Chciałem się spytać bardziej doświadczonych chaonitów czy za pomocą sygila mógłbym ustalić że np. po wypowiedzeniu określonego słowa przemieniłbym się w określone zwierzę na czas 1 godziny. Sigil mam już gotowy, chcę tylko wiedzieć czy to zadziała?
TEORETYCZNIE tak, jednakże mamy mało informacji, by móc to jednoznacznie stwierdzić. Sigil taki musiałby być pokazem mistrzowskich umiejętności władania Magią i nie sądzę, by był w tej chwili człowiek zdolny dokonać czegoś takiego.
W praktyce marny z Ciebie Chaota, ponieważ sztywno trzymasz się sigili, a przecież masz taki wybór w sztukach magicznych! Najlepiej byłoby, gdybyś skorzystał z technik wywodzących się z Szamanizmu lub Druidyzmu. Pamiętaj jednak, że taka praktyka jest wielce niebezpieczna i bez NAPRAWDĘ WAŻNEGO celu takich działań jest zwykłą głupotą. Nawet Crowley pisał, że lepiej jest użyczyć sobie ciała jakiegoś elementala poprzez mały astralny banishing, niż dokonywać rzeczywistej transformacji własnego ciała.
Powtarzam, w ciele danej istoty należy przebywać JAK NAJKRÓCEJ, bez zbędnych zabaw!
"Potrzebujesz dużą zwierzęcą czaszkę, jako naczynie. Ludzkie są świetne, pojemne. Całą krew miesięczną sześciu różnych dziewic. Pół litra potu, jeden litr łez. Do tego trzydzieści sześć czarnych świec. Pukiel włosów ofiary. I oko nietoperza. Miksujesz to radośnie mikserem i smacznego. Tak smakuje czarna magia. Chcesz tego?" ~tak
Długo szukałem i nie znalazłem zbyt wielu informacji o szamanach czy druidach (o bogowie! wyświetliło mi z 3 strony o szamanach sprzedaży ) może zostawię te zabawy ze zmianą kształtu, przynajmniej na razie...
mam nadzieję że chłopak zmądrzeje i przestanie szukać tego w necie. Nie chodzi mi o to samo co vooziemu, tylko o to żeby chłopak przestał bawić się w maga.
Najmocniej przepraszam, ale moi rodzice mają dość... sceptyczne nastawienie co do magii. Gdybym kupił książkę prawdopodobnie by ją wywalili. Zostaje internet albo wycieczka do lasu w poszukiwaniu druida... Ha, najbliższy większy las jest z 7 km ode mnie więc w sumie to też odpada. Mam nadzieję że uświadomiłem ci dlaczego korzystam tylko z internetu.
No to zla droge obrales chlopcze-Na internecie zwykle pisza na odwrot od tego co powinienes robic,wiec spodziewaj siÄ™ ze napisza ci o energicznym machaniu rekami itp... Jak starzy ci zabraniaja,to odpada. 7 km masz do lasu,wiec odpada to?Kiedys bylem w bazie wojskowej jak jeszcze w polsce bylem..i wiesz co nam zrobili?Mielismy po 12 lat a wpakowali tam plecaki 15kg na plecy i karabiny,chodzilismy,w blocie siÄ™ czolgalismy lacznie 25 km w dzien.Nawet gdybys ty wtedy tam byl,to bys od tego czasu nabral sily.7 km wiec na piechote,z kanapka i butelka wody odrazu odpada?Motywacja +10%...
Przy odpowiednich argumentach wszystko,alez wszystko zdolam ci udowodnic...
na pewno bym mógł szybko tam dojść ale nawet jakbym cały dzień łaził po tym lesie to aż mi się śmiać chce na samą myśl, że znalazłbym jakiegoś gościa który by akurat wykonywał rytuał niedaleko drzewa opiekuńczego. A znaleźć praktykującego druida nie znaczy przekonać go by cię wprowadził w jego świat. (sory że tak późno ale szukałem jeszcze o szamanach i druidach)
Oswiece cie-Druidow teraz juz napewno nie znajdziesz.Wiadomo,ze w tym lesie nikogo wykonujacego takiej czynnosci nie znajdziesz,nie w tych czasach. A w ogole,to w jakim celu chciales przemiane ciala przeprowadzic?Masz chociaz dobry powod do tego?
Pragnę wiedzieć jak to jest widzieć świat z punktu widzenia zwierząt. Właściwie to przez pragnienie wiedzy zacząłem się interesować magią. Według mnie to wystarczający powód.
Kazdy powod moze byc wystarczajacy,nawet takie ze chcesz "tak sobie" to wyprobowac (tak zwykle dzieci onetu mowia,oczywiscie) Jesli chcesz dokladniejsze informacje o tym otrzymac to raczej nie ode mnie,mnie w sumie tez taki punkt widzenia swiata przez zwierzeta interesuje,ale nie az tak zebym chcial siÄ™ z nich przemieniac. To zalezy tez w punktu jakiego zwierzeta chcesz spojrzec na swiat?Komara?Psa?Konia?
Z wilka. Wilki są chronione więc ludzie by mi nic nie zrobili. Poza tym byłbym dość szybki żeby zwiać i miałbym kły i pazury do obrony. Starannie przemyślałem ten wybór i myślę że byłby najlepszy. nie każdy powód jest wystarczający żeby człowiek chciał przejść prawdopodobnie bolesną przemianę w zwierzę.
Ostatnio edytowany przez Arugal, 2010-05-02, 20:26, edytowano w sumie 1 raz
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość