Byłeś świadkiem manifestacji niewyjaśnionego zjawiska? Jeśli tak, napisz nam o tym! Tworzymy największą w Polsce bazę danych o spotkaniach ze zjawiskami paranormalnymi. Czekamy na relacje współczesne oraz z lat ubiegłych. Wszelkie materiały przesyłać możecie za pomocą formularza do wysyłania relacji. Dobrze, żeby twoja relacja była dobrze udokumentowana - jeśli więc dysponujesz filmem lub zdjęciem, wgraj je na rapidshare i wyślij nam linka w treści relacji · W ostatnim czasie na naszym forum bardzo często dochodzi do sytuacji, kiedy użytkownicy rejestrują nowe konta tylko po to, aby założyć jeden temat reklamujący inną stronę internetową, usługę lub produkt. Zwykle reklamowana jest strona "pozwalająca poznać datę śmierci" za SMS'a kosztującego "jedyne" 30 zł + VAT. Zawsze dokonują tego bez prośby o zgodę ze strony administracji, mimo iż w regulaminie pisze wyraźnie, że taka zgoda jest wymagana zawsze, bez względu na rodzaj ogłoszenia. Ponieważ nie lubimy śmiecenia na naszym portalu, od dziś do takich spamerów admin Ivellios będzie rozsyłał ostrzeżenie z informacją o grożących sankcjach prawnych (podstawa prawna: ustawa z dnia 18.07.2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 1204 ze zm.). Mamy nadzieję, że ten straszak podziała i że nie będziemy musieli spotykać się w sądzie z którymkolwiek ze spamerów. · Zachęcamy was, drodzy Czytelnicy, do zgłaszania nam wszelkiego rodzaju uwag dotyczących np. błędów merytorycznych lub faktograficznych znalezionych w artykułach, błędów w opisach filmów, komentarzy łamiących regulamin i/lub netykietę oraz wszelkich sugestii dotyczących portalu. Uwagi możecie składać poprzez formularz kontaktowy - link "Kontakt" w górnym menu. Przeczytaj na blogu redakcyjnym specjalną notkę - odezwę do Czytelników · Nowe audycje mp3: Kryptozoologia (zapis audycji live 27.11.2011) - Zapis audycji nadanej w Radiu Paranormalium 27 listopada 2011. Audycja "Wieczór Kryptozoologiczny" została przygotowana z okazji siódmych urodzin portalu KryptoZoologia.pl. Audycja składała się de facto z kilku audycji: kryptozoologiczny odcinek Para-Radia Arka Paterka, fragmentu jednej z książek przygotowanego w wersji audio przez grupę INFRA oraz z części przygotowanej przez redakcję Paranormalium. · Niezwykłe zdolności - Audycja poświęcona niezwykłym, paranormalnym zdolnościom różnych ludzi · Nowe filmy dokumentalne w naszej filmotece: Fastwalkers - Fastwalkers – jest to tytuł nowego filmu dokumentalnego, który skupia się wokoło fenomenu UFO i Obcych Cywilizacji. Dokument ten ma ponoć ujawnić prawdę na temat tych zagadnień. Owa prawda ma być skrywana przed nami od ponad 50 lat. Fastwalkers pozwoli nam poznać relacje osób, które znają wszelkie informacje o UFO z pierwszej ręki – poznamy zeznania świadków jak i poszkodowanych we wszelkich działach związanych z owym fenomenem. Patrząc na listę osób, które zagoszczą w filmie można z góry stwierdzić , iż będzie to doborowe towarzystwo. Materiał zawiera wywiady ze Stantonem Friedmanem , dyrektorem Disclosure Project doktorem Stevenem Greerem, Stevenem Bassetem, Jaimie Maussanem i jednym z najwyższych oficjeli Kościoła Katolickiego Monsignorem Corrido Balduccim , który także przedstawi swoje wnioski. To tylko niektórzy z gości występujących w owym materiale... Skąd nazwa Fastwalkers ? „Nazwa wywodzi się z Agencji Rządowych – jest to nazwa identyfikująca zjawiska UFO” – mówi Robert D. Miles producent filmu. „Jest to coś jak znak lub hasło przypisane do jakiegoś działania. Wiemy , że np. NORAD używa właśnie takiego określenia” NORAD (North American Air Defense Command) – czyli Północno Amerykański System Bezpieczeństwa Powietrznego co roku zgłasza przynajmniej 500 zdarzeń z takimi nieznanymi obiektami radarowymi (Fastwalkerami – nazwa wywodzi się najprawdopodobniej od tego, iż owe obiekty potrafią poruszać się z niesłychaną prędkością i zwrotnością). W filmie zobaczymy materiały takie jak zdjęcia, filmy, które po raz pierwszy ujrzą światło dzienne. Jednym z takich nagrań jest uchwycony obiekt, który porusza się na orbicie Księżyca i nagle zmienia swój kierunek (moment ten jest zaprezentowany w trailerze). Materiał trwający 98 minut został dokładnie przetworzony do techniki High Definition, włączając w to realistyczne animacje 3D pokazujące obce formy życia. Aby dowiedzieć się więcej na temat filmu należy odwiedzić oficjalną stronę... Czy do grona znanych i dobrych filmów o UFO dołączył kolejny, który być może jest jeszcze lepszy od reszty ? Najlepszym sposobem aby znaleźć odpowiedź na to pytanie będzie zapoznanie się z tym materiałem. · Area 51 - Wywiad z Obcym, Area 51 - Alien Interview - Pełny film dokumentalny dotyczący tzw. wywiadu z Obcym, który rzekomo miał zostać zarejestrowany na taśmie filmowej i wykradziony z bazy wojskowej Groom Lake w Nevadzie. "Według danych podanych przez tajemniczego pracownika Strefy 51, obcy przybył do bazy w 1989 roku, wywiady z obcym miały mieć miejsce dwa razy w miesiącu po trzy do pięciu godzin dziennie, jeżeli obcy źle się czuł sam miał przerywać wywiad, przesłuchania miały miejsce w obecności telepaty (to właśnie on prowadził wywiad) i kogoś z nadzoru wojskowego (sylwetka, która pojawia się w trakcie filmu po prawej stronie kamery), oraz że przesłuchania nie są już prowadzone." · Mroczne sekrety wewnątrz Bohemian Grove - Bohemian Grove jest to specjalne miejsce na 20601 Bohemian Ave w Monte Rio, Kalifornia - USA. W tym miejscu organizowane są spotkania Elity światowej w środku Lipca na trzytygodniowe zebrania. Elita jest złożona z najbogatszych oraz najbardziej wpływowych ludzi biznesu, kultury, nauki oraz świata polityki. · The Disclosure Project - Zapis konferencji z 9 maja 2001 - The Disclosure Project - Zapis konferencji z 9 maja 2001. National Press Club - Waszyngton. The Disclosure Project to organizacja non-profit, której celem jest ujawnienie wszystkich faktów dotyczących zjawiska UFO, pozaziemskiej inteligencji oraz utajnionych zaawansowanych systemów energetycznych i napędowych. · The Order of Death - Film opowiada o tym jak, "poważni" ludzie, tacy jak George Walker Bush, Bill Clinton i wielu bardzo znanych ludzi świata polityki, uczestniczą w satanistycznych rytuałach odbywających się co roku w Bohemian Grove.Okazuje się, że okultystyczne rytuały od dawna są praktykowane przez znanych nam z TV ludzi - na przykład, Ronald Reagan i jego żona powierzali każdy aspekt swojego życia astrologowi. Inni znani zwolennicy okultyzmu to Adolf Hitler, Eleonora Roosevelt, Hilary Clinton, Tony Blair i wielu, wielu innych. · 14 grudnia 2009 na terenie Akademii Ekonomicznej w Katowicach odbyła się druga już edycja Debaty Ufologicznej. W debacie wzięli udział badacze ufologii oraz przedstawiciele świata nauki. Czas na podsumowanie debaty! Przeczytaj relację z debaty · Paranormalium skończyło 6 lat i tym samym stało się jednym z najstarszych działających w polskim Internecie serwisów o tematyce paranormalnej. Z tej okazji mamy dla was prezent - zapraszamy was do nowootwartego działu QUIZY WIEDZY, w którym możecie sprawdzić stan swojej wiedzy na temat zjawisk paranormalnych · 6 lat to dla portalu internetowego kawał czasu. W historii Paranormalium oj działo się, działo... dlatego zachęcamy was do przeczytania pełnej i szczegółowej historii serwisu - do tekstu dołączyliśmy screeny, dzięki którym możesz zobaczyć, jak Paranormalium wyglądało w początkach swojej działalności ;-) ·

Zaloguj się ·  Forum ·  Zarejestruj się ·  Szukaj · FAQ

Obecny czas: 2012-02-12, 12:08
Wszystkie czasy w strefie UTC + 2 godziny (czas letni)
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Napisz nowy temat Odpowiedz [ 51 posty(ów) ] Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następna
AutorWiadomość
Spooky Fox

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kłodzko
 Temat postu: NOL nad Wybrzeżem ( ?! )
 Post Wysłany: 2009-09-23, 10:55 

Witam. Zakładam temat, bo jestem na świeżo po moich wczorajszych obserwacjach. Od razu zaznaczam, że na 100%, rzeczy, które obserwowałem, były NOL'ami.

Bulwar. Zejście na tzw. dziką plażę. Siedzę na ławeczce. Godzina 23.30, dokańczam swoje piwo. Od pewnego czasu widzę gdzieś w rejonie Gdańska, może nawet troszkę za Gdańskiem (trudno się określic, jeśli się stoi na ziemi i obserwuje światła wysoko na niebie) zauważyłem światełko. Niezbyt dużo, bo w pierwszej kolejności myślałem o gwieździe, jednak nie widziałem, żeby gwiazdy były koloru jasno pomarańczowego. Mniej więcej wyglądało to jak włączona latarnia uliczna. Mniej więcej taki kolor to miało. Niby nic ciekawego, ale do czasu, gdy nad nią pojawiło się światło drugie. I teraz tak. Po prawej stronie był las. Po lewej morze. W pewnym momencie to światło na górze, które pojawiło się później i było troszeczkę ciemniejsze i mniejsze od tego pierwszego, skierowało się w linii prostej w kierunku lasu, natomiast to wcześniejsze, w kierunku morza. Po czym wracały na swoje miejsce, by za chwilę to mniejsze przeleciało nad morze, a to większe nad las. I tak sobie krążyły przez parę minut. Po tym, to większe skierowało się znowu w kierunku lasu i kiedy już zbliżało się do koron drzew, tak, że zniknął by mi z oczu, po prostu zgasł. Natomiast ten mniejszy poświecił sobie jeszcze nad morzem kręcąc się w te i we wte. Odwróciłem na sekundę głowę do znajomego, żeby mu coś powiedziec, a kiedy spojrzałem tam znowu po paru sekundach, światełek już nie było.

W czym rzecz. Nie twierdzę, żeby nie było, że to jakieś marsjanie są. Po prostu jestem bardzo ciekaw co to może byc. Wiem, że kilka osób ostatnimi czasy się tutaj pojawiło z okolic wybrzeża, więc, jak macie chwilkę, to zapraszam do obserwacji, bo nie pierwszy raz widziałem to, co widziałem wczoraj. Tylko przeważnie nie zwracałem na to uwagi, bo byłem już po kilku i tak naprawdę mogło mi nad głową przeleciec, a ja miałbym to w głębokim poważaniu, ale to jest nieważne. Ważne, że wczoraj taki ewenemencik zaobserwowałem. I tak mnie teraz zastanawia, co wy mi tutaj za wyjaśnienia napiszecie. Zaznaczałem już wcześniej, że do marsjanów jestem cieńko nastawiony, ale nie mam z kolei żadnego innego wytłumaczenia.

Powiedz, co jest dla Ciebie najważniejsze...

Image

...z przyjemnością Ci to zabiorę

Adanek

Licencjat
Licencjat
Awatar użytkownika

Miejscowość: Białystok
 Temat postu: Re: NOL nad Wybrzeżem ( ?! )
 Post Wysłany: 2009-09-23, 20:30 

Możliwe, że jeden z tych obiektów był NOP :) Najczęściej obserwacje UFO są właśnie nad wodą, nie wiem dlaczego, może mają pod wodą jakieś tajne bazy itp. Nie jestem pewien. Spooky obserwuj co wieczór a zobaczysz, że będziesz widywał to częściej. ;) Muszę się tam do Ciebie wybrać to razem będziemy przeprowadzać obserwacje.:)
Pozdrawiam Adrian

„Wiele ich pojazdów jest na naszym niebie, które ja widzę i które chcą pozostać w ukryciu przed wzrokiem innych”.

Wiem, że nieobecność dowodów nie jest dowodem nieobecności. !!!!!

For many years, you have seen us as lights in the sky.

Wiemy o istnieniu życia na innych planetach, lecz najpierw powinniśmy doprowadzić do pokoju tutaj.

Spooky Fox

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Post Wysłany: 2009-09-23, 22:14 

To był normalny ufolec. To nie było metr na wodą. To było grubo ponad 20 metrów nad koronami drzew. Dzisiaj nie mam już czasu na cokolwiek, a humoru zwłaszcza, ale może jutro sobie podejdę.

Image

Adanek

Licencjat
Licencjat
Awatar użytkownika

Post Wysłany: 2009-09-23, 22:19 

Szkoda, że nie mieszkam w Gdyni :( Bo tak to co wieczór bym obserwował. Trzeba korzystać z tego co się ma więc idę Sobie na dwór może będzie coś ciekawego :)

„Wiele ich pojazdów jest na naszym niebie, które ja widzę i które chcą pozostać w ukryciu przed wzrokiem innych”.

Wiemy o istnieniu życia na innych planetach, lecz najpierw powinniśmy doprowadzić do pokoju tutaj.

Darnok

Administrator
Administrator

Miejscowość: Krynica-Zdrój
 Post Wysłany: 2009-09-23, 22:53 

Niektóre NOLe da się obserwować z całej Polski, lub z jakiejś jej części. Pewnie już nudny się staję ciągle opowiadając o swojej obserwacji ;) lepiej, by Iv się wypowiedział, bo wysyłał do nautilusa raport z obserwacji UFO,

Brak dowodu na nieistnienie nie sprawia że coś istnieje.

|-_-|

Profesor
Profesor
Awatar użytkownika

Miejscowość: Otchłań
 Post Wysłany: 2009-09-23, 22:55 

Adrian... nie żałuj tutaj, co ja mam powiedzieć? :P Jedyne co ujrzałam w czasie dłuższych obserwacji były samoloty... Ale na Dolnym Śląsku rzadko kiedy coś było widywane chyba.

"To, co dzisiaj jest dowiedzione, kiedyś było fantazją." - William Blake

I'm woman...

Spock

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraina Latających Siekier
 Post Wysłany: 2009-09-23, 23:08 

Kiedyś widziałem coś bardzo podobnego. Też wieczorem, pomarańczowa gwiazda. Świeciła jakiś czas, potem obok pojawiła się druga, jaśniejsza. Po chwili zaczęła lecieć wzdłuż horyzontu w stronę tej pierwszej pulsując; gdy była jakiś metr (optycznie) od niej wybuchła (?) jak petarda i obie znikły.

Ufać i kontrolować

Ivellios

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice
 Post Wysłany: 2009-09-23, 23:47 

Spooky, jeśli dysponujesz jakimś urządzeniem utrwalającym obraz to może warto byłoby je ze sobą wziąć? ;)

Serwer: 600 zł/rok | Domena Paranormalium.pl: 100 zł/rok | Wpisy typu "widział rzem ófo" oraz "leczenie wisiorkiem": bezcenne

Reklama: Już 5071 osób zarejestrowało się na Paranormalium. Paranormalium jest coraz popularniejsze, a Robert Bernatowicz ma coraz więcej nowych przyjaciół :P
Serdecznie pozdrawiam tych wszystkich "prawie-jak-racjonalistów" i ortodoksów, którzy bez czytania i obejrzenia wszystko, co ma "paranormalne" w nazwie, wrzucają do wora z napisem "bzdury"...

Spooky Fox

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Post Wysłany: 2009-09-24, 11:58 

Mój telefon ma 3.2 mpx ale nie wiem, czy nim coś utrwalę. A z kolei super ultraśny aparat fotograficzny, którego kupiła DanaS, nie nagrywa dźwięków. I weź tu wypuść kobietę na zakupy elektrotechniczne ;]

Ale dzisiaj wezmę od niej ten aparat, to postaram się ponagrywać tyle ile się da i byle czym się uda. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Czy lepiej gorsza jakość z dźwiękiem czy lepsza bez dźwięku ;]

Image

Adanek

Licencjat
Licencjat
Awatar użytkownika

Post Wysłany: 2009-09-24, 19:36 

Ja tylko raz widziałem pomarańczową kule, często widzę białe.... W tygodniu nawet 3 razy takie coś widziałem, że pojawia nagle się biała kula zaraz obok niej druga, gdy nagle zataczają koło i znikają... Nie wiem co to może być zapewne są to NOL'e. :)

FaKtoMaaN

Grupa badawcza Gamma
Grupa badawcza Gamma
Awatar użytkownika

Miejscowość: Tarnów
 Post Wysłany: 2009-09-24, 21:01 

Spooky ale masz kurde fajnie.. ja od wieków wpatruję się w niebo i jeszcze nigdy nic podejrzanego nie widziałem, a ten se NOL-e obserwuje..:P no..;D

I WANT TO
BELIEVE

Adanek

Licencjat
Licencjat
Awatar użytkownika

Post Wysłany: 2009-09-24, 22:35 

Dlatego Fakto do niego się wybieram :) Żeby po obserwować te NOL'e :) A z kimś kto tym się interesuje to będzie jeszcze fajniej :)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz [ 51 posty(ów) ] Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wyślij odpowiedź

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość