Czym jest miłość, która łączy dwie osoby, pokonuje śmierć, jest jaśniejsza od słońca itp itd... czym jest? Odpowiadaliście sobie już na to pytanie, skąd się bierze miłość, czym jest?
Znaleźliście już waszą połówkę? Bez miłości świat by długo nie pociągnął, życie na ziemi by umarło, tak szybko jak się pojawiło...
Miłość się pojawia i znika, może czekasz na nią, może nie, ale nadchodzi. Dziwne, co nie? Jedna sytuacja, jeden dzień i twoje życie zmienia się...
Czy istnieje miłość od pierwszego wejrzenia? Z jedną osobą do końca życia na dobre i na złe, czy w dzisiejszym świecie nożliwa jest taka miłość? Zdrady, rozwody, ból i płacz, dlaczego takie coś jak miłość może człowieka przez chwilę, lub na całe życie uszczęśliwić, a z drugiej strony go zrujnować?
Zapraszam do dyskusji.
Serwer: 600 zł/rok | Domena Paranormalium.pl: 100 zł/rok | Wpisy typu "widział rzem ófo" oraz "leczenie wisiorkiem": bezcenne
Reklama:Już 5071 osób zarejestrowało się na Paranormalium. Paranormalium jest coraz popularniejsze, a Robert Bernatowicz ma coraz więcej nowych przyjaciół Serdecznie pozdrawiam tych wszystkich "prawie-jak-racjonalistów" i ortodoksów, którzy bez czytania i obejrzenia wszystko, co ma "paranormalne" w nazwie, wrzucają do wora z napisem "bzdury"...
Kiedy ktoś spytany o miłość wysuwa mi wywody typu.
To wielkie uczucie, bliskość, nieopisane uniesienia, wspólna radość, szczęście, bycie przy kimś kiedy tego potrzebuje etc.
Mam ochotę go zdzielić w pysk.
NA pytanie czym jest miłość i co w niej jest najważniejsze odpowiadam.
NIE WIEM. Ona najzwyczajniej jest i tego nawet chemik czy filozof nie będzie potrafił wytłumaczyć. Jest piękna sama w sobie i nie trzeba jej omówień i opisów. W każdym przypadku wygląda to inaczej, każdy pewnie czuje ja inaczej.
"Zakochałeś się? to nielogiczne... " pewnie, że nielogiczne, ale za to jak wymownie nieskładne:D
Nie, nie zakochałem się. Broń Boże! Po prostu uznałem, że temat ciekawy i wart omówienia.
Serwer: 600 zł/rok | Domena Paranormalium.pl: 100 zł/rok | Wpisy typu "widział rzem ófo" oraz "leczenie wisiorkiem": bezcenne
Reklama:Już 5071 osób zarejestrowało się na Paranormalium. Paranormalium jest coraz popularniejsze, a Robert Bernatowicz ma coraz więcej nowych przyjaciół Serdecznie pozdrawiam tych wszystkich "prawie-jak-racjonalistów" i ortodoksów, którzy bez czytania i obejrzenia wszystko, co ma "paranormalne" w nazwie, wrzucają do wora z napisem "bzdury"...
Chemik czy filozof pewnie nie wytłumaczy, ale psycholog i matematyk - jak najbardziej.
Nie żebym ja potrafił to dokładnie wyłożyć, ale wiem że można.
Temat postu:
Wysłany: 2008-06-17, 13:42
Miłość jest tym czego każdy z nas potrzebuje . Bez Miłości świat nie mógłby istnieć . Miłość jest fundamentem , na Niej stoi świat i to Ona utrzymuje go przy życiu . Miłość jest także Matką i Ojcem inteligencji . Miłość jest najmądrzejsza .
Uzytkownik zablokowany w wyniku przekroczenia dopuszczalnej ilosci ostrzezen, blokada obowiazuje do: 20 lis 2008
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość