Z kad wiesz ze to ci pà olandzy indianie to wyliczyli,skoro odnaleziono rysunki ufo itp...? Byc moze wtedy kosmici im przekazali scisle wyliczenie astronomiczne co do tego w jaki czas ziemia wykonuje pelne okrazenie slonca.Ale nie poddaje watpliwosci to ze to oni wyliczyli 2012 rok jako koniec swiata
Przy odpowiednich argumentach wszystko,alez wszystko zdolam ci udowodnic...
Muszę cię zmartwić. Ludzie z Syberii rzeczywiście dostali się do Ameryki przez tą cieśninę, a wygląd zmienili przystosowując się do tamtego klimatu. Podczas różnych etapów ''rozmrażania'' Kanady i Alaski doszło do wytworzenia tunelu prowadzącego do Nowego Świata. JEDNAK Denna Polska edukacja jeszcze tego nie zaakceptuję do historii i tak nauczycielki religii albo ksiądz kicha się że przy jego plebanii uczą nauk ''ateistycznych'', a nie tego co przyjmuję kościół no ale w każdym razie ci ludzie z Syberii NIE BYLI pierwszymi ludźmi, którzy skolonizowali Nowy Świat. Byli to ludzie z Australii/Indonezji/Chin/Japonii kilkadziesiąt tysięcy lat wcześniej dzięki zwykłym, małym łódkom. Jak? Nie pamiętam dokładnie, jednak miało to związek z jakimiś roślinami wodnymi, które prowadziły ich wzdłuż brzegów, dostarczały (a może ryby) pożywienia, czasem wyjścia na ląd... Człowiek nie mógł tak po prostu tam istnieć, wszyscy ludzie wyszli z Afryki i musieli się tam jakoś dostać no i dostali w ten właśnie sposób. Za parę lat kościół pogodzi się z tym że kontynuowanie nauki historii w szkole według innych zasad niż oni mają nie jest takie złe i podręczniki zostaną wypełnione kolejnymi nowościami zaprzeczającymi wielu teorią powszechnie nam znaną, której uczy się np. moja córka. Dobrze że tatuś jest na bierząco, nie to co ci kretyni z rządu i księża, którzy niedługo skrócą historię świata do 1500 i zaprzeczą np. Bitwie pod Grunwaldem.
Wojna to sztuka wprowadzania w błąd. Wojna to obszar życia lub śmierci, droga do przetrwania lub zagłady. Szczytem umiejętności jest pokonanie przeciwnika bez walki. Nie żałujcie pieniędzy, bo pieniądz w ten sposób wydany, zwróci się stukrotnie.
W końcu trochę czasu Tak Ruskof. Ta teoria że to przybysze z kosmosu (bogowie) podali im tą wiedzę dominuje w środowisku paleo. Kryptozoolog. W pewnej książce czytałem jak przewodnik rosyjskich turystów w Palenque , zapytany przez nich skąd dotarli tutaj ludzie? opowiedział im tą teorię że kiedyś jak klimat był zimniejszy pewna ilość ludzi przeszła zamarniętym morzem do Ameryki Płn. Rosjanie wyśmiali go serdecznie argumentując że oni dobrze wiedzą jak na Syberii obecnie w łagodniejszym klimacie życie wygląda. Srogie mrozy ludzie przeczekują w chałupach, wędrówki, polowania w takich warunkach są dla ich życia b. niebezpieczne. Dopiero gdy mrozy zelżeją wychodzą do porządków dziennych. Trudne to do wyobrażenia by w tak zimnych warunkach ludzie zapuszczają się w nieznane, tym bardziej na lodzie , gdzie i pożywienia do zdobycia jest mniej ,,,,jak i niemiłosierny wiatr który i tak niskie temperatury jeszcze potęguje. Wyprawa taka to prawie że wyprawa po śmierć. Innym możliwym wyjaśnieniem jest że dostano się dp Ameryk drogą wodną. W USA archeolodzy odkopali wioskę która jest przypisana kulturze japońskiej, czy też chińskiej. W każdym bądż razie wyroby ceramiczne tam znalezione pochodzą bez wątpienia z kultury azjatyckiej. To chyba niezaprzeczalny dowód że jednak nie Kolumb odkrył Amerykę, ale dziwne to że mnie w szkole inaczej uczyli. Ponadto istnieje wiele legend na temat jak się Ameryka zaludniła, niektóre bardzo egzotyczne, interesuje to kogo?, jak tak to wstawię co nieco
"Jestem fanem nauki ale nie jej ślepym wyznawcą" To nie moje powiedzenie ale lubię je jak najbardziej
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości