ok , przykleję się i powiem że kasa daje zadowolenie czego skutkiem jest szczęście. Czy jest to szatańskie, czy boskie nie gra jeszcze roli, dopiero wtedy jak kasą zacznie człowiek władać. Ale to napisałem żle bo Bogu nie jest kasa ważna lecz zamiary duszy człowieka, więc jak człowiek i jego dusza dobrze z tą kasą czynią to jest ok. A jak z kasą zejdzie dusza " na psy" (ryzykowne stwierdzenie bo dalej nie wiemy co jest dobro a co "zbieranie doświadczeń" żeby dusza mogła się wyzwolić). Nie kasuję tego co napisałem, moje zdanie formuję inaczej: Dusza musi zbierać doświadczenia, na koniec tej ścieżki wraca do Boga, takie jest założenie i w tym założeniu nie ma miejsca dla szatana. Jeżeli do tego założenia wstawimy szatana to dusza mogłaby na koniec wybierać do kogo pójdzie. Więc wybór należy do nas, w tym sensie
"Jestem fanem nauki ale nie jej ślepym wyznawcą" To nie moje powiedzenie ale lubię je jak najbardziej
nie nie ma ich dwóch, bowiem czym jest bóg. Każda religia ma innego boga, bóg to tylko nazwa, w starożytnym egipcie czy grecji mieli bogów teraz jest bóg katolicki to jedni i ci sami tylko inaczej nazwani
hmn ostatnio może nie ostatnio xD w gazecie pisało dokładnie w faktach o rodzinie która miała mało dziecko,chyba nawet roku nie miało.Dokładnie nie pamiętam skąd byli ale na ciele dziecka pojawiały się słowa po islamsku.Rodzina nie wiedziała co to na poczatku myśleli że to blizna itp.później zaś poszli do kogoś, jakiegoś specjalisty który zna ten język.Na początku były tylko wyrazy na ciele dziecka później cytaty z Biblii a potem pojawiło się zdanie.Brzmiało ono tak "Pokażcie moje znaki ludziom".
Primo - nie wierzę w ani jedno słowo napisane przez "Fakt". Secundo - weź słownik i przemyśl jeszcze raz to co napisałeś. Bo nie ma w tym ani jednego zdania napisanego poprawna polszczyzną.
"Nie mógłbyś chociaż raz...tak po prostu, żeby zobaczyć jak to jest...przyjąć najprostsze i najbardziej logiczne rozwiązanie, zamiast od razu myśleć o UFO, Wielkich Stopach i innych takich...?"
Co jakiś czas pojawia się ktoś, kogo w dawnych czasach z miejsca by okrzyknięto żywym cudem, a dziś zbywa się wzruszeniem ramion jako "nic wartego uwagi".
Co jakiś czas pojawia się ktoś, kogo w dawnych czasach z miejsca by okrzyknięto żywym cudem, a dziś zbywa się wzruszeniem ramion jako "nic wartego uwagi".
a ty wierzysz Faktom i SuperExpressom? to jest podstawa polskiego tabloidyzmu (twór słowny stworzony dla mnie samego ) na ostatnie strony zaglądam , sprawdzając poziom wyobraźni ich redaktorów od zapychania szpalt
a ty wierzysz Faktom i SuperExpressom? to jest podstawa polskiego tabloidyzmu (twór słowny stworzony dla mnie samego ) na ostatnie strony zaglądam , sprawdzając poziom wyobraźni ich redaktorów od zapychania szpalt
ech... ludzie po co o tym w ogóle gadać
żeby tacy ludzie jak ty, mieli hydro-zagadkę. Opanuj się, nie twórz ot i nie obrażaj innych. Oczywiście muszę Ci podziękowac, bo już od pierwszych dni od nominacji mamy dzięki tobie pełne ręce roboty, ale jeszcze troszkę takiego zachowania i szybko stąd wylecisz. Pozdrawiam, SpooX
Szatan ma znaczenie symboliczne... Naprawde bylo to tak... Bog tworzac swoich podwladnych podzielil ich na 9 chórów Anielskich... Pierwszym i najwazniejszym chórem byli serafini (Siedzieli przy samym tronie Boga np Lucyfer itd). Bóg dał swoim "podwladnym" wlasna wole i rozum a ci ktorzy nie byli zadowoleni z jego rzadow zaczeli się przeciwstawiac, wiec bog zrzucil ich z samego sklepienia niebieskiego na ziemie... Pierwsi serafini ktorzy pociagneli za soba reszte chórów (Cheruby, Trony, Archanioly, Anioly itd) byli tzn "wladcami piekla" byl to np. Lewiatan, Samael (To on podkusil Ewe aby namówila Adama do zerwania "owocu" oraz prawdopodobnie splodzil Kaina) Lucyfer, Szatan... Serafini pociagneli dalej reszte (Jeden z Cherub, znane imie - Belzebub) A tamci pociagneli reszte aniolow... Dlatego teraz w "niebie" mamy 9 chorow anielskich a w "piekle" 9 kregow piekielnych. Szatan to tylko znaczenie symboliczne... KAzdy Serafin w tych naprawde zlych czynach dorzucal swoje 5 groszy... Kazdy byl za cos odpowiedzialny np jak wczesniej juz napisalem Samael byl odpowiedzialny za pokuse Ewy... Jestem pewny ze Biblia przedstawia symbolicznie Szatana tak jak np zakazany owoc czy To ze tylko na swiecie byl na poczatku Adam i Ewa
Zaciśnij swoją pięść po to urodziłeś się! Zaciśnij swoją pięść Oi!Oi! Skinhead !
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości