ciekawi mnie czy ktos z was posiada i uzywa szklanej lub krysztalowej kuli... moze wiecie ja zaczac jak się do tego przygotowac... jak przygotowac kule ? czekam na odpowedzi:) pozdrawiam
Bądź czysty we własnych oczach; strzeż się żeby ktoś inny nie musiał cię oczyszczać.
Kryształowe kule nie są dla mnie niestety związane z czarami. Cyganki wróżące ze szklanej kuli są dla mnie oszustkami. Wg mnie nie potrzeba kuli, żeby zobaczyć bardzo nie daleką i prostą przyszłość. Wystarczy do tego choćby delikatny zmysł przewidywania lub, lepiej dar jasnowidzenia. A więc teraz zależy od Ciebie, do czego będziesz chciała używać szklanej kuli.
Ja rozumiem, że ktoś ma uczulenie na pisownie polską, naprawdę. Ale, żeby się trzech słów czepiać... No proszę was.
An opened mind is like a fortress with it's gates unbarked and unguarded.
Ostatnio edytowany przez Mawerick, 2006-10-23, 22:40, edytowano w sumie 1 raz
może być przydatna... bo kula może służyć, tak jak lustro, do wprowadzenia się w alphę lub autohipnozę, zwłaszcza jeśli odbity w niej obraz jest rozmyty i nierealny
Dziś jestem Panią ze Zgniłego Lasu. Jutro będę pyłem na drodze... Może pewnego dnia wpadnę wam do oczu...
Nie chce księcia z bajki na białym koniu... ten biedny człowiek by przecież ze mną nie wytrzymał
Już prędzej powiedziałbym, że taka kula może służyć jako taki większy magazynek energii, tak jak małe kryształy np. noszone przy sobie, tak tutaj wielkie kryształowe kuliste coś, które raz na jakiś czas by się energetyzowało a później używało jak baterii.
Rejestracja: 2005-11-16, 22:49 Posty: 42 Miejscowość: Zielona Góra
Temat postu:
Wysłany: 2007-05-18, 04:53
Ja mam w domu kulę z kryształu górskiego. Nie korzystam z niej, tak jak Cyganki-oszustki, ale bardzo ją lubię. Co do tych Cyganek, bo kolega po prostu się ośmieszył, to nie wina kuli, że one są oszustkami, prawda? Wróżenie z kuli to ten sam dział, co lustra, misy z wodą, jeziora itp. Tak więc kula ma z lustrem naprawdę wiele wspólnego. Jak to zostało zaznaczone, przy kuli, jak i przy lustrach, misach z wodą, płomieniach i wielu innych, należy wprowadzić się w stan alpha bądź głebszy. Samo wpatrywanie się i techniki relaksacyjno-koncentracyjne wywołają w nas żądany stan, który może nam pomóc w tym aby do kuli się dostać. Napisano naprawdę wiele tekstów, jak korzystać z tego typu 'urządzeń' Spora ilość (niektóe bardziej, a iektóre mniej sensowne) znajduje się w sieci i wystarczy sobie poszukać. Znajomość angielskiego bardzo przydatna
"All things absurd, nonlinear, nonsensical, irrational, and madly poetic reveal the secrets of the unconscious and the secret language of Faery"
Rejestracja: 2005-11-16, 22:49 Posty: 42 Miejscowość: Zielona Góra
Temat postu:
Wysłany: 2007-07-11, 12:53
Shaylee napisał(a):
według mnie da się zobaczyć coś w kuli jeśli zamkniemy w niej ducha lub demona ale po co są inne metody już tarot chyba jest lepszy na początek
Ja nie wiem skąd ten pomysł u Ciebie. Jak zamkniesz w kuli demona albo ducha (tylko jak to zrobisz? Uważasz, że jesteś na tyle silny by panować nad innymi bytami?) to będziesz widział to, co on Ci pokaże. No chyba, że naprawdę jesteś silny i będziesz potrafił okiełznać inną istotę. W kulę trzeba nauczyć się patrzeć, a nie zamykać w niej cokolwiek
"All things absurd, nonlinear, nonsensical, irrational, and madly poetic reveal the secrets of the unconscious and the secret language of Faery"
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość