Na taki program natknął się nasz kolega Assasinio, Sprawdziłem zaraz po nim. Są pewne programy w internecie, przed którymi chcięlibyśmy Was drodzy forumowicze przestrzec. Wszelkiego rodzaju programy oddziaływujące na mózg są niebezpieczne. Sprawdziliśmy jeden z nich. Melodia, a właściwie dżwięki, które odtwarzał, podobno miały wspomagać medytację, jednak wrażenie jaki mielismy obaj było podobne. Kiedy tego słuchasz wydaje się jakby wokoło czaiło się coś przytłaczająco złego. Może brzmi to śmiesznie, ale tak jest. Chyba mogę powiedzieć, że jest to APEL. Szczególnie odradzamy używanie!
An opened mind is like a fortress with it's gates unbarked and unguarded.
Masz na mysli programy typu [hide]BrainWave Generator[/hide]
Serwer: 600 zł/rok | Domena Paranormalium.pl: 100 zł/rok | Wpisy typu "widział rzem ófo" oraz "leczenie wisiorkiem": bezcenne
Reklama:Już 5071 osób zarejestrowało się na Paranormalium. Paranormalium jest coraz popularniejsze, a Robert Bernatowicz ma coraz więcej nowych przyjaciół Serdecznie pozdrawiam tych wszystkich "prawie-jak-racjonalistów" i ortodoksów, którzy bez czytania i obejrzenia wszystko, co ma "paranormalne" w nazwie, wrzucają do wora z napisem "bzdury"...
Nie no do medytacji to służą buddyjskie mantry, a nie program działający na fale mózgowe...
Serwer: 600 zł/rok | Domena Paranormalium.pl: 100 zł/rok | Wpisy typu "widział rzem ófo" oraz "leczenie wisiorkiem": bezcenne
Reklama:Już 5071 osób zarejestrowało się na Paranormalium. Paranormalium jest coraz popularniejsze, a Robert Bernatowicz ma coraz więcej nowych przyjaciół Serdecznie pozdrawiam tych wszystkich "prawie-jak-racjonalistów" i ortodoksów, którzy bez czytania i obejrzenia wszystko, co ma "paranormalne" w nazwie, wrzucają do wora z napisem "bzdury"...
Nigdy nie próbowałem różnych Brainwave generatorów, ale nie spotykałem się do tej pory z jakimiś bardzo negatywnymi opiniami na temat takich programów.
Temat postu:
Wysłany: 2006-09-25, 14:34
Co za bzdet nie wiem o jakie programy chodzi ale jesli macie na mysli Brain Wave generatora to juz od nas zalezy jak go uzyjemy. Na oficjalnej stronie znajduje się tysiace pressetow i tysiace komenatzry ich dotyczacych. Trzeba poczytac wybrac cos dla siebie. Ja uzywam z powodzeniem roznych pressetow do obe, ld, medytacji, snow itd. Nic zlego nigdy mi się nie stalo bo i nie mialo prawa. To tylko dzwiek o okreslonej czestotliwosci ktory ma "dostroic" nasz mozg na odpowiednie fale. A to jak na nas wplywa zalezy od naszej podswiadomosci, jezeli się tego boimy to ten strach bedzie coraz mocniejszy itp.
, wiesz, nie chodziło tu o strach. Chodziło o to dziwne wrażenie. Dźwięki które służą do medytacji powinny być raczej spokojne, te zaś które póściliśmy z Assem, no cóż napewno do takich nie należały. Dlatego ja w sumie odradzam używanie. Ale to nie znaczy, ze ktoś nie może w tym znaleźć jakiś pozytywów.
An opened mind is like a fortress with it's gates unbarked and unguarded.
Temat postu:
Wysłany: 2006-09-25, 16:10
Zle zrozumiales idee problemu. To nie jest cos w stylu muzyki relaksacyjnej. Tego nie mozna nawet traktowac jako dzwiek wspomagajacy medytacje. To dzwiek majacy ja wywolac.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość