Spock- przyznasz jednak, że niektórzy pokroju Ala Gora, który mówi, że w Polsce skażenie środowiska jest tak duże, że chowamy nasze dzieci do kopalń to zwykły zabieg marketingowy ("Polacy się trują, więcej kasy na środowisko"). http://img215.imageshack.us/img215/1509/67002344.png Słyszał ktoś coś ostatnio o dziurze ozonowej? Ja jestem jednak zwolennikiem naturalnych przyczyn ocieplenia.
Brak dowodu na nieistnienie nie sprawia że coś istnieje.
To jest skan z książki tego gora? Gościu powtarza jakieś głupoty pewnie z internetu. To jest dość powszechne zjawisko. Widać je na wielu polskich forach.
Ocieplenie według mnie ma naturalną przyczynę, pewnie jest to aktywność słońca z małą domieszką z działalności człowieka. Dochodzi do tego również emisja gazów cieplarnianych czyli tego sławnego Co2, chociaż uważa się że groźniejszym gazem jest para wodna, potem mamy metan i inne gazy.
Niektórzy znawcy tematu uważają że globalne ocieplenie może doprowadzić do lokalnych ochłodzeń z powodu zatrzymania się niektórych prądów morskich. A co do lodowców. Niektóre topią się a innych przybywa.
Słońce robi swoje, ale większość gazów cieplarnianych emituje człowiek, przynajmniej na razie. Za jakiś czas może się ocieplić tak mocno, że odtaje syberyjska wieczna zmarzlina - a wtedy do atmosfery przedostanie się uwięziony w niej metan, który jest znacznie silniejszym gazem cieplarnianym niż dwutlenek węgla. Zresztą, ten proces już się rozpoczął.
Gore przesadza, ale na ochronę środowiska nigdy nie może być żal pieniędzy. Oczywiście pod warunkiem, że te pieniądze faktycznie pójdą na budowę oczyszczalni itp., a nie do prywatnej kieszeni jakiegoś cwaniaka. Ani że nie skończa się po upływie kampanii wyborczej.
Właśnie Gore zniknął, chyba dlatego, żeby nie odpowiadać na niewygodne pytania. Tu macie kawałek tekstu z portalu informacyjnego:
"Jak informuje "Washington Post", w pobielonej stolicy USA rozpoczęły się poszukiwania Gore’a. Okazuje się bowiem, iż zwykle nadzwyczaj aktywny medialnie polityk po prostu zniknął. Budzi to wielką wesołość, zwłaszcza wśród Republikanów. Jeden z senatorów prawicy ulepił nawet dla Gore’a igloo.
Wściekli zwolennicy guru "globalnego ocieplenia" krzyczą, że krytycy Gore’a nie znają się na nauce. Trudno im jednak wykrzesać z siebie jakikolwiek rzeczowe argumenty. Zwłaszcza po tym, gdy do mediów wyciekły listy "klimatologów" świadczące o dokonywanych przez nich fałszerstwach na wynikach badań. " Źródło
Temat postu: Re: Przyszłość
Wysłany: 2010-02-19, 19:48
"Jak sobie pościelisz tak się wyśpisz". Polityka, polityka i jeszcze raz polityka ale przede wszystkim polityka mądra. Mądra polityka pomaga między innymi naturalnemu środowisku tzn. mam tu namyśli ochronę środowiska i wprowadzanie mądrych niezatruwających środowiska "technologii". O czym trzeba pamiętać? O tym że tylko wszystko to co jest martwe pochodzi od ludzi. Cała żywa reszta jest już dziełem siły wyższej czyli Boga. Bez wyrzutów sumienia stawiam na republikanów. Uważam że wybór jest konkretny a partia oryginalna. Proponuję przestudiowanie celów i założeń republikańskiej polityki a także zainteresowanie się powstaniem i całą historią. P.S. Niech żyje równość! Wolność jest w nas!
Uzytkownik zablokowany w wyniku przekroczenia dopuszczalnej ilosci ostrzezen, blokada obowiazuje do: 20 lis 2008
Poeto eee... wybacz ale zadam 2 małe pytania - Sądzisz że napisałeś na temat toczącej się dyskusji? - Rozumiem że "stawiasz na republikanów" ale czy musisz tu prowadzić dla nich kampanię wyborczą?
Temat postu: Re: Przyszłość
Wysłany: 2010-02-20, 13:24
Uważam że nie zszedłem z tematu. Przyszłość całej ludzkości zależy od ludzi. Przyszłość ludzi i świata zależy głównie od polityki. Polityka jest motorem napędowym naszej egzystencji na ziemi. Polityka oddziałuje na nasze życie i w ogóle na naszą przyszłość. To jaki będzie nasz los zależy od prowadzącej przez ludzi polityki na ziemi. Taki mamy system i nie wydaje się by nasze ogólne życie (czyli prawo oraz prawa i obowiązki obywateli) mogło zależeć od czegoś innego niż polityki. Nasza wspólna przyszłość zależy również od jakości egzystencjalnej poszczególnej jednostki. Mam tu na myśli etykę i moralność czyli indywidualne postępowanie każdego z nas. To też jest ważne. Nasza przyszłość będzie taka jaki będzie kierunek naszego postępowania. Właśnie dlatego napisałem o partii republikanów. Jestem zgodny z ich poglądami (więc też w zasadzie z działaniem) które mają ogromny wpływ na terazniejszość i przyszłość kraju a także całego świata.
Uzytkownik zablokowany w wyniku przekroczenia dopuszczalnej ilosci ostrzezen, blokada obowiazuje do: 20 lis 2008
Polityka jest motorem napędowym naszej egzystencji na ziemi.
Po tym zdaniu mam ochotę się zabić...
no dooobrze, teraz tylko czekać na posty "głosujcie na kaczora on światu pomoże" i "nie nie, bronek będzie lepszy on was uratuje przed armagedonem"...
nasza przyszlość? Nieciakawa, w dobie technicyzacji w końcu osiagniemy taki stan, ze niektóre kraje zdobedą potezne uzbrojenie militarne, oczywiście wykorzystaja je... Nie zostanie kamień na kamieniu... jak Einstein powiedział "czwarta wojna swiatowa bedzie na patyki i kamienie"
dobie technicyzacji w końcu osiagniemy taki stan, ze niektóre kraje zdobedą potezne uzbrojenie militarne, oczywiście wykorzystaja je.
Pomijając USA, Chiny, Rosję i może Koreę Północną, która w technikę wojskową wkłada trochę pieniędzy, to jakieś państwo na wschodzie (Iran, Irak? nie orientuję się w tych państwach) chwaliło się, że jest bliskie stworzeniu broni atomowej.
Brak dowodu na nieistnienie nie sprawia że coś istnieje.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości