, kręcę się w powietrzu i patrzę unoszę się nad łóżkiem, bylem szczęśliwy ze udało mi się wyjść z ciała, ale za chwilę wróciłem do ciała, znowu leżę leżę i znowu coś mnie szarpie, myślę sobie kurde a jeśli to coś nie koniecznie jest moim kumplem i chcę mi zrobić coś złego .... a to coś ciągle mnie szarpie i coś próbuje... i unoszę się nad podłogą plecami do podłogi, płasko, widzę baaardzo jasną kulę na suficie która oświetla mój pokój i koniec jestem w ciele, przewracam się na 2 bok, myślę nad tym co się stało przed chwila... zasypiam.
Po tym zdarzeniu, porozmawiałem z moją b. dobrą znajomą, "obcykaną"w tych sprawach. Powiedziała mi, że prosząc opiekunów o pomoc w wyjściu z ciała, mogłem przyciągnąć do siebie byty, podszywające się pod opiekunów. Kilka dni po tym poprosiłem o oczyszczenie
swojego kumpla - rzeczywiście widział to i owo na mojej aurze, oczyścił ale powiedział, że to nie koniec, to wróci - tak czy siak miałem 2 tygodnie spokoju i znowu się zaczęło: obudziłem się z jakiegoś snu, wyczuwam obecność jakiś 3 istot w pokoju, czuje bicie serca, słyszę jakiś huk, uderza mnie(jak grom z jasnego niema) fala strachu w dodatku wydaje mi się, że coś ciągnie mnie za nogi, mija kilka sekund i spokój... cisza na morzu, po chwili to samo, mając już dość myślę: cholera jak macie coś zrobić to ruszcie dupę a nie bawić się będziecie, trach spokój, przewracam się na bok zasypiam. Zwykle doświadczam tego gdy nie mogę zasnąć. Możecie pomyśleć sobie, że ten strach wynika z tego, że coś się dzieje ale właśnie nie, nie o to chodzi, - najpierw się wybudzam, z takim dziwnym uczuciem, leżę, leże i uderza we mnie fala strachu niczym piorun - ten strach informuje mnie, że zaraz zacznie się gimnastyka.
Teraz czekam na wasze zdanie, co to może być i co powinienem z tym fantem zrobić...

Poeta2008

Doktor
Doktor

Miejscowość: warszawa
 Temat postu: Re: Co siÄ™ dzieje...? OOBE czy coÅ› innego?
 Post WysÅ‚any: 2010-03-12, 19:48 

Pospaceruj sobie ciałem astralnym po mieście :) ale zanim to zrobisz porozmawiaj o tym z aniołem stróżem albo pomódl się do Boga o jego opiekę co by być bezpiecznym.

Uzytkownik zablokowany w wyniku przekroczenia dopuszczalnej ilosci ostrzezen, blokada obowiazuje do: 20 lis 2008

IteratorZX81

Grupa badawcza Gamma
Grupa badawcza Gamma
Awatar użytkownika

Post WysÅ‚any: 2010-03-13, 19:53 

Moim zdaniem to są tzw. wibracje. Następnym razem zamiast się opierać daj się ponieść. Wyjście powinno być o wiele łagodniejsze, gdy się nie będziesz bał i (nawet podświadomie) opierał.

We will remember. We will fight. To reveal those who want to be revealed....

Życie w kosmosie na pewno jest. A to czy są to szare/zielone/niebieskie ludziki, czy tylko roślinki i zwierzątka to inna sprawa. Image

Kuj, człowieku, kuj - a pieniędzy będziesz miał w ch... erm... bardzo dużo.

Ashiren

Nowa Krew
Nowa Krew

Post WysÅ‚any: 2010-03-14, 00:17 

Poeta2008 napisał(a):
Pospaceruj sobie ciałem astralnym po mieście :) ale zanim to zrobisz porozmawiaj o tym z aniołem stróżem albo pomódl się do Boga o jego opiekę co by być bezpiecznym.

Dla mnie Bóg katolicki nie istnieje - jeśli o tego ci chodziło, zresztą dla mnie, nie ma bogów.
IteratorZX81 napisał(a):
Moim zdaniem to są tzw. wibracje. Następnym razem zamiast się opierać daj się ponieść. Wyjście powinno być o wiele łagodniejsze, gdy się nie będziesz bał i (nawet podświadomie) opierał.

Zawsze pozwalam temu czemuś żeby mnie wyciągnęło, ostatnio nawet sam staram się unieść. Jak czuje się już "odłączony" od ciała, to staram się odepchnąć od czegoś, ale zawsze jakoś ciężko mi to idzie. Czuje się okropnie ciężki i przywiązany do ziemi, przez co polecieć nie mogę.

DiaRosse

Nowa Krew
Nowa Krew

Post WysÅ‚any: 2010-03-21, 15:35 

Hm... A skąd pewność, że to wszystko to OOBE albo nie? Najlepszym sposobem na sprawdzenie jest zatkanie nosa i wydechu nosem. Jeśli uda się tak 'oddychnąć' oznacza, że masz OOBE. Jeśli jednak nie to - widocznie masz jakieś koszmary senne. :D Albo bogatą wyobraźnię. Lub za dużo horrorów. xd
Jeśli jednak wyszedłeś z ciała to musisz wiedzieć, że w TAM nie może Ci się nic, kompletnie nic stać! :-) To jest TWÓJ świat. Widzisz to co chcesz widzieć.
Może te COŚ raz Cię zaatakowało, a potem Twoja psychika odczuwała strach i myślałeś ciągle o tym, więc to się pojawiało. Spróbuj wymarzyć sobie łąkę z kwiatuszkami i motylkami. ;D
PS. Czytałam kiedyś książkę, w której gość po OOBE przestał wierzyć w Boga. Osobiście nie doznałam jeszcze OOBE, ale ciągle się staram. Te starania spowodowały, że również, bez powodu przestaję wierzyć. :P

Ashiren

Nowa Krew
Nowa Krew

Post WysÅ‚any: 2010-03-23, 18:10 

Nie oglądam horrorów - nie kręcą mnie po prostu. Skąd wiesz, że jestem tam bezpieczny, skoro sama tego nie doświadczyłaś? ;) Zauważyłem teraz, że często po medytacji mi się to przytrafia. Przez ostatnie dwa tygodnie rzadko medytowałem - jakoś tak nie chciało mi się i po prostu nie mogłem wejść w trans ;p. Przedwczoraj medytowałem, gdy zdecydowałem się zasnąć, to przy zasypianiu znowu przyszło to coś - ta fala strachu już nie jest taka straszna - zdążyłem się przyzwyczaić, ciekawi mnie natomiast, te uczucie, że zaczynam odlatywać - fajne uczucie xD.

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  
Napisz nowy temat Odpowiedz [ 6 posty(ów) ] 

Wyślij odpowiedź

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości