Założyłem ten temat dla początkujących jak tez dla zawansowanych więc prosze o wypisanie w nim wszyskich informacji i całej wiedzy posiadanej przez was na temat EGREGOR :568: :!!:
Temat postu:
Wysłany: 2006-06-01, 17:28
Egregor, to istota zamieszkująca świat astralny, najczęściej tworzona przez grupę ludzi z połączenia ich konkretnego pragnienia. Powtstaje z energii i nią się żywi.
Temat postu:
Wysłany: 2006-06-04, 12:21
Shogun, jak napis pod Twoimi wypowiedziami głosi: nigdy nie jest tak, jak się wydaje ...chociaż chyba jednak jest. Nadszedł czas sesji, może dlatego ruch jest mniejszy. btw, przynajmniej raz trafiłam na kogoś z Bydgoszczy
Nie wiem czy pytanie jest trudne. Jedyne, czego w tym temacie jeszcze brakuje, to chyba część praktyczna, bo teorię mamy już za sobą
Egregor, to istota zamieszkująca świat astralny, najczęściej tworzona przez grupę ludzi z połączenia ich konkretnego pragnienia. Powtstaje z energii i nią się żywi.
niewiem czy do konca rozumiem, to takie grupowe mysloksztalty, tak?
oraz czy Egregory po uformowaniu sa w stanie zyc wlasnym zyciem, i czerpac energie od obcych, czy sa w pelni uzaleznione od tworcow?
no i trzecie pytanie, czy taki egregor moze siÄ™ uwolnic, lub samodzielnie myslec, czy pozostaje stale pod kontrola tworcow?
No więc egregora to tak jak napisała Giselle, byt astralny powstały z pragnienia wielu ludzi. Chaoci o ile się nie myle uważają że wszystkie bóstwa to egregory powołane do życia przez swoich wyznawców, bóstwa które zyskały po pewnym czasie świadomość i zaczeły żyć, własnym życiem.
Temat postu:
Wysłany: 2006-06-04, 23:03
Egregory rządzą się prawami, które nie są do końca znane. Z tego, co mi wiadomo, mogą być zależne od twórców tak samo, jak mogą się uniezależniać. Oczywiście można je niszczyć, a przynajmniej próbować, bo nie jest to proste. Energia pochodząca z uczuć i myśli człowieka skutecznie podtrzymuje je przy życiu
w takim razie trzeba mocno precyzowac swoje checi ale przeciez przy jego tworzeniu mozna sobie zostawic taka furtke, prawda? no ze jesli powiedzmy 5 razy pstrykniesz palcami na zmiane z pluciem przez lewe ramie to zostanie zniszczony czy by siÄ™ i tak odtwarzal co jakis czas pod wplywem innych???
pozdrawiam
Uczony jest człowiekiem, który wie o rzeczach nieznanych innym i nie ma pojęcia o tym, co znają wszyscy.
Giselle tak wogóle to ja mam napiseane "Nie zawsze jest tak jak się wydaje" ale miło widzieć kogoś z Bydgoszczy ( jakie osiedle ?) Cień z tego co ja wiem to chaoci ( ja ) bustwa uznają jako goodformy a wydaje mi się że egregorą jest taki talizman ( amulet ) bo gdy większa grupa osób w niego wierzy i urzywa to wtedy ma większą moc ( możliwe że żywi się pragnieniami a potem je spełnia )
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość