Tutaj proszę pisać swoje doświadczenia przeżyte podczas pracy z runami. Ja kilka mam, aczkolwiek poczytał bym co WY macie do napisania ... Liczę na was . P.S. Możecie pisać tez przeżycia związane z Tarotem [shadow=orange][/shadow][glow=yellow][/glow]
Sanctus Deus Paternum Sanctus ... Gloria !!!
Ostatnio edytowany przez Ansuz, 2007-07-28, 15:59, edytowano w sumie 1 raz
Rejestracja: 2005-04-26, 12:27 Posty: 88 Miejscowość: żebym to ja wiedział
Temat postu:
Wysłany: 2005-04-27, 10:25
Próbowałem czytać przyszłość z kart z runami, jednak to mi nie odpowiadało, wolę Tarot'a marsylskiego...
Jednak wrócę do pewnej historii, o której już wspominałem:
Znałem kiedyś kogoś kto zadarł z medium - taki nieudany romans. W rezultacie jego była wielbicielka zaczęła gnębić go "nocnymi gościami" że tak to określę.
Nie było łatwo namówić ją do egzorcyzmu, jednak udało się i gdyby nie pieczęcie i pentagram to kto wie jak by się to skończyło.
Wracając jednak do runów - okazały się niezastąpione przy stworzeniu blokad dla "nocnych gości" ich odpowiednie kombinacje umieściliśmy nad drzwiami i oknami - to coś w rodzaju "duchom, demonom i im podobnym wstęp wzbroniony" - podziałało i pomogło wrócić do normalnego życia.
Warte stosowania i bezpieczne.
Spotkałem się również u znajomych z runami umieszczanymi w portfelu, nad biurkiem etc...
Rejestracja: 2005-04-13, 23:03 Posty: 183 Miejscowość: z czeluści
Temat postu:
Wysłany: 2005-04-27, 11:39
też jestem ciekawa jako to kombinacja...
i mam pytanko, czy można chronić za pomocą ryn np. rytułał... wiem, że rysuje się okrag, znam działanie pentagramu... a jak jest z runam ? można je do tego wykorzystać ?
[ Dodano: 2005-04-27, 10:40 ]
Villemo napisał(a):
ja mam runy w pudełku z wierszami, z mecesoriami magicznymi, z ziłołami, na ulubionym kubku....
Zielony.28 napisał(a):
Spotkałem się również u znajomych z runami umieszczanymi w portfelu, nad biurkiem etc...
to ja miast tego używam sigilli
Mael - w okultyzmie, aniol rzadzacy troistoscia wody (> Madiel); takze poniedzialkowy aniol, zamieszkujacy pierwsze niebo i przywolywany z pólnocy. Mael jest tez jedna z inteligencji planety Saturn.
Rejestracja: 2005-04-13, 23:03 Posty: 183 Miejscowość: z czeluści
Temat postu:
Wysłany: 2005-04-27, 11:55
no ok, to mi dużo dało tylko to ja akurat wiem Vill, więc może by tu jakieś konkrety ??
Mael - w okultyzmie, aniol rzadzacy troistoscia wody (> Madiel); takze poniedzialkowy aniol, zamieszkujacy pierwsze niebo i przywolywany z pólnocy. Mael jest tez jedna z inteligencji planety Saturn.
Temat postu:
Wysłany: 2005-04-27, 12:12
Villemo napisał(a):
jaka to kombinacja?! powiedz! musze wiedzieć!
Dokładnie już nie pamiętam, ale ...
... Na pewno THORN - jego kolce strzegą domostwo przed niechcianymi gośćmi. EOLH broni ponadto przed wrogimi siłami (również magicznymi) - broni także w trakcie rytuałów. No i DAEG - jutrzenka nowego dnia - przejście z ciemności w jasność.
Dodatkowo można zastosować HAEGL dla uwolnienia się od ograniczeń (zamienia lód w wodę - przywraca życie). Jeśli nie do końca rozumiesz nękającą cię siłę - konieczny jest BLANC - jednak w tym wypadku rezultat może się różnić od zamierzonego (po prostu pozostawisz decyzję siłą wyższym). BLANC możesz zastąpić TURem jeśli czujesz się na tyle silna...
Kolejność kombinacji ułóż wedle znaczeń tak jak byś pisała zaklęcie. np: niech się dokona THORN i EOLH i wyzwoli mnie z pomocą HAEGL z sił BLANC, by przejść pod wpływ DAEG
Rejestracja: 2005-04-14, 13:07 Posty: 270 Miejscowość: tam gdzie wiara śpi
Temat postu:
Wysłany: 2005-04-27, 12:28
aha rozumiem dzięki, potrzebna mi jest taka ochrona BLANC odpada, jakoś mi do mojego problemu nie pasuje.... ale inne tak, tylko teraz problem z kolejnością a jakby je tak w kolumnie ustawić jedna pod drugą? ee nie tu też widoczna będzie hierarchia, lepiej w kole, wszystkie będą ważne a najważniejsza ta runa która będzie w środku, to chyba będzie najlepsze rozwiązanie, co ty na to?
"Przyjacielem losu jest ten, kto kocha to, co robi."
Temat postu:
Wysłany: 2005-04-28, 08:00
Myślę, że najlepszą z metod będzie ta, która do Ciebie najlepiej dociera. Runy w kręgu to ciekawy pomysł (kręgi i runy w zasadzie mają wiele wspólnego)...
Z resztą magia opiera się na alchemii - poeksperymentuj więc trochę i pochwal się wynikami.
Temat postu:
Wysłany: 2005-04-28, 13:22
poeksperymentuje na pewno (a miałam już runy w spokoju zostawić...) gorzej z tym chwaleniem się wynikami... żeby było się czym chwalić... ale może coś tam wykombinuje, musze
Runy kryją w sobie prawdziwą potęgę... Stworzyłem sobie kilka miesięcy temu sigil runiczny, który z założenia ma zaopatrywać mnie w energię. I jak na razie działa sprawnie... Chociaż pierwsze próby jego stworzenia nie były dużym sukcesem... w sumie nie były wogóle sukcesem, a porażką na całej linii... zamiast w energię zaopatrywać, wchłaniał ją ze wszystkiego... z jednej strony pochłaniał również negatywne energie przeróżnych ataków... ale nie gardził i moją mocą... Ale aktualnie nie mogę na niego narzekać
Temat postu:
Wysłany: 2005-05-17, 09:07
heh no to stworzyłeś wszechstronny sigil ja potrzebuje ochronnego, takiego żeby złą energie odbijał, no ale przy okazji może tą dobrą, na czarną godzine magazynować...
[witaj na forum ]
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość