Od bardzo dawna we wszystkich kulturach i religiach Å›wiata kamienie szlachetne cieszyÅ‚y siÄ™ szczególnym uznaniem i poważaniem; zwracano na nie uwagÄ™ nie tylko jako na klejnoty, ozdoby albo przedmioty wartoÅ›ciowe, lecz traktowano je jako noÅ›niki energii, jako przedmioty przynoszÄ…ce szczęście, talizmany etc. Zdawano sobie sprawÄ™ z faktu, że każdy kamieÅ„ mimo, że pozornie nieruchomy i bez życia jest żywym, pulsujÄ…cym wibracjami, energiami tworem powstaÅ‚ym w głębi ziemi. Przy pomocy oczu widzimy tylko zewnÄ™trzne piÄ™kno, lÅ›nienie, intensywność barwy i formÄ™ kamienia szlachetnego co zwykle cieszy jednakże o wiele istotniejsze sÄ… siÅ‚y ukryte w każdym kamieniu, jego blask i promieniowanie siÄ™gajÄ…ce daleko w głąb WszechÅ›wiata…
„Moje kamienie” - coÅ› z litoterapii
Kamieniami zainteresowaÅ‚am siÄ™ kilka lat temu i muszÄ™ przyznać, że mój pierwszy z nimi kontakt byÅ‚ zapewne taki jak wiÄ™kszoÅ›ci tj. gdzieÅ› przypadkiem trafiliÅ›my na kamieÅ„ , niekoniecznie szlachetny, który podnieÅ›liÅ›my z ziemi, wody - podobaÅ‚ siÄ™ nam, „lepiÅ‚ siÄ™ do rÄ…k”, zamykaliÅ›my wtedy odruchowo dÅ‚onie Å›ciskajÄ…c go w rÄ™ku. Po wizycie na Ogólnopolskich Targach Kamieni Naturalnych na które wybraÅ‚am siÄ™ z czystej ciekawoÅ›ci - spodziewaÅ‚am siÄ™ kamieni, fakt - rzeczywistość przerosÅ‚a jednak moje wyobrażenie - kilkadziesiÄ…t stoisk z przepiÄ™knymi kamieniami oprawionymi w srebro. ZauważyÅ‚am, że z każdym wziÄ™tym do rÄ™ki kamieniem czujÄ™ coÅ› innego, że każdy z nich inaczej do mnie przemawia. Szczególnie zauroczyÅ‚y mnie przepiÄ™kne krysztaÅ‚y górskie, cytryny, szmaragdy, szafiry - sentyment do tych kamieni trwa do dnia dzisiejszego.
Pierwszym kupionym kamieniem byÅ‚ maÅ‚y krysztaÅ‚ górski o dÅ‚ugoÅ›ci okoÅ‚o 8cm – szer.4,5 cm , oszlifowany na osiem, barwy przezroczystej, w swojej koÅ„cowej części przechodzÄ…cy w mleczny z przepiÄ™knymi kolorowymi impulsami w Å›rodku. WybraÅ‚am go spoÅ›ród kilkunastu innych zupeÅ‚nie spontanicznie, zdaÅ‚am siÄ™ na intuicjÄ™ i dziÅ› wiem, że jest to najlepsza metoda wyboru, wÅ‚aÅ›nie wtedy, gdy czujemy więź z kamieniem, gdy siÄ™ „lepi” do dÅ‚oni. PoczÄ…tkowo maÅ‚o wiedziaÅ‚am na temat kryształów i ich zastosowania jednak z biegiem czasu przekonaÅ‚am siÄ™ jak bardzo wielorakie majÄ… one zastosowanie oraz jak i do czego można je wykorzystać. JednÄ… z ich wielu zalet jest to, że można ich używać do oczyszczania , energetyzowania ciaÅ‚a, harmonizowania aury, psychiki , ale również do zasilania np. wody. Wystarczy do wody wÅ‚ożyć na noc kawaÅ‚ek górskiego krysztaÅ‚u, aby zwykÅ‚a kranówka nabraÅ‚a smaku i energii witalnej. PoÅ‚ożenie szczotki krysztaÅ‚owej /zrosniÄ™ta ze sobÄ… grupa kryształów/ w miejscu żyÅ‚ czy cieków wodnych, przy telewizorze, komputerze spowoduje neutralizacjÄ™ zÅ‚ego promieniowania co Å›wiadczy o tym, że jest on również doskonaÅ‚ym odpromiennikiem. DoskonaÅ‚y na zawroty gÅ‚owy, mdÅ‚oÅ›ci, zaburzenia błędnika, tarczycÄ™ - gdy jesteÅ› w kiepskim nastroju „wyciÄ…ga” z organizmy negatywne wibracje i zatrzymuje je w swoim polu. WÅ‚aÅ›nie dziÄ™ki swojej zdolnoÅ›ci do zbierania wszelkich brudów energetycznych bardzo ważnÄ… rzeczÄ… jest oczyszczanie go po każdej z nim pracy. Jest on również pomocny przy wszelkich zabiegach magicznych, ponieważ „zbiera” w siebie wyjÄ…tkowo dużą ilość energii sÅ‚onecznej, co pozwala skupić siÄ™ na obranym celu dziaÅ‚ania. Jest to tylko kilka przykÅ‚adów pozytywnego dziaÅ‚ania kryształów górskich na sferÄ™ zdrowotnÄ… i psychicznÄ… czÅ‚owieka. Jeszcze jednym ciekawym zastosowaniem krysztaÅ‚u górskiego jest możliwość użycia ich do energetyzowania wszystkich siedmiu czakr poprzez poÅ‚ożenie na każdÄ… z czakr krysztaÅ‚u zwróconego ku gÅ‚owie. Dochodzi wtedy do peÅ‚nego oczyszczenia czakr... i to by byÅ‚o tyle w telegraficznym skrócie.
Mamba
Serwer: 600 zł/rok | Domena Paranormalium.pl: 100 zł/rok | Wpisy typu "widział rzem ófo" oraz "leczenie wisiorkiem": bezcenne
Reklama:Już 5071 osób zarejestrowało się na Paranormalium. Paranormalium jest coraz popularniejsze, a Robert Bernatowicz ma coraz więcej nowych przyjaciół Serdecznie pozdrawiam tych wszystkich "prawie-jak-racjonalistów" i ortodoksów, którzy bez czytania i obejrzenia wszystko, co ma "paranormalne" w nazwie, wrzucają do wora z napisem "bzdury"...
Strona 1 z 1
[ 1 post ]
Wyślij odpowiedź
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość