Banner - Kod Wladzy
ByÅ‚eÅ› Å›wiadkiem manifestacji niewyjaÅ›nionego zjawiska? JeÅ›li tak, napisz nam o tym! Tworzymy najwiÄ™kszÄ… w Polsce bazÄ™ danych o spotkaniach ze zjawiskami paranormalnymi. Czekamy na relacje współczesne oraz z lat ubiegÅ‚ych. Wszelkie materiaÅ‚y przesyÅ‚ać możecie za pomocÄ… formularza do wysyÅ‚ania relacji. Dobrze, żeby twoja relacja byÅ‚a dobrze udokumentowana - jeÅ›li wiÄ™c dysponujesz filmem lub zdjÄ™ciem, wgraj je na rapidshare i wyÅ›lij nam linka w treÅ›ci relacji · W ostatnim czasie na naszym forum bardzo czÄ™sto dochodzi do sytuacji, kiedy użytkownicy rejestrujÄ… nowe konta tylko po to, aby zaÅ‚ożyć jeden temat reklamujÄ…cy innÄ… stronÄ™ internetowÄ…, usÅ‚ugÄ™ lub produkt. Zwykle reklamowana jest strona "pozwalajÄ…ca poznać datÄ™ Å›mierci" za SMS'a kosztujÄ…cego "jedyne" 30 zÅ‚ + VAT. Zawsze dokonujÄ… tego bez proÅ›by o zgodÄ™ ze strony administracji, mimo iż w regulaminie pisze wyraźnie, że taka zgoda jest wymagana zawsze, bez wzglÄ™du na rodzaj ogÅ‚oszenia. Ponieważ nie lubimy Å›miecenia na naszym portalu, od dziÅ› do takich spamerów admin Ivellios bÄ™dzie rozsyÅ‚aÅ‚ ostrzeżenie z informacjÄ… o grożących sankcjach prawnych (podstawa prawna: ustawa z dnia 18.07.2002 r. o Å›wiadczeniu usÅ‚ug drogÄ… elektronicznÄ… (Dz. U. nr 144, poz. 1204 ze zm.). Mamy nadziejÄ™, że ten straszak podziaÅ‚a i że nie bÄ™dziemy musieli spotykać siÄ™ w sÄ…dzie z którymkolwiek ze spamerów. · ZachÄ™camy was, drodzy Czytelnicy, do zgÅ‚aszania nam wszelkiego rodzaju uwag dotyczÄ…cych np. błędów merytorycznych lub faktograficznych znalezionych w artykuÅ‚ach, błędów w opisach filmów, komentarzy Å‚amiÄ…cych regulamin i/lub netykietÄ™ oraz wszelkich sugestii dotyczÄ…cych portalu. Uwagi możecie skÅ‚adać poprzez formularz kontaktowy - link "Kontakt" w górnym menu. Przeczytaj na blogu redakcyjnym specjalnÄ… notkÄ™ - odezwÄ™ do Czytelników · Nowe audycje mp3: Kryptozoologia (zapis audycji live 27.11.2011) - Zapis audycji nadanej w Radiu Paranormalium 27 listopada 2011. Audycja "Wieczór Kryptozoologiczny" zostaÅ‚a przygotowana z okazji siódmych urodzin portalu KryptoZoologia.pl. Audycja skÅ‚adaÅ‚a siÄ™ de facto z kilku audycji: kryptozoologiczny odcinek Para-Radia Arka Paterka, fragmentu jednej z książek przygotowanego w wersji audio przez grupÄ™ INFRA oraz z części przygotowanej przez redakcjÄ™ Paranormalium. · NiezwykÅ‚e zdolnoÅ›ci - Audycja poÅ›wiÄ™cona niezwykÅ‚ym, paranormalnym zdolnoÅ›ciom różnych ludzi · Nowe filmy dokumentalne w naszej filmotece: Fastwalkers - Fastwalkers – jest to tytuÅ‚ nowego filmu dokumentalnego, który skupia siÄ™ wokoÅ‚o fenomenu UFO i Obcych Cywilizacji. Dokument ten ma ponoć ujawnić prawdÄ™ na temat tych zagadnieÅ„. Owa prawda ma być skrywana przed nami od ponad 50 lat. Fastwalkers pozwoli nam poznać relacje osób, które znajÄ… wszelkie informacje o UFO z pierwszej rÄ™ki – poznamy zeznania Å›wiadków jak i poszkodowanych we wszelkich dziaÅ‚ach zwiÄ…zanych z owym fenomenem. PatrzÄ…c na listÄ™ osób, które zagoszczÄ… w filmie można z góry stwierdzić , iż bÄ™dzie to doborowe towarzystwo. MateriaÅ‚ zawiera wywiady ze Stantonem Friedmanem , dyrektorem Disclosure Project doktorem Stevenem Greerem, Stevenem Bassetem, Jaimie Maussanem i jednym z najwyższych oficjeli KoÅ›cioÅ‚a Katolickiego Monsignorem Corrido Balduccim , który także przedstawi swoje wnioski. To tylko niektórzy z goÅ›ci wystÄ™pujÄ…cych w owym materiale... SkÄ…d nazwa Fastwalkers ? „Nazwa wywodzi siÄ™ z Agencji RzÄ…dowych – jest to nazwa identyfikujÄ…ca zjawiska UFO” – mówi Robert D. Miles producent filmu. „Jest to coÅ› jak znak lub hasÅ‚o przypisane do jakiegoÅ› dziaÅ‚ania. Wiemy , że np. NORAD używa wÅ‚aÅ›nie takiego okreÅ›lenia” NORAD (North American Air Defense Command) – czyli Północno AmerykaÅ„ski System BezpieczeÅ„stwa Powietrznego co roku zgÅ‚asza przynajmniej 500 zdarzeÅ„ z takimi nieznanymi obiektami radarowymi (Fastwalkerami – nazwa wywodzi siÄ™ najprawdopodobniej od tego, iż owe obiekty potrafiÄ… poruszać siÄ™ z niesÅ‚ychanÄ… prÄ™dkoÅ›ciÄ… i zwrotnoÅ›ciÄ…). W filmie zobaczymy materiaÅ‚y takie jak zdjÄ™cia, filmy, które po raz pierwszy ujrzÄ… Å›wiatÅ‚o dzienne. Jednym z takich nagraÅ„ jest uchwycony obiekt, który porusza siÄ™ na orbicie Księżyca i nagle zmienia swój kierunek (moment ten jest zaprezentowany w trailerze). MateriaÅ‚ trwajÄ…cy 98 minut zostaÅ‚ dokÅ‚adnie przetworzony do techniki High Definition, włączajÄ…c w to realistyczne animacje 3D pokazujÄ…ce obce formy życia. Aby dowiedzieć siÄ™ wiÄ™cej na temat filmu należy odwiedzić oficjalnÄ… stronÄ™... Czy do grona znanych i dobrych filmów o UFO dołączyÅ‚ kolejny, który być może jest jeszcze lepszy od reszty ? Najlepszym sposobem aby znaleźć odpowiedź na to pytanie bÄ™dzie zapoznanie siÄ™ z tym materiaÅ‚em. · Area 51 - Wywiad z Obcym, Area 51 - Alien Interview - PeÅ‚ny film dokumentalny dotyczÄ…cy tzw. wywiadu z Obcym, który rzekomo miaÅ‚ zostać zarejestrowany na taÅ›mie filmowej i wykradziony z bazy wojskowej Groom Lake w Nevadzie. "WedÅ‚ug danych podanych przez tajemniczego pracownika Strefy 51, obcy przybyÅ‚ do bazy w 1989 roku, wywiady z obcym miaÅ‚y mieć miejsce dwa razy w miesiÄ…cu po trzy do piÄ™ciu godzin dziennie, jeżeli obcy źle siÄ™ czuÅ‚ sam miaÅ‚ przerywać wywiad, przesÅ‚uchania miaÅ‚y miejsce w obecnoÅ›ci telepaty (to wÅ‚aÅ›nie on prowadziÅ‚ wywiad) i kogoÅ› z nadzoru wojskowego (sylwetka, która pojawia siÄ™ w trakcie filmu po prawej stronie kamery), oraz że przesÅ‚uchania nie sÄ… już prowadzone." · Mroczne sekrety wewnÄ…trz Bohemian Grove - Bohemian Grove jest to specjalne miejsce na 20601 Bohemian Ave w Monte Rio, Kalifornia - USA. W tym miejscu organizowane sÄ… spotkania Elity Å›wiatowej w Å›rodku Lipca na trzytygodniowe zebrania. Elita jest zÅ‚ożona z najbogatszych oraz najbardziej wpÅ‚ywowych ludzi biznesu, kultury, nauki oraz Å›wiata polityki. · The Disclosure Project - Zapis konferencji z 9 maja 2001 - The Disclosure Project - Zapis konferencji z 9 maja 2001. National Press Club - Waszyngton. The Disclosure Project to organizacja non-profit, której celem jest ujawnienie wszystkich faktów dotyczÄ…cych zjawiska UFO, pozaziemskiej inteligencji oraz utajnionych zaawansowanych systemów energetycznych i napÄ™dowych. · The Order of Death - Film opowiada o tym jak, "poważni" ludzie, tacy jak George Walker Bush, Bill Clinton i wielu bardzo znanych ludzi Å›wiata polityki, uczestniczÄ… w satanistycznych rytuaÅ‚ach odbywajÄ…cych siÄ™ co roku w Bohemian Grove.Okazuje siÄ™, że okultystyczne rytuaÅ‚y od dawna sÄ… praktykowane przez znanych nam z TV ludzi - na przykÅ‚ad, Ronald Reagan i jego żona powierzali każdy aspekt swojego życia astrologowi. Inni znani zwolennicy okultyzmu to Adolf Hitler, Eleonora Roosevelt, Hilary Clinton, Tony Blair i wielu, wielu innych. · 14 grudnia 2009 na terenie Akademii Ekonomicznej w Katowicach odbyÅ‚a siÄ™ druga już edycja Debaty Ufologicznej. W debacie wziÄ™li udziaÅ‚ badacze ufologii oraz przedstawiciele Å›wiata nauki. Czas na podsumowanie debaty! Przeczytaj relacjÄ™ z debaty · Paranormalium skoÅ„czyÅ‚o 6 lat i tym samym staÅ‚o siÄ™ jednym z najstarszych dziaÅ‚ajÄ…cych w polskim Internecie serwisów o tematyce paranormalnej. Z tej okazji mamy dla was prezent - zapraszamy was do nowootwartego dziaÅ‚u QUIZY WIEDZY, w którym możecie sprawdzić stan swojej wiedzy na temat zjawisk paranormalnych · 6 lat to dla portalu internetowego kawaÅ‚ czasu. W historii Paranormalium oj dziaÅ‚o siÄ™, dziaÅ‚o... dlatego zachÄ™camy was do przeczytania peÅ‚nej i szczegółowej historii serwisu - do tekstu dołączyliÅ›my screeny, dziÄ™ki którym możesz zobaczyć, jak Paranormalium wyglÄ…daÅ‚o w poczÄ…tkach swojej dziaÅ‚alnoÅ›ci ;-) ·

Zaloguj siÄ™ ·  Forum ·  Zarejestruj siÄ™ ·  Szukaj · FAQ

Obecny czas: 2012-02-12, 00:02
Wszystkie czasy w strefie UTC + 2 godziny (czas letni)
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Napisz nowy temat Odpowiedz [ 11 posty(ów) ] 
AutorWiadomość
Abel

Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: Mazury
 Temat postu: Senne wizje
 Post WysÅ‚any: 2009-11-25, 22:55 

Witajcie ;)

Od jakiegoś czasu (ok. miesiąca) nasiliły się u mnie senne wizje. Piszę nasiliły bo ostatnio coś takiego miewałem kiedy miałem ok. 7-10 lat. W czasie snu widzę jakieś zdarzenie, ludzi (widzę przyszłość). Wiem pomyślicie, że każdy może coś takiego napisać, ale mi zdarza się to naprawdę. Widzę kawałek przyszłości we śnie. Kiedy się budzę najczęściej o tym nie pamiętam. A gdy to wydarzenie ma miejsce przypominam sobie cały sen i mogę mówić dokładnie to, co ktoś powie czy zrobi. Ostatnim razem wystraszyłem nawet w ten sposób znajomych ;D Powiedziałem im, co dokładnie się na chwilę się stanie...

Czy możecie mi powiedzieć w jaki sposób mogę rozwijać mój "dar"? Jak sprawić, by na początek przynajmniej zapamiętywać te sny, a później by nauczyć się je wywoływać.

Czy wy też macie podobne doświadczenia?

Abel

Ruskof

Senior forum
Senior forum
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice/Awinion
 Temat postu: Re: Senne wizje
 Post WysÅ‚any: 2009-11-25, 23:01 

Wizualizuj sobie rzeczy za ktorymi pomoca mozna osiagnac OOBE,jesli ci siÄ™ nie uda to masz swiadomy sen (nie zawsze kontrolowany) ja tez tak mam ale zamiast przyszlosci inne siÄ™ rzeczy snia,z reszta jesli chcesz opisac jeden ze snow to zapraszam do "Co wam siÄ™ ostatnio snilo" w dziale Off-Topic,albo w tematach gdzie najwiecej postow jest ten temat jest na drugim miejscu.

Przy odpowiednich argumentach wszystko,alez wszystko zdolam ci udowodnic...

Kontakt GG : 393033

Abel

Nowicjusz
Nowicjusz

Post WysÅ‚any: 2009-11-25, 23:07 

Dzięki za tak szybkie zainteresowanie się tematem. A moje sny chętnie opiszę.

Abel

Ruskof

Senior forum
Senior forum
Awatar użytkownika

Post WysÅ‚any: 2009-11-25, 23:49 

Nie ma za co,krotko mowiac masz sny prorocze :)

DanaS

Senior forum
Senior forum
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sopot
 Post WysÅ‚any: 2009-11-26, 10:31 

Niekoniecznie, wielu osobom takie coś się zdarza. Deja vu, jak mawiają francuzi. Nie można się w tym dosszukiwać od razu proroctw. Myślę, że najpierw powinieneś opisać te sny, co może być trochę trudno biorąc pod uwagę, że mówisz, że rano nie pamiętasz co śniłeś. Niemniej warto by się było nad tym pochylić. Żeby to jakoś określić to trzeba to poznać. A niewiele nam przybliżyłeś temat :)

"Nie mógłbyś chociaż raz...tak po prostu, żeby zobaczyć jak to jest...przyjąć najprostsze
i najbardziej logiczne rozwiązanie, zamiast od razu myśleć o UFO, Wielkich Stopach i innych takich...?"

Ruskof

Senior forum
Senior forum
Awatar użytkownika

Post WysÅ‚any: 2009-11-26, 19:47 

Cytuj:
Deja vu, jak mawiajÄ… francuzi

Czyli "juz widziane" :mrgreen:

Cytuj:
Nie można się w tym dosszukiwać od razu proroctw.

Jesli pare razy to bylo to czy to dalej zbieg okolicznosci? :)

Cytuj:
Myślę, że najpierw powinieneś opisać te sny, co może być trochę trudno biorąc pod uwagę, że mówisz, że rano nie pamiętasz co śniłeś

Opisywal je w ostatnich snach,ale jesli brac pod uwage to ze gdy sobie cos przypomina to gdzies podwiadomie mysli ze juz to widzial,to tak codziennie praktycznie mam,czy to sen o ktorym wiem czy nie.Ale niestety nie przypominam sobie c.d.,wiem ten przypadek odemnie chyba juz odpada.

adela

Nowicjusz
Nowicjusz

Post WysÅ‚any: 2009-11-26, 21:24 

nie wiem czy to odpowiednie miejsce na takie spostrzezenie ale zaryzykuje ;)

zawsze mialam bardzo ciekawe sny niczym z filmu akcji ;) ale odkad poznalam pewnego mezczyzne i siÄ™ totalnie zatracilam moje sny gdzies siÄ™ zapodzialy... po prostu nic mi siÄ™ nie sni

zaczelam siÄ™ zastanawiac czy to moze jest tak ze snimy to co nam siÄ™ podswiadomie marzy a jak juz osiagniemy szczescie to juz nic wiecej nie potrzebujemy

sadzicie ze dobry wniosek wyciagnelam?

kochać to nie znaczy patrzeć na siebie nawzajem, lecz patrzeć w tym samym kierunku

|-_-|

Profesor
Profesor
Awatar użytkownika

Miejscowość: Otchłań
 Post WysÅ‚any: 2009-11-26, 21:36 

Osobiście myślę, że nijak ma to się do snów. ;)
Cytuj:
Nie ma za co,krotko mowiac masz sny prorocze :)

Jak dla mnie było to zwykłe Deja vu, bo dziwne, że przypomina sobie o tym śnie dopiero gdy dane zdarzenie zaczyna mieć miejsce.

"To, co dzisiaj jest dowiedzione, kiedyś było fantazją." - William Blake

I'm woman...

Ruskof

Senior forum
Senior forum
Awatar użytkownika

Post WysÅ‚any: 2009-11-26, 22:11 

Wiec Abel,stary,jesli takie cos ci siÄ™ jeszcze przydazy to opisz to wiesz gdzie.
|-_-| Deja vu moglby byc w moim przypadku,pisalem dlaczego :)

Ruskof napisał(a):
to tak codziennie praktycznie mam,czy to sen o ktorym wiem czy nie.Ale niestety nie przypominam sobie c.d.,wiem ten przypadek odemnie chyba juz odpada.

Abel

Nowicjusz
Nowicjusz

Post WysÅ‚any: 2009-11-26, 22:33 

Deja vu... Nie sądzę... Jak to dane wydarzenie ma miejsce ja wiem co już się stanie dalej. A przy deja vu o ile się nie mylę ma się wrażenie, że to już miało miejsce, ale się nie kojarzy co będzie potem. Jeśli się mylę to mnie poprawcie :) A co do tych snów to ostatnio było ich kilka. Np, jestem z ojcem w sklepie i o czymś rozmawiamy. Ta sytuacja miała miejsce w ostatnią sobotę :) A reszty nie pamiętam... Może powinienem zacząć prowadzić jakiś dziennik tego i starać się zapamiętywać same sny, by mieć świadomość, że jakieś wydarzenie będzie miało miejsce.

A jak sądzicie, czy to, że ogólnie nie pamiętam swoich snów (bardzo rzadko zdarza mi się sen zapamiętać) może mieć wpływ, że tych "proroczych" też nie pamiętam?

Abel

Kamillcia

Nowa Krew
Nowa Krew

Post WysÅ‚any: 2010-04-19, 00:27 

mam pytanie czy to mozliwe abym wysnila smierc najblizszych?? pytam bo majac 10 lat przez rok snilo mi siÄ™ ze szukam mamy po roznych pokojach a znajdowalam kosci i trupy na koniec snu okazywalo siÄ™ ze zginela w wypadku snilo mi siÄ™ to regularnie przez jakis rok zawsze to samo jak mialam jedenascie lat umarla po mamie byla babcia zmarla nad ranem w szpitalu a mi tej nocy snilo siÄ™ ze widze biale swiatlo i chce do niego isc ale nie moglam ktos mi nie pozwalal i sen siÄ™ skonczyl rano dowiedzialam siÄ™ ze nie zyje 4 lata temu bylo podobnie z ojcem

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  
Napisz nowy temat Odpowiedz [ 11 posty(ów) ] 

Wyślij odpowiedź

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości