Koncentracja, energetyczny magazyn- ametyst Na sen i rozjaśniony umysł Agat,. Doskonały przewodnik energi- szmaragd, szafir, rubin, topaz (zależnie od interesującego nas żywiołu).
An opened mind is like a fortress with it's gates unbarked and unguarded.
Ametyst rzeba ładować najpierw. Agatu nie trzeba. Ale z podkadaniem pod poduszke, to nie wyjdzie, bo trzeba mieć go blisko ciała- w kieszeni or sth.
kiedys ucząc się trzymałam w ręku odpowiedni kamyk, nie dało mi to wiele, w sumie nic jakoś nie wierzę, że kamyk ma moc która pozwoli mi się lepiej nauczyc albo zasnąć
Nie wystarczy czegoś trzymać i tylko trzymać. Trzeba go umieć aktywaować. Wtedy pomaga. Samo trzymanie kamyka jest jak trzymanie baterii. Wiesz, że w niej jest energia, ale nie wykorzystujesz jej w rzaden sposób.
"rzaden" Mamba
Ostatnio edytowany przez Mawerick, 2007-05-02, 18:10, edytowano w sumie 1 raz
Temat postu:
Wysłany: 2006-11-20, 19:20
A mam takie pytanie... Czy kamienie "nie szlachetne" znalezione np. w rzece też mają energie?
Ostatnio razem z moją przyjaciółką w różnych miejscach (ale ważnych dla nas) znalazłyśmy identyczne kamienie. I chcemy zrobić sobie z nich amulety
Żeby zrobic amulet nie potrzeba "specjalnego" kamienia. To prawda, że najlepsze są kryształy, głównie dlatego, że są doskonale ułożone. Ale zwykłe kamienie też mają energię i to niekoniecznie małą (zobacz np. megality, co prawda są olbrzymie, ale to nie kryształy).
Nie wystarczy czegoś trzymać i tylko trzymać. Trzeba go umieć aktywaować. Wtedy pomaga. Samo trzymanie kamyka jest jak trzymanie baterii. Wiesz, że w niej jest energia, ale nie wykorzystujesz jej w rzaden sposób.
Jeśli możesz, napisz w jaki sposób aktywować takowy kamień.
Ostatnio edytowany przez Ql5, 2007-01-06, 03:31, edytowano w sumie 1 raz
Zawarta w kamieniach, w kryształach, energia musi być rozbudzona. Najczęsciej nie trzeba nawet jakiś specjalnych rytuałów. Powiem jak mi się udaje, a potem jak wg "specjalistów". Wg mojego doświadczenia wystarczy skupić troche swojej energii na takim krysztale, To powinno go rozbudzić, czy inaczej, aktywować. A z "profesjonalnego" podejścia trzeba przeprowadzić krótki rytuał, jednak, nie pamiętam go dokładnie, bo go nie stosuję..
Wg mojego doświadczenia wystarczy skupić troche swojej energii na takim krysztale, To powinno go rozbudzić, czy inaczej, aktywować. A z "profesjonalnego" podejścia trzeba przeprowadzić krótki rytuał, jednak, nie pamiętam go dokładnie, bo go nie stosuję..
Ten jak go nazywasz rytuał to po prostu po pierwsze oczyszczanie a po drugie energetyzowanie w celu uzyskania pożadanego efektu Dla osób zainteresowanych litoterapią kilka zdań na temat zastosowania miedzy innymi kryształu górskiego...
Juz bardzo dawno zdawano sobie sprawÄ™ z faktu, że każdy kamieÅ„ mimo, że pozornie nieruchomy i bez życia jest żywym, pulsujÄ…cym wibracjami, energiami tworem powstaÅ‚ym w głębi ziemi. Przy pomocy oczu widzimy tylko jego zewnÄ™trzne piÄ™kno, lÅ›nienie, intensywność barwy i formÄ™ kamienia co zwykle cieszy jednakże o wiele istotniejsze sÄ… siÅ‚y ukryte w każdym kamieniu, jego blask i promieniowanie siÄ™gajÄ…ce daleko w głąb WszechÅ›wiata…
JednÄ… z ich wielu zalet jest to, że można ich używać do oczyszczania , energetyzowania ciaÅ‚a, harmonizowania aury, psychiki , ale również do zasilania choćby zwykÅ‚ej wody. Wystarczy do wody wÅ‚ożyć na noc na przykÅ‚ad kawaÅ‚ek górskiego krysztaÅ‚u, aby zwykÅ‚a „kranówka” nabraÅ‚a smaku i energii witalnej. PoÅ‚ożenie szczotki krysztaÅ‚owej /zroÅ›niÄ™ta ze sobÄ… grupa kryształów/ w miejscu żyÅ‚ czy cieków wodnych, przy telewizorze, komputerze spowoduje neutralizacjÄ™ zÅ‚ego promieniowania co Å›wiadczy o tym, że jest on również doskonaÅ‚ym odpromiennikiem.
DoskonaÅ‚y na zawroty gÅ‚owy, mdÅ‚oÅ›ci, zaburzenia błędnika, tarczycÄ™ - gdy jesteÅ› w kiepskim nastroju „wyciÄ…ga” z organizmy negatywne wibracje i zatrzymuje je w swoim polu. WÅ‚aÅ›nie dziÄ™ki swojej zdolnoÅ›ci do zbierania wszelkich brudów energetycznych bardzo ważnÄ… rzeczÄ… jest oczyszczanie go po każdej z nim pracy. Jest on również pomocny przy wszelkich zabiegach magicznych, ponieważ „zbiera” w siebie wyjÄ…tkowo dużą ilość energii sÅ‚onecznej, co pozwala skupić siÄ™ na obranym celu dziaÅ‚ania. Jest to tylko kilka przykÅ‚adów pozytywnego dziaÅ‚ania kryształów górskich na sferÄ™ zdrowotnÄ… i psychicznÄ… czÅ‚owieka.
Mamba
Najlepszy jest ten czas, który mam przed sobą.
(Milton H. Erickson )
Bardzo fajne przemyślenia. I w dodatku wszystkie właściwie. Ale kamienie mają jeszcze więcej zastosowań. Nie tylko leczniczych. Mogą służyć jeszcze jako magazyny energii, jako przekaźniki. Nawet mogą pomagać przy przechodzeniu w stany astralne.
Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] oraz 1 gość