Zasypiasz. Jesteś w jakimś miejscu, nie wiesz, że tak naprawdę śpisz. Wszystko wokół Ciebie wykonuje Twoje rozkazy, nawet wtedy, gdy ich nie wymawiasz na głos. Po prostu rządzisz wszystkim, co wokół Ciebie. W pewnym momencie zdajesz sobie sprawę z tego, że to sen, i budzisz się...
Mnie się to zdarza dość często.
A Ty, miewasz czasem takie przeżycia
Serwer: 600 zł/rok | Domena Paranormalium.pl: 100 zł/rok | Wpisy typu "widział rzem ófo" oraz "leczenie wisiorkiem": bezcenne
Reklama:Już 5071 osób zarejestrowało się na Paranormalium. Paranormalium jest coraz popularniejsze, a Robert Bernatowicz ma coraz więcej nowych przyjaciół Serdecznie pozdrawiam tych wszystkich "prawie-jak-racjonalistów" i ortodoksów, którzy bez czytania i obejrzenia wszystko, co ma "paranormalne" w nazwie, wrzucają do wora z napisem "bzdury"...
Ostatnio edytowany przez Ivellios, 2005-06-13, 09:23, edytowano w sumie 1 raz
Temat postu:
Wysłany: 2004-09-12, 03:56
Tiaa.. To się niestety doÅ›ć rzadko zdarza, ale czasami.. KiedyÅ›, jak miałem 10 lat i miałem dużo koszmarów, próbowałem Å›wiadomie przejmować kontrolę nad snem i nawet 2 razy mi się udało. Ale za każdym razem w umysł nagle wbijała mi się tabliczka "to rzeczywistoÅ›ć. nie możesz kontrolować rzeczywistoÅ›ći" i się budziłem
Spotkało mnie coÅ› takiego. Åšniła mi się osoba, którÄ… uwielbiam. Dotknęła mnie w rękę, a ja rano się budzÄ… pamiętałam ciepło i delikatnoÅ›ć tej dłoni. Takie przyjmne, ale niestety nie prawdziwe tylko zwykła wyobraĽnia, która niedługo mnie chyba przeroÅ›nie w tych snach;)
Ja, jeśli mam takie widzimisię ( ), w Lucid Dream wchodzę, przed snem myśląc o czymś baaardzo intensywnie... zasypiam i mam pełną kontrolę nad tym, co wokół mnie się "dzieje"
Serwer: 600 zł/rok | Domena Paranormalium.pl: 100 zł/rok | Wpisy typu "widział rzem ófo" oraz "leczenie wisiorkiem": bezcenne
Reklama:Już 5071 osób zarejestrowało się na Paranormalium. Paranormalium jest coraz popularniejsze, a Robert Bernatowicz ma coraz więcej nowych przyjaciół Serdecznie pozdrawiam tych wszystkich "prawie-jak-racjonalistów" i ortodoksów, którzy bez czytania i obejrzenia wszystko, co ma "paranormalne" w nazwie, wrzucają do wora z napisem "bzdury"...
Ostatnio edytowany przez Ivellios, 2005-06-13, 09:23, edytowano w sumie 1 raz
Temat postu:
Wysłany: 2004-09-14, 23:53
Trzeba właÅ›nie przed snem bardzo mocno myÅ›leć o tym, że będziesz miał nad nim pełnÄ… kontrolę. W podobny sposób można też np. ustalić godzinę, o której masz się obudzić (sam sprawdziłem i się udało! różnica 2x z rzędu wynosiła ok 6 min).
SwojÄ… drogÄ…, to jak pamiętam sen, to zawzyczaj jest on kontrolowany (tzn. wiem, że Å›nię) więc nie mam z tym większych problemów. Kawa jest raczej po to, żeby lepiej pamiętać sen.
Rejestracja: 2004-08-30, 20:13 Posty: 85 Miejscowość: Noc i mrok
Temat postu:
Wysłany: 2004-09-19, 19:24
Tak, najszybciej jest uzyskac LD gdy przed zasnieciem intensywnie myslimy, marzymy o czyms, ale zdarza się- bynajmniej mi siÄ™ zdarzalo, ze snilam nieswiadomie i dopiero w czasie trwania takiego snu wracala moja swiadomosc- jest to stan tuz przed wybudzeniem i naprawde mocno trzeba siÄ™ skupic, zeby siÄ™ nie wybudzic a dalej snic swiadomie...
Eee... mów jaÅ›niej, nie kapuję... o co chodzi z tym 0 min
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość