Temat postu: Re: Techniki: naturalne otwieranie "Trzeciego Oka"
Wysłany: 2008-11-19, 17:37
Jakie są korzyści z tego?
Kiedy odejde, wszystko bedzie takie samo, matki beda kochac, dzieci mówic: mamo... Kiedy umre wszystko bedzie zyc, ptaki beda spiewac i nie zmieni się nic Kiedy ja bede w niebie za grzech pokutowac, ludzie beda szczesliwi, beda lubic, kochac. Kiedy mnie juz nie bedzie, wszystko bedzie gralo, las bedzie szumial, slonce swiat oswietlalo. Kiedy bede w przestworzach, to wszystko zostanie, tylko mnie juz nie bedzie.... ...I nic się nie stanie...
Wysłany: 2008-12-22, 16:41
Co do metody zatykania 7 otworów jest to dosyć popularna mudra jogiczna joni mudra, a wygląda ona następująco: kciuki zatykają uszy, palce wskazujące dociskają lekko dół zamkniętych powiek, palce środkowe dociskają ścianki nosa, a palce serdeczne dociskają lekko dziurki od nosa od dołu ostatecznie zamykając nos, natomiast małe palce leżą tuż pod dolną wargą dociskając usta. Tak przynajmniej wygląda w jednej z wersji. W jodze przeważnie jest używana w różnych formach medytacji w celu ujrzenia wewnętrznego światła. A jeśli chodzi o kolory praktycznie każda ścieżka duchowa je inaczej interpretuje. Niektóre odłamy buddyjskie mówią, że jest to ruch energii umysłu. Joga w sumie ciut inaczej do tego podchodzi (zależnie zresztą od linii jogicznej), ale powiedzmy, że z grubsza podobnie. Taoiści uznają to przeważnie za efekt odblokowywania się określonych punktów w czaszcze w trakcie dopełniania obiegu energii. W praktyce jest to przede wszystkim wskazówka osiągnięcia jakiegoś tam lekkiego wyciszenia a co z tym dalej zrobić każda ścieżka doradza inaczej.
Tak btw przypomniała mi się jeszcze jedna sprawa co do joni mudry. Służyła ona nie tylko do postrzegania wewnętrznego światła (od błyskających kolorów tym się odróżnia bardzo upraszczając, że jest to jasne mlecznobiałe światło), ale i słuchania wewnętrznego dźwięku.
Wysłany: 2008-12-24, 19:08
dla mnie najlepszą techniką pobudzania Trzeciego Oka jest wizualizacja czakr - właśnie Trzeciego Oka oraz Serca. najpierw wyobrażasz sobie, wdychając głęboko powietrze, że wchodzi ono przez Trzecie Oko, a gdy wydychasz - że wypływa z czakry Serca. później można robić na odwrót - "wdech" Sercem, "wydech" Trzecim Okiem. w ten sposób bardzo łatwo rozwinąć praktyczną przydatność intuicji i szczerze mówiąc - u mnie to po prostu funkcjonuje.
jestem w stanie wyczuć i przewidziać praktycznie każde zdarzenie, jakie następuje. choćby taki przykład: sprzątając w pracy znalazłam 5gr. już miałam je sobie włożyć do kieszeni, gdy nagle "uderzyła" mnie wizja, właśnie poprzez Trzecie Oko - że powinnam zostawić te 5gr dla kogoś innego. zrobiłam to i znalazłam 5zł... głupotka, drobnostka - ale jedna z dziesiątek innych przykładów. dlatego właśnie ufam tej metodzie pobudzania Trzeciego Oka i wiem, że jest ona skuteczna.
Zapraszam do zapoznania się z portalem poświęconym wampiryzmowi w kulturze, sztuce i przejawach współczesnych: blood-luna.ovh.org
Wysłany: 2009-07-14, 23:19
Tak, jest otwarte. Chciałbym ,żeby udzielił mi podpowiedzi ktoś kto się zna na rzeczy.Osobiści nie jestem aż tak obeznany z tematem,żeby poradzić sobie z moim problemem. jednak troszke praktykowałem medytacje.Ale do rzeczy.Mianowicie, co zrobic jeśli energia nagromadziła się w głowie i daje nieprzyjemne uczucia, ciężkości i rozkojarzenia.Ciężko jest zasnać itd.Mi właśnie coś takeigo się przydażyło.Wystarczy przeczekać , czy są może jakieś sposoby aby skierować energie do dolnych czakr?
Wysłany: 2009-07-15, 11:42
Zależy co rozumieć przez prace z czakrami.W sumie odkąd pamiętam miałem różne doznania energetyczne,kiedy kladłem się spać.Robiłem tak zanim zacząłem wogóle czytać i interesować się tym tematem..Ale ost.od jakichś kilku tyg. wziąłem się za to na poważnie.Chodzi o praktyke.Teorytycznie przeczytałem kilka książek itd.Ale nigdzie tak na prawdę nie ma napisane jak zachować się w takich sytuacjach i jak z tą energią postę pować.Wiadomo każdy przypadek może być inny i ciężko coś znaleść.Ale do rzeczy.Postanowiłem,że będe medytował w każdej wolnej chwili.Nie skupiałem się na którejś z czakr,czy coś w tym stylu.Po prostu siedziałem, wkładałem w uszy zatyczki żeby nic nie słyszeć, starałem się nie myśleć.Obserwowałem oddech.Po kilku chwilach wyczuwałem energie w całym ciele, zwłaszcza między brwiami.Robiłem to nawet kilka godz. dziennie.Czułem się świetnie, nie tylko fizycznie.Ale ost, w sumie dość nagle, dosłownie z dnia na dzień zaczęły się te nie przyjemne uczucia..
Wysłany: 2009-07-15, 12:40
Coś popieprzyłeś podczas tych praktyk i otworzyłeś trzecie oko bez paralelnego rozwijania pozostałych czakr. Po prostu zamknij ćakrę trzeciego oka, i rozprowadzaj tą energię równomiernie po ciele. Wydaje mi się jednak, że te nieprzyjemne odczucia jeszcze trochę potrwają.
"Potrzebujesz dużą zwierzęcą czaszkę, jako naczynie. Ludzkie są świetne, pojemne. Całą krew miesięczną sześciu różnych dziewic. Pół litra potu, jeden litr łez. Do tego trzydzieści sześć czarnych świec. Pukiel włosów ofiary. I oko nietoperza. Miksujesz to radośnie mikserem i smacznego. Tak smakuje czarna magia. Chcesz tego?" ~tak
Wysłany: 2009-07-15, 13:34
Ale dokładnie w jaki sposób najlepiej ją zamknąć? Nie mam na to pomysłu.Nie jestem pewien czy to coś da ale proboje skupiac się na pempku zeby eneria zeszła w dół do niższych partii..Ale ciężko jest mi się teraz wogóle skupić przez ten nadmiar energii w głowie.Nie potrafie siedzieć w ciszy i skupiać się na innych partiach.Muszę coś robić i przy okazji, dzięki podwójności uwagi skupiać się na innych partiach ciała,zwłaszcza pempku.Niestety jak na razie nie ma skutkow.Nie wiem też czy to co robię nie zaszkodzi mi jeszcze bardziej.Eksperymentuje, ale wole jednak nie ryzykować.Wiesz może jaka jest na to nabezpieczniejsza i najskuteczniejsza rada?
Wysłany: 2009-11-08, 10:39
ja mam otwarte 2 czakry : 3 oka i podstawy. ja otwieram czakry tak jakby 3 stopniowo najpierw (jeśli chodzi o 3 oko)skupiam energie w opuszkach palców , przykładam ja do miejsca miedzy brawami (tam gdzie jest 3 oko) , staram się przelewać energie z palców do 3 oka i jednocześnie wysyłać ją do 3 oka bezpośrednio wiec kumuluje ją z dwóch stron 3 oka jednocześnie wizualizuje sobie otwieranie 3 oka tak jak otwieranie zwykłych oczu , po jakiś 3 tygodniach udało mi się to . oczywiście później żeby doprowadzić 3 oko do obecnego poziomu musiałem ćwiczyć jakieś kolejne 4 tygodnie .
Wysłany: 2009-11-10, 20:58
Dziekuje za techniki.Nie jestem w ogole obeznany w temacie,dopiero teraz zaczalem siÄ™ na powaznie interesowac czakrami.Narazie zbieram informacje o tym,dopiero pozniej postanowie zaczac.Mam jedno pytanie-Po cwiczeniach,jak poznamy ze udalo nam siÄ™ otworzyc czakre trzeciego oka?
Przy odpowiednich argumentach wszystko,alez wszystko zdolam ci udowodnic...
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość