Temat postu: Re: Koniec Åšwiata z innej perspektywy
Wysłany: 2009-10-25, 12:13
Ale wtedy, biorąc pod uwagę wersję z kometą, nic po Tobie nie zostanie. Nawet ludzkość na Ziemi. Wszystko cofnie się do epoki kamienia łupanego. Nie przeraża Cię taka perspektywa?
"Jestem taki jak wszyscy ludzie - widzę świat nie takim jaki jest, lecz jakim chciałbym go widzieć" Paulo Coelho
Rejestracja: 2009-03-02, 12:22 Posty: 106 Miejscowość: A co chcecie wpaść?
Wysłany: 2009-10-28, 19:09
Koniec świata z pewnością nie uniknione ale jeśli technika pójdzie na przód to nie zginiemy poprzez koniec naszej ziemi:)Ale osobiście wolałbym aby to była ta data: 21.12.2012r.Niż jakaś inna!Nie pytajcie mnie dlaczego chcę zginąć w 2012 roku a nie pożyć trochę dłużej.Po prostu ja wolałbym w tym czasie zginąć!Chrześcijaństwo opisuje koniec świata ale nie pisze kiedy ma on nastąpić więc inaczej nie pewne informacje...Chciałbym tak jakby dołączyć się do posta nr.3 w tym temacie,brzmiał on mniej więcej tak: "Widać,że nie jesteś chrzejścianinem..." teraz taka moja osobista po za tematem odpowiedz: "Chyba zmieniam wiarę,ponieważ wnerwiają mnie chrześcijańskie zasady i wierzenia!Lepiej być satanistą i np.wierzyć w reinkarnacje niż być Chrześcijaninem i mówić co chwilę"Masz grzech!"...
Czasami lepiej nie pytać i błądzić. Proszę userów o przestrzeganie zasad ortografi i interpunkcji! Proszę adminów o dalsze prowadzenie tak dobrego forum:) Proszę gości o rejestrowanie się na tym forum i polecanie go swoim znajomym!
Wysłany: 2009-10-28, 20:44
Będą satanistą, w pewien sposób również jesteś chrześcijaninem. Jeśli wierzysz, że na dole jest Lucek, to musisz automatycznie wierzyc również w Boga. Wesołego, starszego jegomościa siedzącego na górze. To w pewnym sensie nieuniknione. Ja tam wole osobiście wierzyc, że po śmierci czeka coś na człowieka. Pewien optymizm się tutaj zakrada.
A co do tego, co napisała Leyla - wiesz, osobiście wolałbym się cofnąc do epoki kamienia łupanego. Dlaczego? Zauważ, że wszystko, co człowiek wymyśla, wszystko, co udoskonala, służy później do mordowania innych ludzi. Naprawdę żal Ci takiej "cywilizacji"? Patrzec, jak wszystko, co przez stulecia było udoskonalane, teraz służy do mordowania dzieci i starców?
Wysłany: 2009-10-28, 22:01
Cytuj:
Będą satanistą, w pewien sposób również jesteś chrześcijaninem. Jeśli wierzysz, że na dole jest Lucek, to musisz automatycznie wierzyc również w Boga. Wesołego, starszego jegomościa siedzącego na górze. To w pewnym sensie nieuniknione. Ja tam wole osobiście wierzyc, że po śmierci czeka coś na człowieka. Pewien optymizm się tutaj zakrada.
Gdzieś już pisałem na forum identyczny post
Cytuj:
A co do tego, co napisała Leyla - wiesz, osobiście wolałbym się cofnąc do epoki kamienia łupanego. Dlaczego? Zauważ, że wszystko, co człowiek wymyśla, wszystko, co udoskonala, służy później do mordowania innych ludzi. Naprawdę żal Ci takiej "cywilizacji"? Patrzec, jak wszystko, co przez stulecia było udoskonalane, teraz służy do mordowania dzieci i starców?
Pytanie, czy w epoce kamienia łupanego udałoby ci się osiągnąć dojrzałość.
Brak dowodu na nieistnienie nie sprawia że coś istnieje.
Wysłany: 2009-10-28, 22:11
Darnok napisał(a):
Pytanie, czy w epoce kamienia łupanego udałoby ci się osiągnąć dojrzałość.
To znaczy, sugerujemy tutaj, że przetrwamy koniec świata taki, jakim sobie to wyobrażamy i cofamy się tacy, jakimi jesteśmy do epoki kamienia łupanego. Gdzie w zasadzie "kamień łupany" jest tutaj pojęciem względnym. Podejrzewam, że bardziej by to wyglądało tak, jak chociażby w MadMaxie.
Tak czy inaczej, kwestia nieistnienia bomb wodorowo-jądrowo-atomowo-jakichśtam, działa na mnie jakoś tak uspokajająco. Nie wiedziec czemu
Darnok...nie zrobiłem plagiatu. Uwierz mi widocznie nasze zdania nie są tak bardzo odległe, jak nam się to wydaje x)
Wysłany: 2010-01-06, 14:11
Myślę że wizji końca świata a także teorii które dotyczą jego końca jest chyba już wystarczająco dużo. Uważam że nic więcej już nie wymyślimy. Uważam że któraś z teorii jednak się sprawdzi. Uważam że prawda jest jedna. Też jestem chrześcijaninemi i wierzę w jednego Boga a co za tym idzie - w dobro. Istnieje wiele teorii końca świata które nie są przeze mnie interpretowane jako "koniec świata" tylko jako domysły wydarzeń które mogłyby zmienić bieg historii. Na szczęście politycy oraz przywódcy państw nie są chyba na te wszystkie, można nawet je tak nazwać - nakazy (że 3 wojna światowa ma się niby odbyć bo ktoś tam coś przewidział) nie są chorzy, bo to mi się nie podoba. Odnoszę wrażenie iż niejedna osoba takiej wojny by chciała. Nie byłaby ona jednak "końcem świata" tylko gwałtownym powrotem do czasów średniowiecza biorąc pod uwagę osiągnięcia dzisiejszej techniki. Nastąpiłoby również zmniejszenie się liczby ludności na świecie. Wybuch super wulkanu, zmiana klimatu, uderzenie jakiejś komety w ziemię są znanymi teoriamii na koniec świata. Jestem chrześcijaninem, wierzę raczej biblii w której napisano że w czasach ostatecznych będą spadały gwiazdy z nieba. Widzę wszystko raczej po chrześcijańsku, data końca świata jest mi więc nieznana, dzień i godzinę zna tylko Bóg. Najważniejsze chyba jest to aby dobro było myślą przewodnią w naszym życiu. Tak do tego wszystkiego podochodzę. Koniec świata miał już być przecież nie raz. Doszedłem również do wniosku że dla mnie tak naprawdę świat się nie kończy, że życie jest przecież tak naprawdę wieczne. Dlatego końca świata chyba aż za nadto się nie obawiam. Pośród tych wszystkich przepowiedni żyję dalej i chwytam dzień.
Carpe diem
Uzytkownik zablokowany w wyniku przekroczenia dopuszczalnej ilosci ostrzezen, blokada obowiazuje do: 20 lis 2008
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości