Banner - Kod Wladzy
ByÅ‚eÅ› Å›wiadkiem manifestacji niewyjaÅ›nionego zjawiska? JeÅ›li tak, napisz nam o tym! Tworzymy najwiÄ™kszÄ… w Polsce bazÄ™ danych o spotkaniach ze zjawiskami paranormalnymi. Czekamy na relacje współczesne oraz z lat ubiegÅ‚ych. Wszelkie materiaÅ‚y przesyÅ‚ać możecie za pomocÄ… formularza do wysyÅ‚ania relacji. Dobrze, żeby twoja relacja byÅ‚a dobrze udokumentowana - jeÅ›li wiÄ™c dysponujesz filmem lub zdjÄ™ciem, wgraj je na rapidshare i wyÅ›lij nam linka w treÅ›ci relacji · W ostatnim czasie na naszym forum bardzo czÄ™sto dochodzi do sytuacji, kiedy użytkownicy rejestrujÄ… nowe konta tylko po to, aby zaÅ‚ożyć jeden temat reklamujÄ…cy innÄ… stronÄ™ internetowÄ…, usÅ‚ugÄ™ lub produkt. Zwykle reklamowana jest strona "pozwalajÄ…ca poznać datÄ™ Å›mierci" za SMS'a kosztujÄ…cego "jedyne" 30 zÅ‚ + VAT. Zawsze dokonujÄ… tego bez proÅ›by o zgodÄ™ ze strony administracji, mimo iż w regulaminie pisze wyraźnie, że taka zgoda jest wymagana zawsze, bez wzglÄ™du na rodzaj ogÅ‚oszenia. Ponieważ nie lubimy Å›miecenia na naszym portalu, od dziÅ› do takich spamerów admin Ivellios bÄ™dzie rozsyÅ‚aÅ‚ ostrzeżenie z informacjÄ… o grożących sankcjach prawnych (podstawa prawna: ustawa z dnia 18.07.2002 r. o Å›wiadczeniu usÅ‚ug drogÄ… elektronicznÄ… (Dz. U. nr 144, poz. 1204 ze zm.). Mamy nadziejÄ™, że ten straszak podziaÅ‚a i że nie bÄ™dziemy musieli spotykać siÄ™ w sÄ…dzie z którymkolwiek ze spamerów. · ZachÄ™camy was, drodzy Czytelnicy, do zgÅ‚aszania nam wszelkiego rodzaju uwag dotyczÄ…cych np. błędów merytorycznych lub faktograficznych znalezionych w artykuÅ‚ach, błędów w opisach filmów, komentarzy Å‚amiÄ…cych regulamin i/lub netykietÄ™ oraz wszelkich sugestii dotyczÄ…cych portalu. Uwagi możecie skÅ‚adać poprzez formularz kontaktowy - link "Kontakt" w górnym menu. Przeczytaj na blogu redakcyjnym specjalnÄ… notkÄ™ - odezwÄ™ do Czytelników · Nowe audycje mp3: Kryptozoologia (zapis audycji live 27.11.2011) - Zapis audycji nadanej w Radiu Paranormalium 27 listopada 2011. Audycja "Wieczór Kryptozoologiczny" zostaÅ‚a przygotowana z okazji siódmych urodzin portalu KryptoZoologia.pl. Audycja skÅ‚adaÅ‚a siÄ™ de facto z kilku audycji: kryptozoologiczny odcinek Para-Radia Arka Paterka, fragmentu jednej z książek przygotowanego w wersji audio przez grupÄ™ INFRA oraz z części przygotowanej przez redakcjÄ™ Paranormalium. · NiezwykÅ‚e zdolnoÅ›ci - Audycja poÅ›wiÄ™cona niezwykÅ‚ym, paranormalnym zdolnoÅ›ciom różnych ludzi · Nowe filmy dokumentalne w naszej filmotece: Fastwalkers - Fastwalkers – jest to tytuÅ‚ nowego filmu dokumentalnego, który skupia siÄ™ wokoÅ‚o fenomenu UFO i Obcych Cywilizacji. Dokument ten ma ponoć ujawnić prawdÄ™ na temat tych zagadnieÅ„. Owa prawda ma być skrywana przed nami od ponad 50 lat. Fastwalkers pozwoli nam poznać relacje osób, które znajÄ… wszelkie informacje o UFO z pierwszej rÄ™ki – poznamy zeznania Å›wiadków jak i poszkodowanych we wszelkich dziaÅ‚ach zwiÄ…zanych z owym fenomenem. PatrzÄ…c na listÄ™ osób, które zagoszczÄ… w filmie można z góry stwierdzić , iż bÄ™dzie to doborowe towarzystwo. MateriaÅ‚ zawiera wywiady ze Stantonem Friedmanem , dyrektorem Disclosure Project doktorem Stevenem Greerem, Stevenem Bassetem, Jaimie Maussanem i jednym z najwyższych oficjeli KoÅ›cioÅ‚a Katolickiego Monsignorem Corrido Balduccim , który także przedstawi swoje wnioski. To tylko niektórzy z goÅ›ci wystÄ™pujÄ…cych w owym materiale... SkÄ…d nazwa Fastwalkers ? „Nazwa wywodzi siÄ™ z Agencji RzÄ…dowych – jest to nazwa identyfikujÄ…ca zjawiska UFO” – mówi Robert D. Miles producent filmu. „Jest to coÅ› jak znak lub hasÅ‚o przypisane do jakiegoÅ› dziaÅ‚ania. Wiemy , że np. NORAD używa wÅ‚aÅ›nie takiego okreÅ›lenia” NORAD (North American Air Defense Command) – czyli Północno AmerykaÅ„ski System BezpieczeÅ„stwa Powietrznego co roku zgÅ‚asza przynajmniej 