ByÅ‚eÅ› Å›wiadkiem manifestacji niewyjaÅ›nionego zjawiska? JeÅ›li tak, napisz nam o tym! Tworzymy najwiÄ™kszÄ… w Polsce bazÄ™ danych o spotkaniach ze zjawiskami paranormalnymi. Czekamy na relacje współczesne oraz z lat ubiegÅ‚ych. Wszelkie materiaÅ‚y przesyÅ‚ać możecie za pomocÄ… formularza do wysyÅ‚ania relacji. Dobrze, żeby twoja relacja byÅ‚a dobrze udokumentowana - jeÅ›li wiÄ™c dysponujesz filmem lub zdjÄ™ciem, wgraj je na rapidshare i wyÅ›lij nam linka w treÅ›ci relacji · W ostatnim czasie na naszym forum bardzo czÄ™sto dochodzi do sytuacji, kiedy użytkownicy rejestrujÄ… nowe konta tylko po to, aby zaÅ‚ożyć jeden temat reklamujÄ…cy innÄ… stronÄ™ internetowÄ…, usÅ‚ugÄ™ lub produkt. Zwykle reklamowana jest strona "pozwalajÄ…ca poznać datÄ™ Å›mierci" za SMS'a kosztujÄ…cego "jedyne" 30 zÅ‚ + VAT. Zawsze dokonujÄ… tego bez proÅ›by o zgodÄ™ ze strony administracji, mimo iż w regulaminie pisze wyraźnie, że taka zgoda jest wymagana zawsze, bez wzglÄ™du na rodzaj ogÅ‚oszenia. Ponieważ nie lubimy Å›miecenia na naszym portalu, od dziÅ› do takich spamerów admin Ivellios bÄ™dzie rozsyÅ‚aÅ‚ ostrzeżenie z informacjÄ… o grożących sankcjach prawnych (podstawa prawna: ustawa z dnia 18.07.2002 r. o Å›wiadczeniu usÅ‚ug drogÄ… elektronicznÄ… (Dz. U. nr 144, poz. 1204 ze zm.). Mamy nadziejÄ™, że ten straszak podziaÅ‚a i że nie bÄ™dziemy musieli spotykać siÄ™ w sÄ…dzie z którymkolwiek ze spamerów. · ZachÄ™camy was, drodzy Czytelnicy, do zgÅ‚aszania nam wszelkiego rodzaju uwag dotyczÄ…cych np. błędów merytorycznych lub faktograficznych znalezionych w artykuÅ‚ach, błędów w opisach filmów, komentarzy Å‚amiÄ…cych regulamin i/lub netykietÄ™ oraz wszelkich sugestii dotyczÄ…cych portalu. Uwagi możecie skÅ‚adać poprzez formularz kontaktowy - link "Kontakt" w górnym menu. Przeczytaj na blogu redakcyjnym specjalnÄ… notkÄ™ - odezwÄ™ do Czytelników · Nowe audycje mp3: Kryptozoologia (zapis audycji live 27.11.2011) - Zapis audycji nadanej w Radiu Paranormalium 27 listopada 2011. Audycja "Wieczór Kryptozoologiczny" zostaÅ‚a przygotowana z okazji siódmych urodzin portalu KryptoZoologia.pl. Audycja skÅ‚adaÅ‚a siÄ™ de facto z kilku audycji: kryptozoologiczny odcinek Para-Radia Arka Paterka, fragmentu jednej z książek przygotowanego w wersji audio przez grupÄ™ INFRA oraz z części przygotowanej przez redakcjÄ™ Paranormalium. · NiezwykÅ‚e zdolnoÅ›ci - Audycja poÅ›wiÄ™cona niezwykÅ‚ym, paranormalnym zdolnoÅ›ciom różnych ludzi · Nowe filmy dokumentalne w naszej filmotece: Fastwalkers - Fastwalkers – jest to tytuÅ‚ nowego filmu dokumentalnego, który skupia siÄ™ wokoÅ‚o fenomenu UFO i Obcych Cywilizacji. Dokument ten ma ponoć ujawnić prawdÄ™ na temat tych zagadnieÅ„. Owa prawda ma być skrywana przed nami od ponad 50 lat. Fastwalkers pozwoli nam poznać relacje osób, które znajÄ… wszelkie informacje o UFO z pierwszej rÄ™ki – poznamy zeznania Å›wiadków jak i poszkodowanych we wszelkich dziaÅ‚ach zwiÄ…zanych z owym fenomenem. PatrzÄ…c na listÄ™ osób, które zagoszczÄ… w filmie można z góry stwierdzić , iż bÄ™dzie to doborowe towarzystwo. MateriaÅ‚ zawiera wywiady ze Stantonem Friedmanem , dyrektorem Disclosure Project doktorem Stevenem Greerem, Stevenem Bassetem, Jaimie Maussanem i jednym z najwyższych oficjeli KoÅ›cioÅ‚a Katolickiego Monsignorem Corrido Balduccim , który także przedstawi swoje wnioski. To tylko niektórzy z goÅ›ci wystÄ™pujÄ…cych w owym materiale... SkÄ…d nazwa Fastwalkers ? „Nazwa wywodzi siÄ™ z Agencji RzÄ…dowych – jest to nazwa identyfikujÄ…ca zjawiska UFO” – mówi Robert D. Miles producent filmu. „Jest to coÅ› jak znak lub hasÅ‚o przypisane do jakiegoÅ› dziaÅ‚ania. Wiemy , że np. NORAD używa wÅ‚aÅ›nie takiego okreÅ›lenia” NORAD (North American Air Defense Command) – czyli Północno AmerykaÅ„ski System BezpieczeÅ„stwa Powietrznego co roku zgÅ‚asza przynajmniej 500 zdarzeÅ„ z takimi nieznanymi obiektami radarowymi (Fastwalkerami – nazwa wywodzi siÄ™ najprawdopodobniej od tego, iż owe obiekty potrafiÄ… poruszać siÄ™ z niesÅ‚ychanÄ… prÄ™dkoÅ›ciÄ… i zwrotnoÅ›ciÄ…). W filmie zobaczymy materiaÅ‚y takie jak zdjÄ™cia, filmy, które po raz pierwszy ujrzÄ… Å›wiatÅ‚o dzienne. Jednym z takich nagraÅ„ jest uchwycony obiekt, który porusza siÄ™ na orbicie Księżyca i nagle zmienia swój kierunek (moment ten jest zaprezentowany w trailerze). MateriaÅ‚ trwajÄ…cy 98 minut zostaÅ‚ dokÅ‚adnie przetworzony do techniki High Definition, włączajÄ…c w to realistyczne animacje 3D pokazujÄ…ce obce formy życia. Aby dowiedzieć siÄ™ wiÄ™cej na temat filmu należy odwiedzić oficjalnÄ… stronÄ™... Czy do grona znanych i dobrych filmów o UFO dołączyÅ‚ kolejny, który być może jest jeszcze lepszy od reszty ? Najlepszym sposobem aby znaleźć odpowiedź na to pytanie bÄ™dzie zapoznanie siÄ™ z tym materiaÅ‚em. · Area 51 - Wywiad z Obcym, Area 51 - Alien Interview - PeÅ‚ny film dokumentalny dotyczÄ…cy tzw. wywiadu z Obcym, który rzekomo miaÅ‚ zostać zarejestrowany na taÅ›mie filmowej i wykradziony z bazy wojskowej Groom Lake w Nevadzie. "WedÅ‚ug danych podanych przez tajemniczego pracownika Strefy 51, obcy przybyÅ‚ do bazy w 1989 roku, wywiady z obcym miaÅ‚y mieć miejsce dwa razy w miesiÄ…cu po trzy do piÄ™ciu godzin dziennie, jeżeli obcy źle siÄ™ czuÅ‚ sam miaÅ‚ przerywać wywiad, przesÅ‚uchania miaÅ‚y miejsce w obecnoÅ›ci telepaty (to wÅ‚aÅ›nie on prowadziÅ‚ wywiad) i kogoÅ› z nadzoru wojskowego (sylwetka, która pojawia siÄ™ w trakcie filmu po prawej stronie kamery), oraz że przesÅ‚uchania nie sÄ… już prowadzone." · Mroczne sekrety wewnÄ…trz Bohemian Grove - Bohemian Grove jest to specjalne miejsce na 20601 Bohemian Ave w Monte Rio, Kalifornia - USA. W tym miejscu organizowane sÄ… spotkania Elity Å›wiatowej w Å›rodku Lipca na trzytygodniowe zebrania. Elita jest zÅ‚ożona z najbogatszych oraz najbardziej wpÅ‚ywowych ludzi biznesu, kultury, nauki oraz Å›wiata polityki. · The Disclosure Project - Zapis konferencji z 9 maja 2001 - The Disclosure Project - Zapis konferencji z 9 maja 2001. National Press Club - Waszyngton. The Disclosure Project to organizacja non-profit, której celem jest ujawnienie wszystkich faktów dotyczÄ…cych zjawiska UFO, pozaziemskiej inteligencji oraz utajnionych zaawansowanych systemów energetycznych i napÄ™dowych. · The Order of Death - Film opowiada o tym jak, "poważni" ludzie, tacy jak George Walker Bush, Bill Clinton i wielu bardzo znanych ludzi Å›wiata polityki, uczestniczÄ… w satanistycznych rytuaÅ‚ach odbywajÄ…cych siÄ™ co roku w Bohemian Grove.Okazuje siÄ™, że okultystyczne rytuaÅ‚y od dawna sÄ… praktykowane przez znanych nam z TV ludzi - na przykÅ‚ad, Ronald Reagan i jego żona powierzali każdy aspekt swojego życia astrologowi. Inni znani zwolennicy okultyzmu to Adolf Hitler, Eleonora Roosevelt, Hilary Clinton, Tony Blair i wielu, wielu innych. · 14 grudnia 2009 na terenie Akademii Ekonomicznej w Katowicach odbyÅ‚a siÄ™ druga już edycja Debaty Ufologicznej. W debacie wziÄ™li udziaÅ‚ badacze ufologii oraz przedstawiciele Å›wiata nauki. Czas na podsumowanie debaty! Przeczytaj relacjÄ™ z debaty · Paranormalium skoÅ„czyÅ‚o 6 lat i tym samym staÅ‚o siÄ™ jednym z najstarszych dziaÅ‚ajÄ…cych w polskim Internecie serwisów o tematyce paranormalnej. Z tej okazji mamy dla was prezent - zapraszamy was do nowootwartego dziaÅ‚u QUIZY WIEDZY, w którym możecie sprawdzić stan swojej wiedzy na temat zjawisk paranormalnych · 6 lat to dla portalu internetowego kawaÅ‚ czasu. W historii Paranormalium oj dziaÅ‚o siÄ™, dziaÅ‚o... dlatego zachÄ™camy was do przeczytania peÅ‚nej i szczegółowej historii serwisu - do tekstu dołączyliÅ›my screeny, dziÄ™ki którym możesz zobaczyć, jak Paranormalium wyglÄ…daÅ‚o w poczÄ…tkach swojej dziaÅ‚alnoÅ›ci ;-) ·

Zaloguj siÄ™ ·  Forum ·  Zarejestruj siÄ™ ·  Szukaj · FAQ

Obecny czas: 2012-02-12, 13:02
Wszystkie czasy w strefie UTC + 2 godziny (czas letni)
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Napisz nowy temat Odpowiedz [ 180 posty(ów) ] Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 15  NastÄ™pna
AutorWiadomość
secutor

Nowa Krew
Nowa Krew

Temat postu: Re: Jakie sÄ… dowody?
 Post WysÅ‚any: 2009-07-18, 03:57 

zadziwia mnie stwierdzenie jednego z naszych kolegow ktory pisze
ze ,,nauka jest w stanie wszystko wyjasnic", przeciez nauka jest wstanie
wyjasnic bardzo bardzo niewiele.
jak trzeba bedzie to zaczne wymieniac, no a puki co
wypowiem siÄ™ na temat wiary w inteligentne istoty pozaziemskie.
wiara nie, racjonalna wiedza tak.
prawdopodobienstwo ze na ziemi zaistnieje inteligentna forma zycia
jest niewielka ale skoro powstalo to jest taka sznsa.
a teraz wezmy ta szanse i pomnurzmy razy nieskonczonosc
wszechswiata wyjdzie nam ogromne prawdpopodobienstwo.
dodam tylko ze to naukowcy wierza ze wszechswiat jest nieskonczony
i siÄ™ jeszcze rozszeza (dowodow na to niemaja) wiec to oni powinni
byc bardziej sklonni do teorii ze istnieje jakies inteligentne
zycie pozaziemskie, no chyba ze niewierza w matematyke i obliczanie
prawdopodobienstwa.

Ostatnio edytowany przez secutor, 2009-07-18, 04:07, edytowano w sumie 1 raz

secutor

Nowa Krew
Nowa Krew

Post WysÅ‚any: 2009-07-18, 04:04 

,,wiekrzosc dowodow swiadczy o winie oskarzonego"
to oznacza ze niema 100% pewnosci
i ze niewszystkie dowody dowodza winy
a jednak takowego delikwenta siÄ™ skazuje.
to samo jest z roznego rodzaju niekonwencjonalnymi
tezami.
pamietajmy tez o historycznych faktach
kpernika spalono
galileusza skazano
sokratesa utopiono
a chrystusa ukrzyzowano za co?
za gloszenie prawdy. wspulczesnie siÄ™ niewiesza nietopi i nieskazuje ani niepali
za gloszenie prawdy, ale za powiedzenie komus prawdy mozna dostac
po gebie
byc wysmianym
byc odrzuconym przez grupe.
i to by bylo na tyle.

Arek

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Miejscowość: Steinach / Niemcy
 Post WysÅ‚any: 2009-07-20, 06:59 

Cytuj:
wedlug krzysztofa brysia niema dowodow na to ze piramide
cheopsa wybudowal cheops
(co ja siÄ™ bede rozpisywal sami poczytajcie, oto strona tego pana
http://hufu.republika.pl/strona1/pir_pir.htm

Przeczytałem
No tak , autor wyśmiał próby innych badaczy wytłumaczenia budowy piramidy, ale sam nie ma pojęcia co i jak.
Wyczytałem tam że obecnie polscy archeolodzy kopią w Sakarze, to mnie zaintersowało , nie wiesz przypadkiem co to za ludzie?.
Znam tylko jedną polską grupę co aktualnie kopie w tym rejonie a raczej kopała bo miesiąc temu skończyły się pieniądze i potrzebują 100 000 euro by dalej kopać.

Pozdrawiam

"Jestem fanem nauki ale nie jej ślepym wyznawcą"
To nie moje powiedzenie ale lubiÄ™ je jak najbardziej

GG 31807752

secutor

Nowa Krew
Nowa Krew

Post WysÅ‚any: 2009-07-25, 03:56 

brys niewyjasnia, to fakt.
brys niema pojecia
ale brys w przeciwienstwie do naukowcow
nieudaje ze je ma. zadaje pytania i nieznajdoje
odpowiedzi a to dlatego ze stara siÄ™ wyjasnic wszystko racjonalnie
a na te wszystkie fenomeny niema racjonalnych (wedlug ogulnie
przyjetych standardow) wyjasnien.
podam swoje oparte na indyjskiej mahabarahata vymaanika
przekazach z tybetu i niepamietam jakich jeszcze zrodel.

kamien na piramidy i inne niesamowite budowle swiata
topiono wewnatrz ziemi w ogromnych temperaturach
robili to ludzie, czy prymitywni czy pierwotni ocencie
sami skoro stac ich bylo na takie wyczyny.
niewiem czy otym pisalem, ale inkaskie budowle
to ogromne granitowe skaly. jak to mawial dankien
twardszy od granitu jest tylko diament wiec to nemozliwe
zeby inkowie je wykuli.
wzdlurz tych kamieni leci wyzlobiona linia prosto jak diabli
jak siÄ™ polaczy te wszystkie kamienie linia tworzy jedna dluga
i wciarz rowna.
wspulczesnie niemozliwa jest rekonstrukcja jednego
z dawnych inkaskich miast, poniewarz nasza technologia
na to niepozwala.
mam uwierzyc ze dawna inkaska technologia przewyzszala nasza?

Arek

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Post WysÅ‚any: 2009-07-30, 06:44 

secutor
Jak masz interesujące linki czy teksty na ten temat (o czym wyżej piszesz) to wklej to tutaj, po to jest ten temat, chętnie poczytam

pozdrawiam

GG 31807752

Sothis

Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sheol
 Post WysÅ‚any: 2009-08-23, 18:50 

Ja także chętnie poczytam, ale zanim napiszesz kolejnego posta prosiłbym byś poprawił swoją znajomość ortografii języka polskiego, bo czytanie takich postów boli; oraz zaznajomił się nieco z historią, bo o ile mi wiadomo to Kopernika nikt nie spalił, a Sokratesa nie utopił. ;]

"Jeśli weźmiemy pod uwagę, że większość ludzkości jest zwyczajnie głupia, należy oczekiwać z dużym prawdopodobieństwem, iż powszechnie panujące przekonania będą raczej idiotyczne niż rozsądne."

Bertrand Russell

Darnok

Administrator
Administrator

Miejscowość: Krynica-Zdrój
 Post WysÅ‚any: 2009-08-23, 23:55 

Cytuj:
dodam tylko ze to naukowcy wierza ze wszechswiat jest nieskonczony
i siÄ™ jeszcze rozszeza (dowodow na to niemaja) wiec to oni powinni

Wymyślasz tutaj. Jeżeli wszechświat jest nieskończony, to... się nie rozszerza. Ogólnie mieszasz, przeinaczasz i mijasz się z prawdą, a do tego wyciągasz wnioski na podstawie tych swoich domysłów. Nauka jest w stanie wytłumaczyć bardzo wiele, po prostu nie chcesz się zapoznać z bardzo podstawowymi faktami. Już sam fakt, że nie masz wiedzy w niektórych dziedzinach nauki świadczy o tym, że jest ona na dzień dzisiejszy ponad Twoje możliwości, a więc pisanie, że nauka jest słaba i "dziurawa" jest bardzo nie na miejscu.
A kopernika nie spalono- myślałem, że uczą tego w podstawówce, albo w gimnazjum.

Brak dowodu na nieistnienie nie sprawia że coś istnieje.

Yajirobei

Redaktor
Redaktor

Miejscowość: Szczecin
 Post WysÅ‚any: 2009-10-22, 16:49 

Arek, w cytatach z Biblii, chyba zapomniałeś o jednym, który dla mnie oznacza, że Bóg mógł być kosmitą, a odwiedzali nas oni gremialnie ("Aniołowie" biorący za żony ludzkie kobiety; ciekawe malowidła w Indiach Buddy w vimanie, jednego Boga z z nosem słonia, wyglądającego jakby miał maskę gazową i wiele innych -> w końcu zstąpili z Nieba -> jak na prymitywne wówczas ludy, to "Niebo" i przestrzeń kosmiczna zapewne było tożsame). Nie będę wspominał tu legend różnych ludów i opisów kontaktów z Bogiem (Bogami), bo to chyba nie do tego temat.

A przechodząc do meritum, chciałem dodać jeden cytat z Biblii, o którym chyba zapomniałeś:
Genesis, I Księga Mojżeszowa, Potomkowie Adama (I. Kro. 1, 1-4), wersy 18 - 24.

"Jared żył sto sześćdziesiąt dwa lata i zrodził Henocha. Po zrodzeniu Henocha żył Jered osiemset lat i zrodził synów i córki. Jared przeżył dziewięćset sześćdziesiąt dwa lata i umarł. Henoch żył sześćdziesiąt pięć lat i zrodził Metuszalacha. Po zrodzeniu Metuszalecha chodził Henoch z Bogiem trzysta lat i zrodził synów i córki. Henoch przeżył trzysta sześćdziesiąt pięć lat. Henoch chodził z Bogiem, a potem nie było go, gdyż zabrał go Bóg."

Pomijam fakt, że wszyscy omawiani tu ludzie żyją kilkaset lat. Najciekawsze w tej opowieści jest:
1. Chodził sobie ot tak z Bogiem i rozmawiał.
2. Nie umarł, ale Bóg go wziął do siebie (czytaj: statek kosmiczny?)

Nie wiem, ale jak dla mnie to mało zrozumiałe jest, ale może szukam dziury w całym.

Arek

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Post WysÅ‚any: 2009-10-25, 02:51 

Yajirobei
Wiesz, jakieś 9 lat temu po przeczytaniu książek Denikena, arty. Sitchina i innych sam zabrałem się za Biblię. Przeczytałem wszystko od deski do deski ( zabrało mi dużo czasu) i, interesujące fragmenty wielokrotnie i powiem ci że wersja taka że ci aniołowie, bogowie bardziej pasują do wersji istot z innej planety którzy pomogli ludziom w rozwoju niż ta wersja co podaje KK że to był Bóg Stwórca Wszechświata.
Powiem ci że nie zapomniałem o różnych przypisach w których są takie i owe przykłady, ale to sobie zostawiłem na póżniej, dlaczego?. Dlatego że czas mam ograniczony, szukanie wszystkich cytatów z Bibli , Apokryfów, Koranu, hinduskich pism zabrało by mi kupę godzin, a na koniec może się okazać że nikt tym tematem nie jest zainteresowany, i wtedy zapytałbym siebie "po co to wszystko, jak i tak nikt nie odpisuje"
Jestem gotowy do rozmowy tylko jakoś temat ten ciężko się "ciągnie".
Twoje pytania
Raczej nie musiał z Bogiem Stwórcą Wszechświata spacerować, jakoś to mało prawdopodobne
Z jednym z konstruktorów gatunku człowieczego już raczej prawdopodobniej.
""gdyż zabrał go Bóg.""
Można powiedzieć, że umarł i dusza wróciła do Boga, ale także że wsiadł na statek kosmiczny.
Tu uważam że obie wersje są na 50% możliwe.

Jedna z ksiąg ST mówi o tym jak Izaak ( na 100% teraz nie wiem czy był to on ,czy następny z jego rodziny, musiałbym spojrzeć ) walczył, dosłownie bił się z bogiem !!!!!, to mnie zaraz uderzyło w oczy. Przecież Bóg Wszechmogący nie zabawia się w bijatyki !
Ale "bóg"-konstruktor (z krwi i kości) mógł jak najbardziej zostać zaatakowany przez zgniewanego człowieka.....

Pozdrawiam Arek

GG 31807752

armenia

Uczony
Uczony

Post WysÅ‚any: 2009-11-01, 03:39 

Sokratesa utopili? Niee chyba niee Platon wspominał że został skazany na śmierć.

Sokrates miał o ile pamiętam zarzut taki że demoralizował młodych.Nie pamiętam dokładnie treści oskarżenia.Sądzili go w Atenach i dostał kare śmierci tylko dlatego że w swojej obronie "Obrona Sokratesa" W cale się nie bronił a zaproponował nagrodę dla siebie jako karę za swoje czyny.Prawdo podobnie gdyby zaproponował jakąś grzywnę by nie został skazany na śmierć.

Kopernik został skazany na śmierć przez spalenie na stosie za herezje.Jego tezy były sprzeczne z biblią.Ale czy go spalili to nie mam pojęcia.Wiem że na pewno nie żyje.

Ale zgadzam się że nauka nie jest wstanie wszystkiego wyjaśnić.Ale dużo rzeczy jest.A jeżeli chodzi o zjawiska paranormalne to sceptycy wyjaśnią 99% tych zjawisk

Darnok

Administrator
Administrator

Miejscowość: Krynica-Zdrój
 Post WysÅ‚any: 2009-11-01, 12:50 

Cytuj:
Kopernik został skazany na śmierć przez spalenie na stosie za herezje.Jego tezy były sprzeczne z biblią.Ale czy go spalili to nie mam pojęcia.Wiem że na pewno nie żyje.

Huh?
Gdyby został skazany, to by został spalony. Na szczęście tak się nie stało i dożył swoich dni.

Brak dowodu na nieistnienie nie sprawia że coś istnieje.

armenia

Uczony
Uczony

Post WysÅ‚any: 2009-11-02, 16:07 

Cytuj:
Gdyby został skazany, to by został spalony. Na szczęście tak się nie stało i dożył swoich dni.

Mnie tam w szkole uczyli że został skazany.Ale nie mówiono że zabity.

Może nas faktycznie odwiedzili przyjaciele z innych planet.Zbudowali super cywilizacje,zbudowali stonehenge,piramidy,mur Chiński,statue wolności i żabkę na rogu lechickiej i powstańców WLKP.Przecież życie mogło się wziąść z innej planety jakaś zagubiona asteroida wyrwana z innej planety latał miliony lat i trafiła na Ziemie która już była zdolna to przyjęcia życia.

W tym wypadku też można powiedzieć że to odwiedzili nas przybysze z innej planety.

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  
Napisz nowy temat Odpowiedz [ 180 posty(ów) ] Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 15  NastÄ™pna

Wyślij odpowiedź

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość