na forum jestem nowy ale żywiołami zajmuje się juz jakieś 5 -6 lat wiec co nieco wiem moge wyczuć ich energie a jak chcesz się w to bawić to narazie radzie zacząc od dowiedzienia się jaki masz zywioł z kumplami po jakiś 2 latach doświadczeń ustaliliśmy że każdy by do czegoś dojść musi dowiedzieć się jaki mu najbardziej odpowiada (ja mam wiatr) i szczerze jest to pracochłonne i nie wyobrażalnie wyczerpujące , na początku popracuj nad rozwojem swoich zasobów energii (zrób psi ball i wyczuj jej wielkość , zrób ją własnymi siłami) póżniej popracuj nad rozwojem czakry krzyżowej ( skup się na niej jak najmocniej umisz napchaj ją energia jak tylko możesz to sprawi że bedzie się rozwijać ) gdy juz doprowadzisz czakry do odpowiedniego stanu (twoja psiball bedzie odpowiednio duża) zacznij skupiać się na swoim żywiole (ja po 6 latach treningu żeby wytworzyć(ukierunkować) mały wiaterek muszę zurzyć jakąś połowe całości mojej energii (nie jest to przypadek robiłęm już tak z 100 za każdym razem się udawało a potem byłem strasznie zmieczony)a żeby zwiekszyć szybkość wiatru który już jest jest to np kiedy wywołanie wiatru zajmuje mi jakieś 2 godz to przyśpiesznie go jakieś 1 godz i 30 min) wracając do treningumusisz skupiać się na żywiole w moim przypadku(wiatr) najlepeij w wietzny dzień wyjdz na dwór i skoncentruj się na tym jak wiatr cię dotyka z zamknietymi oczami poczuj jego energie po jakiś 2 latach treningu (jak wytrwasz) [bedziesz potrafił z malutkiego wietrzyka zorbić minimalnie wiekszy wietrzyk albo go przedłużyć . nie mam wiecej rad do ciebie życze powodzenia i jak masz jakieś pytania to pisz(ja bym się na twoim miejscu skupił bardziej na razie na manipulacji energii, szybsze efektty i bardsziej widoczne )
-- 2009-11-06, 23:24 --
na forum jestem nowy ale żywiołami zajmuje się juz jakieś 5 -6 lat wiec co nieco wiem moge wyczuć ich energie a jak chcesz się w to bawić to narazie radzie zacząc od dowiedzienia się jaki masz zywioł z kumplami po jakiś 2 latach doświadczeń ustaliliśmy że każdy by do czegoś dojść musi dowiedzieć się jaki mu najbardziej odpowiada (ja mam wiatr) i szczerze jest to pracochłonne i nie wyobrażalnie wyczerpujące , na początku popracuj nad rozwojem swoich zasobów energii (zrób psi ball i wyczuj jej wielkość , zrób ją własnymi siłami) póżniej popracuj nad rozwojem czakry krzyżowej ( skup się na niej jak najmocniej umisz napchaj ją energia jak tylko możesz to sprawi że bedzie się rozwijać ) gdy juz doprowadzisz czakry do odpowiedniego stanu (twoja psiball bedzie odpowiednio duża) zacznij skupiać się na swoim żywiole (ja po 6 latach treningu żeby wytworzyć(ukierunkować) mały wiaterek muszę zurzyć jakąś połowe całości mojej energii (nie jest to przypadek robiłęm już tak z 100 za każdym razem się udawało a potem byłem strasznie zmieczony)a żeby zwiekszyć szybkość wiatru który już jest jest to np kiedy wywołanie wiatru zajmuje mi jakieś 2 godz to przyśpiesznie go jakieś 1 godz i 30 min) wracając do treningumusisz skupiać się na żywiole w moim przypadku(wiatr) najlepeij w wietzny dzień wyjdz na dwór i skoncentruj się na tym jak wiatr cię dotyka z zamknietymi oczami poczuj jego energie po jakiś 2 latach treningu (jak wytrwasz) [bedziesz potrafił z malutkiego wietrzyka zorbić minimalnie wiekszy wietrzyk albo go przedłużyć . nie mam wiecej rad do ciebie życze powodzenia i jak masz jakieś pytania to pisz(ja bym się na twoim miejscu skupił bardziej na razie na manipulacji energii, szybsze efektty i bardsziej widoczne )
To ten, który preferujesz, najbardziej lubisz, najchętniej używasz..
..ja się za małolata bawiłem na przykład zapałkami, bardzo chętnie.. i podpalałem radośnie wszystko dookoła.. płonęły śmietniki, drzewa, ogniska.. zawsze byłem tam, gdzie było gorąco tam, gdzie była łuna tam, skąd bił pomarańczowy blask..
..a mam znajomego, który mówi, że "nienawidzi słońca i uwielbia kiedy pada deszcz.." stojąc w strudze wody powiedział mi kiedyś: "czuję się zdecydowanie lepiej, kiedy pada deszcz.."
..i znam też koleżankę, która z uporem maniaka chodzi po ziemi boso.. kiedy tylko ma taką możliwość..
..a jeden znajomy, czasami jeździ na swoim ścigaczu - bez kasku - bo twierdzi, że w kasku on nie czuje, a przecież potrzebuje czasami poczuć ten wiatr we włosach..
Rozumiesz?
W wyniku naruszenia regulaminu forum i/lub netykiety podpis tego użytkownika został skasowany. Użytkownik może usunąć tą adnotację.
Spróbuje:) A więc tak najpierw aby wybrać żywioł musisz go zrozumieć np.Możesz stworzyć psi bala i nadawać mu po kolei dany żywioł.I zobaczysz który najszybciej opanujesz,jeśli to będzie ogień to twoim żywiołem może być ogień.Mi osobiście najlepiej wychodzi podwyższenie temperatury i obniżenie oraz wiatr.Poza tym aby uczyć się żywiołu to trzeba go tez lubić,mnie akurat kręci tylko powietrze:).Z żywiołem trzeba się zjednoczyć w jednośc
hmn.... Zblazowany rozumiem cię ty masz inne zdanie a ja inne .Ale wiem że nadal będziesz tak uważał dopóki w to nie uwierzysz;p.Przedewszytkim wiara czyni cuda . I nie mam zamiaru się tu kłócić,ja wiem swoje i ty wiesz swoje
Moja wiara nie sprawi że zjawisko pis ballów będzie bardziej prawdziwe niż do tej pory. Za mało argumentów jest ze strony wierzących na poparcie tego że to w ogóle istnieje. I to się jak na razie nie zmienia.
Cała kontrola energii z behawiorystyczno-psychologicznego punktu widzenia to wiara w halucynację. Doskonale wybraną halucynację! Jeśli w coś wierzysz, to staje się to dla Ciebie prawdą i Twoją rzeczywistością i dlatego dla niektórych - którzy w to wierzą - psiballe istnieją, a dla niektórych - którzy nie wierzą - nie istnieją..
Dlatego i istnieją i nie istnieją. Ty wybierasz, czy chcesz aby dla Ciebie istniały. Bo jeśli uznasz, że coś jest, jest jakieś i coś można z tym robić i uwierzysz w to - to to będzie dla Ciebie właśnie takie i będziesz mógł z tego korzystać, lub truć się tym.. zależy jak wybierasz
Jak dla mnie wiara w energie, żywioły, czy aury jest ekstremalnie przydatna. Nawet jeśli to jest oszustwo, to jest to oszustwo zgrabne, proste w użyciu i wyjątkowo pomocne.
W wyniku naruszenia regulaminu forum i/lub netykiety podpis tego użytkownika został skasowany. Użytkownik może usunąć tą adnotację.
Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] oraz 0 gości