500 zdarzeÅ„ z takimi nieznanymi obiektami radarowymi (Fastwalkerami – nazwa wywodzi siÄ™ najprawdopodobniej od tego, iż owe obiekty potrafiÄ… poruszać siÄ™ z niesÅ‚ychanÄ… prÄ™dkoÅ›ciÄ… i zwrotnoÅ›ciÄ…). W filmie zobaczymy materiaÅ‚y takie jak zdjÄ™cia, filmy, które po raz pierwszy ujrzÄ… Å›wiatÅ‚o dzienne. Jednym z takich nagraÅ„ jest uchwycony obiekt, który porusza siÄ™ na orbicie Księżyca i nagle zmienia swój kierunek (moment ten jest zaprezentowany w trailerze). MateriaÅ‚ trwajÄ…cy 98 minut zostaÅ‚ dokÅ‚adnie przetworzony do techniki High Definition, włączajÄ…c w to realistyczne animacje 3D pokazujÄ…ce obce formy życia. Aby dowiedzieć siÄ™ wiÄ™cej na temat filmu należy odwiedzić oficjalnÄ… stronÄ™... Czy do grona znanych i dobrych filmów o UFO dołączyÅ‚ kolejny, który być może jest jeszcze lepszy od reszty ? Najlepszym sposobem aby znaleźć odpowiedź na to pytanie bÄ™dzie zapoznanie siÄ™ z tym materiaÅ‚em. · Area 51 - Wywiad z Obcym, Area 51 - Alien Interview - PeÅ‚ny film dokumentalny dotyczÄ…cy tzw. wywiadu z Obcym, który rzekomo miaÅ‚ zostać zarejestrowany na taÅ›mie filmowej i wykradziony z bazy wojskowej Groom Lake w Nevadzie. "WedÅ‚ug danych podanych przez tajemniczego pracownika Strefy 51, obcy przybyÅ‚ do bazy w 1989 roku, wywiady z obcym miaÅ‚y mieć miejsce dwa razy w miesiÄ…cu po trzy do piÄ™ciu godzin dziennie, jeżeli obcy źle siÄ™ czuÅ‚ sam miaÅ‚ przerywać wywiad, przesÅ‚uchania miaÅ‚y miejsce w obecnoÅ›ci telepaty (to wÅ‚aÅ›nie on prowadziÅ‚ wywiad) i kogoÅ› z nadzoru wojskowego (sylwetka, która pojawia siÄ™ w trakcie filmu po prawej stronie kamery), oraz że przesÅ‚uchania nie sÄ… już prowadzone." · Mroczne sekrety wewnÄ…trz Bohemian Grove - Bohemian Grove jest to specjalne miejsce na 20601 Bohemian Ave w Monte Rio, Kalifornia - USA. W tym miejscu organizowane sÄ… spotkania Elity Å›wiatowej w Å›rodku Lipca na trzytygodniowe zebrania. Elita jest zÅ‚ożona z najbogatszych oraz najbardziej wpÅ‚ywowych ludzi biznesu, kultury, nauki oraz Å›wiata polityki. · The Disclosure Project - Zapis konferencji z 9 maja 2001 - The Disclosure Project - Zapis konferencji z 9 maja 2001. National Press Club - Waszyngton. The Disclosure Project to organizacja non-profit, której celem jest ujawnienie wszystkich faktów dotyczÄ…cych zjawiska UFO, pozaziemskiej inteligencji oraz utajnionych zaawansowanych systemów energetycznych i napÄ™dowych. · The Order of Death - Film opowiada o tym jak, "poważni" ludzie, tacy jak George Walker Bush, Bill Clinton i wielu bardzo znanych ludzi Å›wiata polityki, uczestniczÄ… w satanistycznych rytuaÅ‚ach odbywajÄ…cych siÄ™ co roku w Bohemian Grove.Okazuje siÄ™, że okultystyczne rytuaÅ‚y od dawna sÄ… praktykowane przez znanych nam z TV ludzi - na przykÅ‚ad, Ronald Reagan i jego żona powierzali każdy aspekt swojego życia astrologowi. Inni znani zwolennicy okultyzmu to Adolf Hitler, Eleonora Roosevelt, Hilary Clinton, Tony Blair i wielu, wielu innych. · 14 grudnia 2009 na terenie Akademii Ekonomicznej w Katowicach odbyÅ‚a siÄ™ druga już edycja Debaty Ufologicznej. W debacie wziÄ™li udziaÅ‚ badacze ufologii oraz przedstawiciele Å›wiata nauki. Czas na podsumowanie debaty! Przeczytaj relacjÄ™ z debaty · Paranormalium skoÅ„czyÅ‚o 6 lat i tym samym staÅ‚o siÄ™ jednym z najstarszych dziaÅ‚ajÄ…cych w polskim Internecie serwisów o tematyce paranormalnej. Z tej okazji mamy dla was prezent - zapraszamy was do nowootwartego dziaÅ‚u QUIZY WIEDZY, w którym możecie sprawdzić stan swojej wiedzy na temat zjawisk paranormalnych · 6 lat to dla portalu internetowego kawaÅ‚ czasu. W historii Paranormalium oj dziaÅ‚o siÄ™, dziaÅ‚o... dlatego zachÄ™camy was do przeczytania peÅ‚nej i szczegółowej historii serwisu - do tekstu dołączyliÅ›my screeny, dziÄ™ki którym możesz zobaczyć, jak Paranormalium wyglÄ…daÅ‚o w poczÄ…tkach swojej dziaÅ‚alnoÅ›ci ;-) ·

Zaloguj siÄ™ ·  Forum ·  Zarejestruj siÄ™ ·  Szukaj · FAQ

Obecny czas: 2012-02-12, 13:53
Wszystkie czasy w strefie UTC + 2 godziny (czas letni)
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Napisz nowy temat Odpowiedz [ 152 posty(ów) ] Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  NastÄ™pna
AutorWiadomość
Heretica

PoczÄ…tkujÄ…cy
PoczÄ…tkujÄ…cy

Miejscowość: Kraśnik
 Temat postu:
 Post WysÅ‚any: 2006-03-04, 22:31 

Ja powiem tak:jestem uczniem Hermetyzmu od 3tygodni, ale wiem juz że to moja właściwa scieżka. Jeżeli komuś moge coś polecic to ujme to tak;najlepiej jest zacząć od Kybaliona wedlug mnie bo zawiera on same podstawy i wcale nie jest taki trudny i archaiczny jakby się to wydawalo i powiem jeszcze wiecej-najlepiej od razu zacząć od Kybaliona, potem przejść do wtajemniczenia bo wedlug mnie sama teoria wtajemniczenia jest trudniejsza niz sam Kybalion, ale to moje doświadczenie. Nie wiem dlaczego, ale Kybalion wydal mi się łatwiejszy niż teoria elementów zawarta we wtajemniczeniu do hermetyzmu...nie moge tego pojąc i jak narazie tylko Kybalion weszedl mi do glowy...moze i to tylko 3 tygodnie, ale przez ten czas zdolalam objac jakotako umyslem Kybalion, a wtajemniczenie i idzie trudniej-po prostu wybralam zly dzien bo coś mnie dzis ciagle rozpraszalo i nie koglam zaglebić się w ta lektore. Kybaliona zrozumialam i przeczytalam jednym tchem i pojelam duzo zeczy, ale ze teorią do wtajemniczenia mam troche problemow i nie wiem czemu....czy ktoś moze zna jakieś inne książki oprocz tych na www.franzbardon.pl?? interesuje mnie polskie tłumaczenie. Jezeli ktos zna linka albo ma to w posiadaniu(oczywiscie lektóry dotyczace Hermetyzmu) to niech mi szepnie-nie zamierzam rezygnowac ze wtajemniczenia to oczywiste ale niedlugo mam 18 i przyplyw gotówki i potrzebne mi lektóry a wiem ze jakies chyba sa tylko trza je kupic. wiec jak ktoś cos wie to niech da cynk ok??

Temat postu:
 Post WysÅ‚any: 2006-03-05, 03:31 

Jesli będziesz mnaiał napływ gotówki :D to polecam
Israel Reagardie - The complete Golden Dawn system of magic
Ponad 1000 stron przyjemności ;>
I zapewne to "...przeczytalam jednym tchem" nie będzie się tyczyć tej pozycji.

P.S dostępna chyba na emulu, tak więc będziesz wiedzieć w co się pakujesz :)

Heretica

PoczÄ…tkujÄ…cy
PoczÄ…tkujÄ…cy

Miejscowość: Kraśnik
 Temat postu:
 Post WysÅ‚any: 2006-06-09, 14:53 

Hyh to w takim razie ja mam takie pytanie...jest tu jakas osoba która podjęła by się opieki nad Hercią-oczywiście w zakresie nauk hermetycznych?? Wiem że głupio mi o to prosic ale jak narazie stoje w miejscu ...dopiero zaczęłam swoją podróż i niedługo rozpocznę pierwsze kroki-dosłowinie jak niemowlak. Co prawda system Bardona daje mi mozliwości i to duże ale mimo wszystko nie łącze końca z końcem.......Niby [pierwszy krok zacznę ale tak naprawde nie mogę go poczuc i się zmobilizować..te wszystkie metody wydają się byc takie suche.. Swoją drogą mimo wszystko jestem chętna do pracy, ale pierwszych kroków przynajmniej tych dwóch czy trzech(1, 2, 3, krok w inicjacji w hermetyzm) chciałabym j odbyc z przewodnikiem który prowadził by mnie za rączkę(no oczywiście najpierw w wuzku woził :) ) Jest ktoś taki kto mógłby mi pomóc-oczywiście ja nie che iśc na łatwiznę bo jestem chętna do pracy ale te pierwsze kroki chcę przejśc z jakimś towarzyszem mądrym który powiem mi co jak i wogóle. No więc jak??

Mawerick

Zasłużony dla forum
Zasłużony dla forum
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
 Temat postu:
 Post WysÅ‚any: 2006-09-24, 15:18 

Heretica, Nie wiem, czy znajdziesz na tym forum mistrza hermetyzmu. Ciężko wogóle znaleźć takich ludzi. Ale dobrze, że poprosiłaś, może ktoś się znajdzie!

An opened mind is like a fortress with it's gates unbarked and unguarded.

Solmyr

Licencjat
Licencjat
Awatar użytkownika

Miejscowość: Okolice warszawy
 Temat postu:
 Post WysÅ‚any: 2006-09-24, 22:15 

Może... nie podzielam tego optymizmu.

Swoją drogą polecam poczytaniu o Kabale przydaje się do samodzielnych studiów nad Hermetyzem.

„JesteÅ› jak zimny gÅ‚az, na który pada deszcze i nie wiesz, dlaczego tak jest.
Jesteś zimnym popiołem, co myślał, że dosięgał gwiazd.
I jak twój żywioł każe ci kiedyś i ty powrócisz by...
Z powrotem zamieÅ„ siÄ™ w zimny gÅ‚az, na który spadÅ‚y nieba Å‚ez.”

Mawerick

Zasłużony dla forum
Zasłużony dla forum
Awatar użytkownika

Temat postu:
 Post WysÅ‚any: 2006-09-24, 22:21 

Solmyr, to nie optymizm.
Co do Ciebie Heretica, cięzko jest mi cokolwiek powiedzieć. Mógłbym być przewodnikiem po pdostawach okultyzmu, czarnej magii, wampiryzmu energetycznego, wampiryzmu sang, nawet magii nocy, ale hermetyzmu nie. Chyba, że zaraz znajdę jakieś wspólne między tym co umiem, a hermetyzmem. Wtedy o ile się zgodzisz, to Ci pomogę.

Solmyr

Licencjat
Licencjat
Awatar użytkownika

Temat postu:
 Post WysÅ‚any: 2006-09-24, 22:23 

Wysoko cenisz swoje umiejętności.
Chociaż parasz się ścieżakmi jak widze dla mnie bardzo podejrzanymi.
Czym jest dla ciebie magia?

Mawerick

Zasłużony dla forum
Zasłużony dla forum
Awatar użytkownika

Temat postu:
 Post WysÅ‚any: 2006-09-24, 22:49 

Solmyr napisał(a):
Wysoko cenisz swoje umiejętności
, zaznaczyłem, że mógłbym być jedynie przewodnikiem. Mistrzem raczej nie. A czym jest dla mnie magia? Czarna Magia i wampiryzm to moja przeszłość. Ale cóż tego się nie zapomina. Za każdym razem ostrzegam, że jeśli chce się ktoś tym zajmowac może mieć potem kaca moralnego. Solmyrze, nie param się tym, można powiedziec, że parałem się. Byłem w tym dobry, ale w końcu przyszła cleric i mnie wyciągnęła, sama pewnie o tym nie wie...

Ostatnio edytowany przez Mawerick, 2006-09-24, 22:54, edytowano w sumie 1 raz

Solmyr

Licencjat
Licencjat
Awatar użytkownika

Temat postu:
 Post WysÅ‚any: 2006-09-24, 22:52 

Nie napisałeś czym jest magia dla ciebie ale nie pisz jak niechcesz.

Wybacz troszke się zagalopowałem ale mam poprostu urazy do ludzi któży twierdzą iż wiedzą wszystko. Nie chciałem cie urazić.

Mawerick

Zasłużony dla forum
Zasłużony dla forum
Awatar użytkownika

Temat postu:
 Post WysÅ‚any: 2006-09-24, 22:58 

Solmyr napisał(a):
Nie chciałem cie urazić
,
nie czuję się urażony, ja podobnie traktuję ludzi, szczególnie w tym temacie. Kiedy ktoś mówi, ze mógłby być mistrzem, to pewnie sam bym powiedział, że ma o sobie duże mniemanie.
A co do pytania, wybacz, że nie odpowiedziałem, czynie to teraz.
Magia to mozliwość poznania siebie, dotarcia do ukrytych umiejętności. Dzięki poznaniu siebie, możesz zacząć poznawać świat, potem zaś go zmieniać. i jak napiosałem na swojej pracy maturalnej: Magia jest więc umiejętnością zmieniania świata za pomocą określonych formuł słownych, obrzędów bądź rytuałów.

Solmyr

Licencjat
Licencjat
Awatar użytkownika

Temat postu:
 Post WysÅ‚any: 2006-09-24, 23:03 

Byl by z ciebie Hermetyk. Jak nie traktujesz tego jak rozrywki jak parcy albo ułatwienia w życiu tylko ja sciezki pozania siebie i przez to pozanie dożenia do pozania świata to byl byś Heremtykiem lub nim jestes a nawet o tym nie wiesz :D.

Dalczego mówisz że "czarna magia" wiąrze się z twą przeszłością.

Mawerick

Zasłużony dla forum
Zasłużony dla forum
Awatar użytkownika

Temat postu:
 Post WysÅ‚any: 2006-09-24, 23:15 

Cóż, dlaczego to moja przeszłość. Staram się o niej raczej nie mówić. Wampirem energetycznym się zostaje lub się jest, nie ma na to rady. Kiedy dołączasz do klanu takiego jak Triduum, musisz mieć jakieś umiejętności. Najlepiej, zebyś był naturalnym wampirem energii.
Magia wampiryczna jest wtedy idealna. Ale warto umieć coś jeszcze, dlatego zacząłem się interesować poważnie czarną magią. A dokładniej klątwami. Wszystko nastawione było na to by mieć i umieć więcej. Wampiryzm Sang przyszedł trochę później, Krew to poprostu doskonałe źródło energii. Potem starałem się z tym zerwać i udało mi się. Teraz wole ostrzegać przed tym zanim się ktoś w to wpakuje. Ciężko się potem wyplątać. Teraz patrzę na to z perspektywy. Mogłem się duzo nauczyć jeszcze, ale teraz nie żałuję.

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  
Napisz nowy temat Odpowiedz [ 152 posty(ów) ] Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  NastÄ™pna

Wyślij odpowiedź

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość