Polecam zajrzec do dzialu jak stac siÄ™ magiem i wyzsza szkola jazdy wtedy zrozumiecia jak zaczac tak jak ja xD
Strona ta została zamknięta, to może ja skrobnę coś dla ludzi, którzy chcieliby, a nie wiedzą jak.
"Magia chaosu jest stosunkowo młodą formą magii. Jej adepci twierdzą, że mogą magicznie wpływać na rzeczywistość za pomocą zmienionych stanów świadomości i zmiany swojego paradygmatu na czas rytuału magicznego. W rytuałach nie używają rekwizytów - typowych dla starszych form magii ceremonialnej. W magii chaosu panuje niezwykła dowolność, najważniejsza jest jednak wiara: mag chaosu powinien umieć pracować z wieloma systemami magicznymi, gdyż magia jest jedynie środkiem do osiągnięcia celu. Magia Chaosu zakłada, że można korzystać z wielu struktur magicznych zależnie jedynie od tego, która w danym wypadku wydaje się najbardziej odpowiednia.
Podstawowymi technikami samej magii chaosu są: sigile, praca z godformami , rytuały i tworzenie serwitorów." - Wikipedia
Magia Chaosu polega głównie na działaniu z własną nad i podświadomością. Chaoci uważają, że to nasza intencjonalność kreuje wszechświat? Mają rację, mylą się? Sprawdźcie sami.
Zalezy o co chodzi bo z chaosem to dzis zaczolem czytac. Z pionka tak jak pisalem. Servitoru nie sa mi potrzebne wiec się nie biore za nie. Wychodze z zalozenia ze nie robie czegos po to zeby pozniej tego nie uzywac. Zreszta moge w wirze prcy cos pomonac choćby podstawowa autodestrukcje a to moze byc zgubne.
A niedawno zrozumialem o co tak naprawde chodzi w magi.
Marionetki! Wydaje im się, że robią co chcą, a robią to co im karze sprężyna, która zresztą jest tak samo ślepa jak one!
Mam pytanie. Przeczytalem na forum ze serwitory moga wplywac na otaczajacych nas ludzi a dokladnie na nasze otoczenie.
Nie probowalem ich poniewaz nie mialem potrzeby a uwazam, ze jesli zrobie to dla zabawy to mi to nic nie da.
Nie chodzi mi o jakas super ingerencje w zycie kogos innego tylko pomysle nad czyms co prawie nic nie zmienia a bd mogl to zauwazyc zeby sprawdzic czy mi siÄ™ udal.
Edit: CZy moglbym osiagnac podobny efekt dzieki sigilli.
Wiem do czego mi glownie bd potrzebny. Zalagodzic stosunki z siostra bo moge miec przez to prze.....
Marionetki! Wydaje im się, że robią co chcą, a robią to co im karze sprężyna, która zresztą jest tak samo ślepa jak one!
Hymmm, może się mylę, ale według mnie do takich rzeczy powinieneś użyć raczej sigila niż serwitora, jeżeli to jakaś bardziej skomplikowana rzecz - zmiana światopoglądu, wiary czy zachowania, powinieneś użyć rytuału. Tyle ode mnie, powodzenia!
"Potrzebujesz dużą zwierzęcą czaszkę, jako naczynie. Ludzkie są świetne, pojemne. Całą krew miesięczną sześciu różnych dziewic. Pół litra potu, jeden litr łez. Do tego trzydzieści sześć czarnych świec. Pukiel włosów ofiary. I oko nietoperza. Miksujesz to radośnie mikserem i smacznego. Tak smakuje czarna magia. Chcesz tego?" ~tak
Nie chodzi o jakies uspokojenie glownie jej. Wsumie to pomoc dla niej w opanowaniu nerwow wyjdzie xD ale trudno poswiece siÄ™ i zrobie cos z mysla nie tylko dla siebie.
Edit: A rytulal to moze troszke za wysoko Ale obmyslam jakis prosty. Bardzo mi na nerwy nauczycielki dzialaja na nerwy mysle o jakims rytuale lub czym w tym stylu zeby jej wlosy wypadly czy cos. Ja i tak lysy chopdze wieec nie bd to dla mnei zagrozeniem jesli powroci.
Nie chodzi o jakies uspokojenie glownie jej. Wsumie to pomoc dla niej w opanowaniu nerwow wyjdzie xD ale trudno poswiece siÄ™ i zrobie cos z mysla nie tylko dla siebie.
POMÓŻ sobie rytuałem, ale nie polegaj na nim całkowicie. Fizycznie też musisz okazać skruchę, a będzie dobrze.
Cytuj:
Ja i tak lysy chopdze wieec nie bd to dla mnei zagrozeniem jesli powroci.
To nie powraca w formie takiej, jakiej ty to wysyłałeś. Wraca po prostu jako negatywna energia, co może się objawić na bardzo różne sposoby.
"Potrzebujesz dużą zwierzęcą czaszkę, jako naczynie. Ludzkie są świetne, pojemne. Całą krew miesięczną sześciu różnych dziewic. Pół litra potu, jeden litr łez. Do tego trzydzieści sześć czarnych świec. Pukiel włosów ofiary. I oko nietoperza. Miksujesz to radośnie mikserem i smacznego. Tak smakuje czarna magia. Chcesz tego?" ~tak
Tak, wierzcie cioci wikipedii w takich sprawach to na pewno daleko zajdziecie... Chaos? Stosunkowo młody?? O,o Chaos to pierwsza religia świata, to z niego wszystko powstało, z niego wszystko się wyłoniło.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość