Temat postu: Re: Techniki: naturalne otwieranie "Trzeciego Oka"
Wysłany: 2009-11-10, 21:35
jak otworzysz czakre trzeciego oka to wierz mi nie przeoczysz to po pierwsze bedziesz miał więcej energii w czakrze ( może cie boleć głowa dlatego po niej polecam dla równowagi czakre podstawy ) poza tym czakra 3 oka rozwija twój osobisty dar(możesz zacząć widzieć energie , zacząć mieć przeczucia co do przyszłości) ja osobiście mogę zobaczyć czyjąś aurę i wyczuć energie .
Wysłany: 2009-11-11, 20:28
A ja ćwiczę otwieranie trzeciego oka.Moja intuicja się rozszerzyła.I kiedy mocno się skupie w tym punkcie to zaczyna troszkę boleć ale słyszałem że wtedy czakra trzeciego oka pracuje i dlatego boli
Ostatnio edytowany przez Pein, 2009-11-11, 20:28, edytowano w sumie 1 raz
Wysłany: 2010-02-22, 12:11
Witam . Moja przygoda z Medytacją oraz Czakrami zaczeła się juz troche temu. Prosiłbym o rade jak dobrze zacząć rozwijać czakry. Zaczynajżc kolejno pobudzam obecnie Kundaliniego . Prosiłbym o kilka rad w mojej drodze do kolejnych czakr .
[i]Kiedy jakiś poważny starszy naukowiec powie, że coś jest możliwe to prawdopodobnie ma racje. Kiedy powie że coś jest niemożliwe , to prawdopodobnie się myli. Arthur C . Clarke
Wysłany: 2010-02-22, 15:16
Kiedy pracujesz z energią Kundalini (nie odmieniaj tego w ten śmieszny sposób), rozwój czakr następuje niejako automatycznie, jest konsekwencją wznoszenia Kundalini. Pomimo tego radziłbym najpierw uzyskać stabilny poziom czakr, a potem zajmować się Kundalini, bo może dojść do niemiłego rozstrojenia.
"Potrzebujesz dużą zwierzęcą czaszkę, jako naczynie. Ludzkie są świetne, pojemne. Całą krew miesięczną sześciu różnych dziewic. Pół litra potu, jeden litr łez. Do tego trzydzieści sześć czarnych świec. Pukiel włosów ofiary. I oko nietoperza. Miksujesz to radośnie mikserem i smacznego. Tak smakuje czarna magia. Chcesz tego?" ~tak
Wysłany: 2010-02-24, 03:00
I kiedy mocno się skupie w tym punkcie to zaczyna troszkę boleć ale słyszałem że wtedy czakra trzeciego oka pracuje i dlatego boli
Dorzucam do postu pein krótkie wyjaśnienie:) uczucie pobolewania o którym pisze świadczy o otwieraniu się trzeciego oka i jest to objaw jak najbardziej prawdidłowy przy powolnym jego otwieraniu w wyniku systematycznych ćwiczeń. Przy gwałtownym otwieraniu a takie metody stosowano w klasztorach Tybetu i Nepalu po prostu przebijano ostrym narzędziem miejsce gdzie znajduje się trzecie oko co było sposobem dość brutalnym, ale podobno skutecznym
Mamba
Najlepszy jest ten czas, który mam przed sobą.
(Milton H. Erickson )
Wysłany: 2010-04-12, 09:49
Ja, używając techniki tych 7 bram, zobaczyłem taki świetlisty prostokąt, ale po chwili znikł, a zastąpił go mrok, a u mnie mrok, to mieszające się cząsteczki, tak jakby błyszczącego mroku, a co do prostokąta to wyglądał jak drzwi, najpierw się przybliżał, a później nagle znikł, mógłby mi ktoś to wyjaśnić? Co to znaczy?
A co do widzenia aur, to nie wiem, bo ja widzę np dookoła czegoś aurę, ale u mnie to jest tak jakby falujące powietrze, hmmm... to tak jak powietrze spalające się nad świeczką, tak dziwnie faluje. Mógłby mi ktoś odpowiedzieć też na to pytanie?
Wysłany: 2010-05-06, 10:58
pytanko moje brzmi czy kto moze siÄ™ z tym urodzic czy poprostu kladzie siÄ™ i bez treningu otwiera trzecie oko ?? i czuje i rozlewa anergie po calym ciele ??
Wysłany: 2010-05-06, 14:14
Nie,tzn,zwykle nie.A jak tak,to pewnie z przyzwyczajenia nie poczujesz przeplywu energii. Zeby siÄ™ nauczyc,musisz wziac przyklad z terazniejszych sportowcow najwyzszej klasy.Nie udalo im siÄ™ odrazu podniesc 100kg na klate.Cwiczyli,i z czasem mogli osiagac nowe horyzonty w sile,moga podniesc wiecej niz normalny biznes-men spieszacy siÄ™ z malleta wazaca co najwyzej 5kg.Z czakrami trzeba cwiczyc,cwiczyc,nie watpic,az siÄ™ rezultaty osiagnie.Zycze powodzenia w otwieraniu czakr.
Przy odpowiednich argumentach wszystko,alez wszystko zdolam ci udowodnic...
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości