Temat postu: Re: "Dowody" i dowody na płaskość Ziemi
Wysłany: 2009-11-21, 11:48
Crowley napisał(a):
Jest nawet taki film (teraz sobie nie przypomnę nazwy) w którym ziemia stoi na trzech słoniach, które z kolei stoją na wielkim żółwiu. Fajnie, to ukazaji. A tak btw. to ja zawsze wiedziałem, że ziemia jest płaska. Tak myślę żeby wziąć łopatę i przekopać ją na wylot. Wtedy prawda wyjdzie na jaw:p
Jesli chcesz to golymi rekami wykonac to licz na to ze siÄ™ spalisz po pewnym czasie Cos mi miga "ziemia stoi na trzech sloniach ktore z kolei stoja na wielkim zolwiu",ale biora pod uwage prawa fizyki,to zolw by po prostu splaszczal pod ciezarem chocby 1 z tych sloni.
Przy odpowiednich argumentach wszystko,alez wszystko zdolam ci udowodnic...
Wysłany: 2009-11-21, 12:00
Ale to jest wieeelki żółw:p i on sobie pływa w przestrzeni kosmicznej i ma na sobie trzy wieeelkie słonie, które podtrzymują ziemię. Tylko problem w tym, że nikt niewie jakiej żółw jest płóci:p Nie wiem jak wy, ale ja w to wierzę:p zresztą tak jak już ktoś napisał, gdyby ziemia była okrągłą, to ci na dole by pospadali:p
Wysłany: 2009-11-21, 13:15
Tez nie wierze.Bujna wyobraznia autora Jestesmy kula.A "ludki" na dole nie spadaja bo ciagla grawitacja ich podtrzymuje,to tak samo gdyby porownac planety ze sloncem.Gdyby nie "magnetyzm" slonca to by wczesniej czy pozniej wszystkie planety ukladu slonecznego wjechaly w slonce
Wysłany: 2009-11-21, 13:28
Wjechały w słońce? Bo mi się wydaje, że poleciałyby w stronę całkiem przeciwną. Słońce przyciąga planety, ponieważ ma ogromną masę. O ile wiem, to słońce też się trochę rusza, ponieważ w ruch wprowadza je Jowisz jako, że też jest wielki jak chu*.
Wysłany: 2009-11-21, 13:43
To tylko okreslenie bylo Jowisz jest ok. 1500 razy wiekszy od ziemi,czyli jego powierzchnie mozna mniej wiecej obliczyc: Ziemia ma ok. 12700 km srednicy.Mnozymy 12700 przez 1500 i wychodzi 1905000. Ale jowiszowi brakuje przynajmniej tyle co obecnie ma do slonca,ale i tak jest "wielki jak chu*" jak zes to okreslil
Wysłany: 2009-11-21, 19:29
Niewiem, bo nie sprawdzałem i jestem zbyt leniwy by to zrobić, ale to chyba duża przesada. Może być 1500 razy większa, ale napewno niema 1500 razy większej średnicy.
Wysłany: 2009-11-21, 19:32
To na jakiej podstawie można mówić ile razy jest większy? W przypadku obiektu kulistego/kulopodobnego to chyba właśnie średnica jest wyznacznikiem wielkości. Mogę się wszak mylić i proszę mnie poprawić, jeśli się mylę.
"Jeśli weźmiemy pod uwagę, że większość ludzkości jest zwyczajnie głupia, należy oczekiwać z dużym prawdopodobieństwem, iż powszechnie panujące przekonania będą raczej idiotyczne niż rozsądne."
Wysłany: 2009-11-21, 19:52
No jak to na jakiej podstawie? Znając średnicę można wyliczyć wielkość. Oczywiście przyjmując, że to idealna kula, którą Jowisz nie jest, ponieważ obraca się najszybciej ze wszystkich planet. Chyba w 10 godzin robi pełen obrót, a jak na taką planetę, to sami przyznaćie, że szybko. Wykonując dokładniejsze obliczenia, można uwzględnić spłaszczenie przy biegunach, i otrzymać bardzo dokładne wymiary.
Wysłany: 2010-01-29, 22:43
,,Ziemia to elipsoida, zwana geoidą We wnętrzu kuli, kto wie to już nie jest w cale śmieszne... Taką kulą może na przykład być... neutron, proton czy elektron (całkiem serio mówię- myślałem nad tym już wiele razy, wysunąłem hipotezę), MY WE WSZECHŚWIECIE ŻYJEMY W KULI!!!!! Mam na to nie tyle co dowody co... No właśnie co? No nic ale pomyśle i jak już wydumam to napiszę "
Tak napisałem powyżej, widzę, że odebraliście to jako żart, ale ja nie żartuję, poważnie...
Pozdrawiam!
Racjonalność istnieje.Istnieją tylko ludzie, którzy nie myślą racjonalnie.
Wysłany: 2010-01-29, 23:16
Naukowcy nie wiedzą do końca, jak dokładnie wygląda wszechświat (w 3d- czytałem o pączku z dziurką, kuli itp.). Nawet jak będziesz dużo dumać, to nie wydumasz wyniku.
Brak dowodu na nieistnienie nie sprawia że coś istnieje.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości