Brytyjskie Miinisterstwo Obrony publikuje "Obserwacje ufo w 2008 roku"
Po raz kolejny Ministerstwo Obrony (Ministry of Defense, MoD) publikuje obserwacje ufo. W tym przypadku są to kompletne doniesienia z roku 2008, w tym także obserwacja na przeciwko budynku parlamentu 12 lutego 2008. Znaczna większość to obiekty w kształcie kuli, pewna część tych kul to znowu puszczane lampiony, od 2 lat cieszą się te zabawki coraz to większą popularnością . Z wydanych materiałów nie można jednak wyczytać czy jakieś szczególne przypadki były oficjalnie badane czy też nie. Brytyjczycy szczególnie interesują się tym przypadkiem z 12-tego lutego, świadek opisuje :"to był pojazd który na zmianę świecił na biało, zielono i czerwono, przeszło półtorej godziny można go było na niebie widzieć". Niektóre meldunki zawierają opis typu "coś niewyrażnego na niebie", ale są i takie niezwykłe precyzyjne jak ten w pobliżu Blackpool: 8 września zaobserwowano czarny obiekt w kształcie "opakowania gumy do żucia" z trzema okrągłymi światłami pod spodem, obiekt wysyłał pomarańczowe światło i szacowano go na 50 x 15m. 285 zaobserwowań liczy lista z ubiegłego roku, to raz tyle co w 2007 (135 meldunków), a w 2006 było ich zaledwie 97. Tutaj można zobaczyć poszczególne raporty:
Przeczytałem, hmmm skomentuję z przymrużeniem oka i z drugiego też
W takie wypady wojenne musiałoby być wielu ludzi wtajemniczonych, od logistyki, poprzez kontrolę, aż do żołnierzy, i to tylko tak w skrócie. Przez tylę lat nie można by było tego w tajemnicy utrzymać.... Piszą tam że od 20-tu lat znamy populację szaraków. ale w opowieściach innych szaraki są nam już dłużej znane..... Piszą że piktogramy to ich wołanie o pomoc. Piktogramy rejestruje się od....hm jak się nie mylę (jak poszukam to znajdę odpowiedni art.) przynajmniej 1600r. naszej ery. Piszą że szarak ukradł ziemskie ufo i rozwalił się nima na Ziemi, że nie miał wprawy w sterowaniu tego pojazdu. Jeżeli nie miał wprawy to już na Marsie by się rozwalił.
Tak ogólnie to na postawie tego tekstu można by dobry film nakręcić, wziąć Spielberga, najlepszych aktorów i coś a la "Wojna światów " zatytułować i byłby dobry film (na pewno bym zobaczył, takie coś lubię). Może tylko o to chodziło samemu autorowi, bo jakby miał te dowody o których pisze to i w necie głośno by o tym było....... A jakie ty masz zdanie o tym artykule?
"Jestem fanem nauki ale nie jej ślepym wyznawcą" To nie moje powiedzenie ale lubię je jak najbardziej
Oczywiście nie mówię, że to prawda, ponieważ wygląda mi to na stek bzdur. Podałem ten artykuł dlatego, że jesteśmy tak przyzwyczajeni do tego, że obcy są od nas setki razy lepiej rozwinięci, że niedopuszczany nawet myśli o tym, że mogłyby być to zwykłe strachliwe istoty, o małej wiedzy, które boją się nas. No i tym Marsem, wydaje mi się dziwne. Jak dla mnie niema tam odpowiedniego środowiska do życia czegokolwiek. Ta planeta wygląda tak jakby ktoś tam mieszkał, a potem zaczęło się psuć i życie zginęło. To jest moje zdanie na ten temat. PS. Z tym filmem to dobry pomysł. A oglądałeś może " Dzień w którym zatrzymała się Ziemia "? Jak nie to polecam.
Przeczytałem pierwszy artykuł, wydaje mi się bardzo ciekawy. W dodatku mieszkam w okolicy Rzeszowa. Jak będę miał chwilę czasu to przeczytam kolejne dwa, i wtedy możemy rozmawiać.
Parę tygodni temu ukazał się film nakręcony 2 lata temu, trochę zawrzało a potem ucichło, na niejednym forum dociekania szły dalej......
Trochę się ostatnio działo o tym filmie więc w skrócie to przedstawię:
Po tym filmie z lotniska ukazał się inny pokazujący ufo nad "Area 51" tego samego autora, tylko że ścieżka dżwiękowa była ta sama co na filmie z 7 listopada 2006 z lotniska O' Hare. Na pytanie o to , właściciel filmu nie umiał tego wyjaśnić. Krótko po tym ujawniła następny film z dnia 7 listopada 2007, znowu te same lotnisko ale bez głosu. Usprawiedliwia to tym że na filmie słychać jego wyrażny głos co mogłoby go zdemaskować, dlatego nie chce ścieżki dżwiękowej udostępnić. Pewien forumowicz zaczął szukać w necie na "Google"- zdjęcia i znalazł fotkę która zapewne posłużyła oszustowi do maipulacji swego materiału. Poniżej drugi film z O'Hare
W ogóle większość filmów na profilu tego usera (jeśli nie wszystkie) wyglądają na fałszywki. Zdjęcie, wklejone ufo, przerobione na film, trochę szumu dodane + filtr typu "trzęsiłapka".
Wszędzie też powyłączał komentarze. Boi się krytyki? A może tego, że ktoś napisze że jego filmy to fałszywki?
Serwer: 600 zł/rok | Domena Paranormalium.pl: 100 zł/rok | Wpisy typu "widział rzem ófo" oraz "leczenie wisiorkiem": bezcenne
Reklama:Już 5071 osób zarejestrowało się na Paranormalium. Paranormalium jest coraz popularniejsze, a Robert Bernatowicz ma coraz więcej nowych przyjaciół Serdecznie pozdrawiam tych wszystkich "prawie-jak-racjonalistów" i ortodoksów, którzy bez czytania i obejrzenia wszystko, co ma "paranormalne" w nazwie, wrzucają do wora z napisem "bzdury"...
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości