Temat postu: Zmiany na forum dokonane, czas na stronę główną :P
Wysłany: 2009-08-25, 03:04
Jak zauważyliście, na forum zaszły ostatnimi czasy pewne zmiany. Cośtam dodałem, coś ponaprawiałem, cośtam inkszego zmieniłem.
Teraz przyszedł czas na stronę główną. Póki co wizualnie nic się na niej nie zmieni, narazie przebudowuję kod php tak, żeby go zoptymalizować i nieco zmniejszyć obciążenie generowane na serwerze.
Mam zamiar zintegrować forum ze stroną główną - ale to plan na bliżej nieokreśloną przyszłość. Co prawda bawię się z tą integracją już jakiś czas, ale trochę błędów jeszcze muszę wyeliminować.
Mam takie pytanie do was. Chcielibyście mieć możliwość zmiany skórki? Zdaję sobie sprawę z tego, że nie każdy lubi czytać po ciemku
Serwer: 600 zł/rok | Domena Paranormalium.pl: 100 zł/rok | Wpisy typu "widział rzem ófo" oraz "leczenie wisiorkiem": bezcenne
Reklama:Już 5071 osób zarejestrowało się na Paranormalium. Paranormalium jest coraz popularniejsze, a Robert Bernatowicz ma coraz więcej nowych przyjaciół Serdecznie pozdrawiam tych wszystkich "prawie-jak-racjonalistów" i ortodoksów, którzy bez czytania i obejrzenia wszystko, co ma "paranormalne" w nazwie, wrzucają do wora z napisem "bzdury"...
Temat postu: Re: Zmiany na forum dokonane, czas na stronę główną :P
Wysłany: 2009-08-25, 14:17
Iv- gdy naciskasz na "Cytuj zaznaczony tekst" Wrzuca cię na stronę główną? czy tylko ja tak mam? Już pomijam fakt, że są dwa okienka z szybką odpowiedzią
Brak dowodu na nieistnienie nie sprawia że coś istnieje.
Wysłany: 2009-08-25, 14:28
Darnok, mnie pokazuje, że mam jeszcze raz zaznaczyć tekst do zacytowania. Ale to może dlatego, że używam Opery i mam wyłączoną obsługę javascriptów
Darnok napisał(a):
są dwa okienka z szybką odpowiedzią
Mógłbyś podrzucić screena?
Serwer: 600 zł/rok | Domena Paranormalium.pl: 100 zł/rok | Wpisy typu "widział rzem ófo" oraz "leczenie wisiorkiem": bezcenne
Reklama:Już 5071 osób zarejestrowało się na Paranormalium. Paranormalium jest coraz popularniejsze, a Robert Bernatowicz ma coraz więcej nowych przyjaciół Serdecznie pozdrawiam tych wszystkich "prawie-jak-racjonalistów" i ortodoksów, którzy bez czytania i obejrzenia wszystko, co ma "paranormalne" w nazwie, wrzucają do wora z napisem "bzdury"...
Wizualnie prawie nic się nie zmieniło, zmienił się za to silnik obsługujący stronę (miałem trochę kopania w kodach PHP, kilka starych skryptów przestało działać i musiałem je zastąpić nowymi). W RC nie ma forum, galerii i paru innych rzeczy - tam już nie ma nic do zmieniania/naprawiania.
-- 27 się 2009 00:39 --
A więc ogłaszam wszem i wobec - na forum pojawiły się polskie ikony.
-- 28 się 2009 17:27 --
Prace nad nową wersją Paranormalium już na ukończeniu, jeszcze tylko parę poprawek wprowadzę i nowa wersja zadebiutuje online.
Jako że w ankiecie zdecydowana większość głosów jest za utworzeniem dodatkowych skórek, trochę się pobawiłem dzisiaj i wyszło mi takie coś:
Wysłany: 2009-08-28, 22:17
W ostatnich godzinach serwis mógł się trochę "kopać". Wprowadziłem już nową wersję Paranormalium i przez ostatnie godziny nanosiłem poprawki do kodu PHP.
Byłbym wdzięczny, gdyby ktoś mógł sprawdzić, czy wszystko działa tak, jak powinno I czy gdzieś nie pokazują się komunikaty o błędach.
Zintegrowałem serwis z forum, ale na stronie głównej narazie jeszcze nie ma funkcji przeznaczonych dla zalogowanych użytkowników - dopiero jak już będzie pewne, że nie ma żadnych błędów w nowej wersji Paranormalium, zacznę wprowadzać dodatki dla zalogowanych.
Wysłany: 2009-08-28, 23:45
Jak na razie wszystko gra i pięknie wygląda, Iv
"Nie mógłbyś chociaż raz...tak po prostu, żeby zobaczyć jak to jest...przyjąć najprostsze i najbardziej logiczne rozwiązanie, zamiast od razu myśleć o UFO, Wielkich Stopach i innych takich...?"
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości