Tak to już jest że każdy ma swoje zdanie, i każdy ma prawo do swojego zdania. Raczej ludzi inaczej myślących nie przekonasz ale tak samo oni nie przekonają Ciebie. Mam kolegę Ryśka, co tydzień rozmawiamy sobie przez internet, on 2 razy w tygodniu czyta książki o Sumerach i jego nikt , nigdy nie przekona że sumerowie to dzieło wymyślone, jest taki zaparty, a oczytany jest jak najbardziej. Jak chcesz to możemy z Ryskiem w piątek lub sobotę póżnym wieczorem zrobić czat tematyczny właśnie o paleo. Miał być on wprawdzie już w zeszłą sobotę ale zeszliśmy na temat religii i tak już zostało przez następne 5 godzin.
pozdro Arek
"Jestem fanem nauki ale nie jej ślepym wyznawcą" To nie moje powiedzenie ale lubię je jak najbardziej
Arek, wierz mi, chętnie bym pogadał o paleoastronautyce, o każdej porze, ale aktualnie mam dosyć dużo pracy... Zobaczę co się da zrobić, jak będę ,,wolny", to dam znać w tym temacie, to się razem z Tobą i Ryśkiem zmówimy...
Pozdrawiam!!!!
PS: Podaj mi Twoje zainteresowania dotyczące zjawisk paranormalnych, oraz innych spraw, żebym wiedział z kim mam przyjemność korespondować
Racjonalność istnieje.Istnieją tylko ludzie, którzy nie myślą racjonalnie.
Wierz mi Beowulf, mnie interesują naprawdę WSZYSTKIE zjawiska paranormalne, w niektóre nie wierzę ponieważ nie znalazłem zadowalających wyników potwierdzających te zjawiska , ale pomimo tego interesują mnie nadal
"Jestem fanem nauki ale nie jej ślepym wyznawcą" To nie moje powiedzenie ale lubię je jak najbardziej
Człowieku, nie musisz już ośmieszac Daenikana. Człowiek jest znany wśród paleoastronautyków jak swego czasu znany skądinąd Adamski wśród ufologów.
Więc...
Temat brzmi "Jakie są dowody", a nie "Czy Daeniken to oszust". Jak to kiedyś usłyszałem (głupio przyznac, ale od nauczycielki języka polskiego ) - "Jeśli masz piep**yc farmazony, lepiej nic nie mów." Tak więc, poproszę do tematu o dowodach, a nie o mitomanach pokroju Daenikena.
Chociaż, tak prawdę mówiąc, ludzie, którzy są zaznajomieni z jego pracami i z jego osobą, widzą nie tylko mitomana, ale wspaniałego myśliciela. Nie jeden chciałby posiadac tak ogromną wiedzę, jak ten człowiek. Niestety, są tacy, którzy, nie znając, oceniają. Dlatego Daeniken jest wyśmiewany, a nie, tak jak to powinno byc - doceniany.
Z tego co się orientuję to ogłosił, że spotkał się z kosmitami i że oni potwierdzili jego "teorię". Myślę, że facet nawet nie pozostawił pola do dyskusji (no chyba, że jesteście tak stuknięci jak on i Was też UFO odwiedziło ;D).
Brak dowodu na nieistnienie nie sprawia że coś istnieje.
Iżżżżż kurde post sobie skasowałem Darnok Nie wierzę że takie coś powiedział, podaj źródło to chętnie przeczytam.
"będziemy gadać o kim i o czym chcemy, tak jest... " Racja, żyjemy w wolnym kraju to możemy także o wszystkim porozmawiać. Co ja myślę o Denikenie.? Tak jak już wspomniałem i nie będę się powtarzał przy niektórych teoriach ma rację a na niektóre mam inny pogląd. Ale książki jego skłaniają do myślenia i to mi się b. podoba
Najpierw piszesz ze jest mitomanem a potem że powinien być doceniany. Dobrze by było gdyby ludzie sprawdzali to co przeczytają w książkach danikena i innych, gdzie prawie nigdy nie podaje się źródeł i zdjęć. Jest mowa o jakiś naukowcach co nie wiedzą skąd się coś wzięło, o przedmiotach których nikt nie widział, ale jak się je podrzuci do góry to można kosmitów zobaczyć. Jest pokazane zdjęcie niby rakiety która tak naprawdę jest zwykłym obeliskiem. Albo ufo na obrazie, które jest tak naprawdę aniołem itp itd.
A tutaj krótkie informacje o autorach tej pracy " Z powrotem na ziemię"
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość