| Autor | Wiadomość |
|---|
Dołączył: 2009-01-06, 23:08 Posty: 221Wiek: 17 Miejscowość: Brzozów
| Temat postu: Re: Niebezpieczna sekta buszuje po forach ezoterycznych Wysłany: 2009-10-25, 20:45
Jak przeczytałem co nieco o tym pożal się Boże "starszym bracie Chrystusa" o jego metodach i poglądach, z początku ogarnął mnie pogardliwy śmiech. Doszedłem do rozmowy jakiegoś naiwnego idioty z tym całym Gryfem i tak sobie myślę że na naszym kochanym forum Paranormalium jego działanie może być nie bezpieczne. Owszem, wszyscy wiemy że społeczność naszego forum nie ogranicza się do imbecyli, szukających Mesjasza, ale niemniej jednak takie osoby (z całym szacunkiem) mogą tutaj przebywać. Moim skromnym zdaniem każda sekta w swojej działalności jest niebezpieczna, czy dla jednostki, czy dla ogółu. Bana Im! Pozdrawiam!
Prawdziwa głupota zawsze pokona sztuczną inteligencję.
— Terry Pratchett
  |
|
|
| Temat postu: Re: Niebezpieczna sekta buszuje po forach ezoterycznych Wysłany: 2009-10-30, 00:35
wedlug mnie mogla by byc z nimi nawet fajna zabawa bo tam pisali ze ludzi ktorzy nazywaja tego gryfa oszustem itp. oni nazywaja jakimis tam slugami lucyfera.Np. ja lubie się troszke posprzeczac z takimi ludzmi niewiem jak wy
Pozdro
Patrząc na ciemność lub śmierć boimy się nieznanego - niczego więcej.
  |
|
|
Dołączył: 2004-12-29, 11:25 Posty: 2217 Miejscowość: Krynica-Zdrój
| Temat postu: Re: Niebezpieczna sekta buszuje po forach ezoterycznych Wysłany: 2009-10-30, 00:43
 |
|
|
Dołączył: 2007-02-19, 17:23 Posty: 1478 Miejscowość: Kraina Latających Siekier
| Temat postu: Re: Niebezpieczna sekta buszuje po forach ezoterycznych Wysłany: 2009-10-30, 00:44
I czemu ma służyć kolejny flame w którym nikt nikogo nie przekona ?
You can give your heart to Jesus, but your ass belongs to the Corps.
  |
|
|
| Temat postu: Re: Niebezpieczna sekta buszuje po forach ezoterycznych Wysłany: 2009-11-19, 22:19
Darnok napisał(a): Znaczy że jezus?
We will remember. We will fight. To reveal those who want to be revealed....
Życie w kosmosie na pewno jest. A to czy są to szare/zielone/niebieskie ludziki, czy tylko roślinki i zwierzątka to inna sprawa.
 |
|
|
Dołączył: 2009-11-07, 19:45 Posty: 341Wiek: 29 Miejscowość: Stockholm Ostrzeżenia: 2
2 | Temat postu: Re: Niebezpieczna sekta buszuje po forach ezoterycznych Wysłany: 2009-11-29, 14:05
Oj dajcie spokój... W większości ci zwolennicy Gryfa to zwykłe dzieci, które buszują na onecie i robią to dla zabawy, a ten mniejszy procent dla kasy. W końcu nasze zakatalicyzowane społeczeństwo zrobi z policji drugą Inkwizycję, namierzą ich i do białego pokoju o ile nie mają dopiero 13 lat bo wtedy przymkną oko i pozwolą świrusą dalej biegać na golasa po klatce schodowej w białym kondomie z anteną od telewizora na głowie. Bana dzieciom z onetu!
Wojna to sztuka wprowadzania w błąd. Wojna to obszar życia lub śmierci, droga do przetrwania lub zagłady. Szczytem umiejętności jest pokonanie przeciwnika bez walki. Nie żałujcie pieniędzy, bo pieniądz w ten sposób wydany, zwróci się stukrotnie.
  |
|
|
| Temat postu: Re: Niebezpieczna sekta buszuje po forach ezoterycznych Wysłany: 2009-11-29, 14:50
Ehh nie doczytałeś o tej sekcie, bo to nie są dzieci. Wiem to dziwne że dorosli ludzie mogą wierzyć w takie bajki. Asef ma 21 lat, ten bellum ponad 30, old spiryt ponad 40, xara ponad 20 itd.
  |
|
|
Dołączył: 2009-11-07, 19:45 Posty: 341Wiek: 29 Miejscowość: Stockholm Ostrzeżenia: 2
2 | Temat postu: Re: Niebezpieczna sekta buszuje po forach ezoterycznych Wysłany: 2009-11-29, 16:50
zblazowany napisał(a): Ehh nie doczytałeś o tej sekcie, bo to nie są dzieci. Wiem to dziwne że dorosli ludzie mogą wierzyć w takie bajki. Asef ma 21 lat, ten bellum ponad 30, old spiryt ponad 40, xara ponad 20 itd. A są na to jakieś dowody? Ktoś widział ich w realu?
Wojna to sztuka wprowadzania w błąd. Wojna to obszar życia lub śmierci, droga do przetrwania lub zagłady. Szczytem umiejętności jest pokonanie przeciwnika bez walki. Nie żałujcie pieniędzy, bo pieniądz w ten sposób wydany, zwróci się stukrotnie.
  |
|
|
| Temat postu: Re: Niebezpieczna sekta buszuje po forach ezoterycznych Wysłany: 2009-11-30, 13:02
dowody są mocen, bo oni sami podawali swój wiek, albo pisali teksty typu:,,w latach 60 kiedy byłym dzieckiem to coś tam robiłem" Asef ma wpisane w profilu ile ma lat. Old spirit to mariusz mijas z zabrza
  |
|
|
2 | Temat postu: Re: Niebezpieczna sekta buszuje po forach ezoterycznych Wysłany: 2009-11-30, 13:25
To żaden dowód, ja mogę napisać że mam 80 lat, a wymyślić coś co się podobno kiedyś robiło to żaden problem. Moim zdaniem pod każdym względem, nawet tymi ich danymi to oszuści i złodzieje jak każda religia lub sekta.
  |
|
|
| Temat postu: Re: Niebezpieczna sekta buszuje po forach ezoterycznych Wysłany: 2009-11-30, 19:23
Dobra wszyscy kłamali każdy jeden kłamał. Na kazdym forum gdzie pisał to zmyślał swój wiek , miasto skąd jest.
Niektórzy z nich nie od razu byli w tej sekcie dopiero potem zostali do niej wciągnięci. I za nim jeszcze zostali zwerbowani to pisali cos o sobie
  |
|
|
2 | Temat postu: Re: Niebezpieczna sekta buszuje po forach ezoterycznych Wysłany: 2009-12-01, 11:48
A co w tym dziwnego? Kto by nie kłamał w takiej sytuacji mając 14 lat? Przecież wtedy nikt by im nie uwierzył... Przepraszam, ale moim zdaniem jesteście bardzo naiwni. Załóżmy że gryf to nie dziecko onetu, ale w większości to właśnie dzieci myśląc że to dobra zabawa będą się do sekty przyłączać. To jest typowe i nie ma powodu do strachu, przejdą i wszystko ucichnie.
  |
|
|
| Temat postu: Re: Niebezpieczna sekta buszuje po forach ezoterycznych Wysłany: 2009-12-01, 23:55
gryf jest już znany z imienia i nazwiska tak samo jak ta jego niby żona. Również kilka osób z jego sekty jest tez znanych
Ale ty wiesz oczywiście więcej, że oni kłamią z wiekiem i tak dalej. Brawo
  |
|
|
2 | Temat postu: Re: Niebezpieczna sekta buszuje po forach ezoterycznych Wysłany: 2009-12-02, 20:28
A ktoś sprawdzał czy to rzeczywiście oni, czy tylko się za nich poddają? Tak, wiem lepiej bo nawet jak ten cały gryf ma 200 lat, to przyłączać się do internetowych sekt i do tego takich jak ta to tylko dzieci dla zabawy i chorzy psychicznie ludzie, którzy nagle znikną bez śladu, a gryfek zostanie sam na gg.
  |
|
|
| Temat postu: Re: Niebezpieczna sekta buszuje po forach ezoterycznych Wysłany: 2009-12-04, 19:27
jasne, kończ i wstydu sobie oszczędź. poczytaj o sekcie scjentologów, do której należą tom cruse z żoną i bruce willis. Kiedyś w Polsce była afera z jakąś sektą. Przywódca tej sekty wyglądał na niezbyt rozgarniętego kolesia z patologicznej rodziny. Jak trafił do więzienia to przez jego oknem stali sami dorośli ludzie z transparentami.
  |
|
|
2 | Temat postu: Re: Niebezpieczna sekta buszuje po forach ezoterycznych Wysłany: 2009-12-04, 19:52
Oczywiście że prawdziwe sekty istnieją i są wśród nich dorośli. Ale ten cały gryf i przede wszystkim to co piszą jego wyznawcy to dyrdymały i kłamstwa dla największego półgłówka zwłaszcza że przyłączać się do ''sekt internetowych'' będą dzieci onetu po czym po paru dniach słuchania bzdur wyśmieją ich i słuch o nich zaginie kiedy zmienią nick. Ja mam sobie wstydu oszczędzić? Raczej oni i osoby, które wierzą w ich tysiące popleczników, potęgę i wiedzę. Skąd się to gryfowi zebrało? Wymyślił, a każdy potrafi to zrobić. Widziałem kiedyś osoby piszące 1000 razy bardziej prawdziwie i przekonująco od niego, a okazały się 15 latkami, którzy robili to dla zabawy. O tych ''sektach'' w Ameryce dużo się mówi, ale tam zwłaszcza w takim Los Angeles jest mnóstwo kościołów do których należą sławni ludzie i nie są to sekty dla nikogo prócz skrajnych katolików i muzułmanów, którzy wykorzystują aktualnie źle interpretowane w społeczeństwie słowo ''sekta'' by wszystkich nastawić przeciwko i niszczyć każdego kto się od nich różni. Gryfcio, gryfcio... niedługo może spotka w realu tych paru ludzi, którzy mu pomagają i już o nich nie usłyszymy. Jak zwykle, a przynajmniej 10 razy do roku. Chociaż nie zawsze tak rozgłośnione.
  |
|
|
| Temat postu: Re: Niebezpieczna sekta buszuje po forach ezoterycznych Wysłany: 2009-12-05, 19:31
Dobra niech mają według ciebie i po 5 lat. Nie będę tego dłużej ciągnął bo to nie ma sensu
  |
|
|
|