Temat postu:
Wysłany: 2006-03-07, 17:15
Ja bym się tylko przyczepił do tego, że zero oryginalności i jest to jedynie w większości przeciwieństwo (ew. czasami coś mniej przerobionego) do dekalogu katolickiego. no ale to może tylko czepianie się, chociaż i tak zero orygianlności ;P
Temat postu:
Wysłany: 2006-03-07, 17:32
Przeciwienstw wbrew pozorom wiele nie ma raczej przerobione, nie koniecznie stojace w opozycji. A co do braku oryginalnosci: coz, nie spotkalem siÄ™ z podobnym dekalogiem nigdy wczesniej.
Temat postu:
Wysłany: 2006-03-07, 18:39
Dorregaray napisał(a):
nie spotkalem siÄ™ z podobnym dekalogiem nigdy wczesniej.
Zależy co rozumiesz przez "podobieńswto"... Ja jestem zdania Nephesha, że to parodia dekalogu chrześcijan.
Rejestracja: 2005-09-04, 23:36 Posty: 312 Miejscowość: na kolonii jeszcze :)
Temat postu:
Wysłany: 2006-03-07, 19:11
A gdzie pisze w chrzescijanskim zeby nie miec seksu ani orgazmu??? Zdrowe ego tez nie zaszkodzi nikomu nie kazdy musi byc jak owieczka na pastwisku...
Temat postu:
Wysłany: 2006-03-07, 20:39
Rahpys napisał(a):
A co takiego Wam się nie podoba w piątym "przykazaniu"? Bo wszyscy wyśmiewają, a nie tłumaczą... Ja się z nim zgadzam...
zgadzasz się z piątym "przykazaniem" może rozwiniesz temat i wyjaśnisz dlaczego? jeżeli nie traktować tego punktu jako ponurego żartu to jest to jak dla mnie chore? zabijanie z chęci zysku?
Temat postu:
Wysłany: 2006-03-07, 21:13
Dodam tylko, ze zysk nie konicznie musi siÄ™ odnosic do pieniedzy. W sumie w nowszej wersji dekalogu jest "korzysc" a nie zysk. Ale na ten temat lepiej wyowie siÄ™ Raphys bo jest jego autorem
Temat postu:
Wysłany: 2006-03-07, 22:03
Dorregaray napisał(a):
Przeciwienstw wbrew pozorom wiele nie ma raczej przerobione, nie koniecznie stojace w opozycji. A co do braku oryginalnosci: coz, nie spotkalem siÄ™ z podobnym dekalogiem nigdy wczesniej.
ja siÄ™ spotkalem u wiekszosci internetowych szatanuchow bedacych po lektorze laveya
Temat postu:
Wysłany: 2006-03-08, 18:37
no nic ja się nie czepiam, przynajmniej nie ma oklepanej metody w przerabiania ponad połowy Liber Al na swoją korzyść hehs.
Temat postu:
Wysłany: 2006-03-08, 19:41
Słuchajcie: ten "dekalog" był dwoma rzeczami na raz: Po pierwsze żartem (10 punktów jako opocyzja do chrześcijaństwa, sposób formułowania zdań) jak i zbiorem sentencji, które ilustrują nasze spojrzenie na świat. Co do owego piątego przykazania - możecie to nazywać chorym, ale wsyscy "wielcy" świata to robią... Że o wspaniałym Bushu nie wspomnę. Nie mówię, że to jest dobre, ani też złe. Mówię, że to jest to co wyznaję.
Temat postu:
Wysłany: 2006-03-08, 19:55
mam wrażenie że wasza trójca wogóle nie pojeła o co chodzi w Chaosie... Jak to czytam to wierzyć mi się nie chce... mam rażenie że swą wiedze zawdzięczasz jedynie internetowi... nie ma czegoś takiego jak dekalog chaoty więc nie nadawaj temu czemuś takiej nazwy bo obrazasz tych co Chaos tak naprawde szanują i go rozumieją... zastanów się nad sobą dziecko drogie
Temat postu:
Wysłany: 2006-03-08, 20:02
Wiesz co? taka prosba na przyszlosc: laskawie racz przeczytac CALY topic zanim siÄ™ wypowiesz, to zobaczysz, ze jest napisane, ze nie jest to dekalog jako przykazania dla wszystkich chaotow tylko nasze zasady moralne, drogie dziecko...
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość