Temat postu: Moje nagranie EVP z wczoraj, z mojego mieszkania.
Wysłany: 2010-02-24, 00:56
Witam Was bardzo serdecznie. Trzy tygodnie temu przeprowadziłem się z dziewczyną do innego mieszkania w bloku. Cena niska, stosunkowo dobra lokalizacja więc przyjęliśmy propozycję. Tylko coś jest nie tak- jakieś puki, stuki. Początkowo zrzuciliśmy to na rury, wezwaliśmy fachowca, sprawdził wszystko i jest ok. Kilka razy dziewczyna opowiadała mi, że kiedy mnie nie było w domu ktoś pukał do drzwi,a kiedy otwierała nikogo nie było. To też da się wyjaśnić, żarty albo i co. Ale od tygodnia zaczęły się dziać mega dziwne rzeczy. Ginęły nam przedmioty i odnajdują się w innych miejscach. Przyszedł raz do mnie kumpel, w domu byłem tylko ja, dziewczyna i on. Zostali z moją dziewczyną w kuchni, a ja poszedłem do łazienki. Wracam, a oni się pytają co robiłem albo ci sięgałem z góry w pokoju, że tak stękałem. A ja że nic, bo bylem w łazience. Zaczęli się śmiać żebym przestał ściemniać. Powiedzieli, że przecież widzieli cień i słyszeli jak się poruszam w pokoju i stękam jakby coś sięgał. Ale najlepsze było trzy dni temu- nie było mnie w domu, ktoś puka, otwiera moja dziewczyna i powiedziała że to jakaś dziewczyna, że na początku chciała coś od niej pożyczyć, a kiedy dziewczyna odmówiła ta chciała wejść do domu, zaczęła krzyczeć że musi do nas wejść, a jak moja dziewczyna nie wpuściła jej, zbiegła na dół klatki. Wszystko byłoby ok, gdyby nie to, że kiedyś miałem podobną sytuację, pisałem o tym na jakimś forum- chyba tutaj nawet o tym, co spotkało mnie na wakacjach. W każdym razie poczytaliśmy z dziewczyną o EVP. No i wzięliśmy sprzęt, nastawiliśmy na nagrywanie dźwięku dyktafon i wyszliśmy na zajęcia. Wyłączyliśmy kiedy przyszliśmy razem. Przez większość czasu jest cisza, ale były dwa momenty, jeden mogę Wam puścić, które burzą mój świat. Nie wiem co o tym myśleć, scena jak z taniego horroru. W domu nie było nikogo, nie mamy zwierząt, mieszkamy wysoko, nawet sąsiadów nie słychać. To fragment nagrania: http://rapidshare.com/files/354872219/Nagranie_EVP_Nagranie.wav.html Nie wiem do kogo się zwrócić z tym. Przesłuchałem to i najdziwniejsze jest to, że swędzi mnie całe ciało. Moją dziewczynę tak samo. Dałem do przesłuchania dwóm znajomym: ich też ogarnia dziwne swędzenie, dreszcze. To jest zabawne, bo żartujemy sobie z jednej strony, że jest jak w horrorze, a z drugiej nie jest tak zabawnie bo np: wczoraj zginęły nam klucze od domu i znalazły się po godzinie. Na środku stołu w kuchni... niemożliwe, żeby ktoś je przeoczył, kiedy szukaliśmy razem. Nie wiem już co o tym myśleć. Macie jakieś wyjaśnienie? Z góry dzięki.
Temat postu: Re: Moje nagranie EVP z wczoraj, z mojego mieszkania.
Wysłany: 2010-02-24, 17:46
Nie mogę odtworzyć tego dzwięku ale wydaje mi się że zdarzenie z tą dziewczyną jest rzeczywiście jakimś głupim żartem. Co do poprzestawianych przedmiotów - ktoś je poprzestawiał. To że najpierw słychać pukanie w drzwi a potem nikogo nie ma kiedy je otwieracie też świadczy o głupim żarcie a potem jeszcze ta dziewczyna zbiegająca na dół Może ktoś was nie lubi albo nie chce żebyście tam mieszkali. Stukanie w rurach jest chyba już problemem hydraulicznym ale sąsiad zawsze może trochę w rury postukać. Jeżeli czujecie się niepewnie to może powinniście wynająć mieszkanie gdzie indziej albo powiadomić o zdarzeniu policję, to też jest jakieś wyjście. Zastanawiająca jest też niska cena za wynajem. Ktoś może ma ochotę na to mieszkanie. Dlaczego wyprowadziliście się z poprzedniego? Jeżeli mieszkacie w niewielkim mieście to możecie mieć problemy. Ludzie potrafią być bezczelni. Może powinniście zamieszkać w większym mieście np. w Warszawie, mi takie rzeczy raczej się nie zdarzają a mieszkań do wynajęcia jest dużo. Polecam.
Uzytkownik zablokowany w wyniku przekroczenia dopuszczalnej ilosci ostrzezen, blokada obowiazuje do: 20 lis 2008
Wysłany: 2010-02-24, 19:54
hmm no rzeczywiście coś tam słychać przypomina mi to trochę jakieś huczenie . Myślę ,że to ściema no ale trzeba starać się wierzyć ludziom . Może zainwestuj w kamery i nagraj to po prostu . Wydatku trochę będzie ale jeżeli ściemniasz i coś lub ktoś sobie żarty robi to będziesz wiedzieć .
Wysłany: 2010-03-01, 03:15
U mnie w bloku też jest takie mieszkanie... mieszka tam już chyba 7 rodzina, a i tak myśli już o przeprowadzce. Myślę że w takich mieszkaniach coś strasznego się wydarzyło. Na twoim miejscu już by mnie tam nie było, bo raczej nic z tym nie zrobisz, a po jakimś czasie idzie zwariować.
Wysłany: 2010-04-08, 17:30
Mogę prosić o ponowne wrzucenie tego evp? Lub przesłanie mi go na maila (m.xavin@gmail.com) , jestem ciekaw co tam jest nagrane. Mój znajomy miał podobny przypadek, i z tego co pamiętam to po 2 miesiącach nagrywania różnych dziwnych dźwięków się wyprowadził.
"We're jamming I wanna jam it with you, We're jamming, jamming And I hope you like jamming too" - Bob Marley "Jammin"
Wysłany: 2010-04-14, 14:37
Karakoram przez Twojego avatara niemal dostałam zawału, na takie obrazy jestem strasznie uczulona nie wiedzieć czemu, mam nadzieję, że do wieczora o tym zapomnę Pytanie do autora: czy próbowaliście się dowiedzieć od właściciela/właścicieli mieszkania, czy działo się tam coś złego? Np. ktoś umarł, stoczył się na dno (i już nie żyje)?
Let's play a game of two, I'll play God and you'll play you.
"Nadal wierzę w duchy / W zjawy i inne mary / Widzę je tylko wtedy / Gdy jestem najarany"
Wysłany: 2010-04-15, 18:26
Powiem wam, że na tym nagraniu podczas trwania pierwszych sekund słychać było szum otoczenia, w punkcie kulminacyjnym pojawiło się krótkie bucznięcie (od buczenia? ) i tyle.
Wysłany: 2010-06-06, 16:24
Sorry za offtopa, ale sugeruję nie podawać na forum publicznym swoich emaili, albo jeśli już to podawać z zastąpieniem małpki jakimś innym symbolem - na forum zaglądają nie tylko ludzie, ale też i spamboty zbierające emaile do rozsyłania śmieci
Serwer: 600 zł/rok | Domena Paranormalium.pl: 100 zł/rok | Wpisy typu "widział rzem ófo" oraz "leczenie wisiorkiem": bezcenne
Reklama:Już 5071 osób zarejestrowało się na Paranormalium. Paranormalium jest coraz popularniejsze, a Robert Bernatowicz ma coraz więcej nowych przyjaciół Serdecznie pozdrawiam tych wszystkich "prawie-jak-racjonalistów" i ortodoksów, którzy bez czytania i obejrzenia wszystko, co ma "paranormalne" w nazwie, wrzucają do wora z napisem "bzdury"...
Wysłany: 2010-06-06, 16:28
proszę odświeżyć link z nagraniem
I WANT TO BELIEVE
Strona 1 z 1
[ 11 posty(ów) ]
Wyślij odpowiedź
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość