| |

· · · · Chcesz wiedzieć, co aktualnie w serwisie piszczy? Zajrzyj na naszego redakcyjnego bloga
 | Strona 1 z 1
| [ 4 posty(ów) ] | |
| Autor | Wiadomość |
|---|
| Temat postu: Modlitwa . Wysłany: 2008-07-15, 16:13
Nie wiem ilu z was się modli czy medytuje , ja się modlę . Warto napisać o tym że w Chrześcijaństwie medytacja jest czymś normalnym . W tej części portalu chciałem poruszyć temat Modlitwy . Intencje , sposoby modlitw , a także miejsca w których modlimy się lub medytujemy - o tym jest ten dział . Np . ja jako Chrześcijanin modlę się prawie codziennie . W każdej modlitwie przepraszam Boga za każdy jeden grzech ; dziekuję za dzień lub noc , zależy od pory dnia . Modlę się rano i na wieczór . Dla mnie w modlitwie bardzo ważna jest intencja . Zawsze modlę się za kogoś lub nawet za siebie . Modlę się w domu i w kościele ( w kościele rzadziej ) . Moją ulubioną modlitwą jest Różaniec . Rożaniec też można odmawiać w różnych dobrych intencjach . Rózaniec jest bardzo pomocny . Dlatego Swięta Panienka jest mi tak bardzo bliska . Uznaję formę modlitwy grupowej . Każdy z osobna może mieć inne metody modlitwy . O tym chciałem porozmawiać .
Uzytkownik zablokowany w wyniku przekroczenia dopuszczalnej ilosci ostrzezen, blokada obowiazuje do: 20 lis 2008
  |
| | Dołączył: 2009-10-29, 14:03 Posty: 620Wiek: 13 Miejscowość: Katowice
| Temat postu: Re: Modlitwa . Wysłany: 2009-11-21, 14:01
Przepraszam jesli odkopuje temat. Kazdy się modli wg siebie,to znaczy,wszyscy inaczej odbieraja to czym modlitwa jest,roznie interpretuja jej mozliwe dary,oddzialywania na czlowieka itp... Czasami co prawda się modle,za siebie,za rodzine,ale to zadko. Moja ulubiona modlitwa jest "ojcze nasz",mysle ze to najprawdziwsza modlitwa ktora istnieje. A w jaki sposob się modle,to mam wiele sposobow.Czasami na krzesle,albo klekam,ale rzadko klekam.
You want some?Come!Get some!
  |
| | Dołączył: 2009-09-06, 22:00 Posty: 60Wiek: 20 Miejscowość: szczecin/gorzów wlkp
| Temat postu: Re: Modlitwa . Wysłany: 2009-11-21, 20:41
tak jak zostalo wspomniane wczesniej modlic mozna się na rozne sposoby i do roznych istot, nie koniecznie tez dobrych bo sa i takie przypadki przeciez . modlitwa pomaga jesli się w nia wierzy .
  |
| | Dołączył: 2009-10-29, 14:03 Posty: 620Wiek: 13 Miejscowość: Katowice
| Temat postu: Re: Modlitwa . Wysłany: 2009-11-21, 21:21
Wierze w moc modlitwy ale nie jej potrzeby wymawiania codziennego,jak te "paciorki",to mi babcie wmawialy ze mam je codziennie odmawiac to bedze "ochrona bozi nade mna".Smiechu warte.Nie stosuje wiele modlitw,mam swoje,wazne jest moje uczucie i co chce tym powiedziec. Modle się do boga,do jezusa,do jakiegos aniola lub do zmarlej osoby ale kiedy chce,gdzie chce i jak chce.
You want some?Come!Get some!
  |
| | |
 | Strona 1 z 1
| [ 4 posty(ów) ] | |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników |
| | Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
|