Ja czytałem ostatnio "Drogę wojownika światła". Świetna książka. Polecam.
Jest to zbiór zasad, którymi powinien się posługiawać ów wojownik. Budujące Pożna to podczepić do wszystkiego, ale jako tak podmiot jest wojownikiem w sużbie wyższego (magii).
Dzięki za info, ale nie przepadam za czytaniem ksiązek na komputerze, a szczególnie, że spaliłem mój 17'' monitor Szukając po bibliotekach przynajmniej się dotleniam trochę
Zgadza siÄ™:) popieram. ja bardzo rzadko czytam cos z kompa, ale "na wszelki wypadek" gromadze kolekcje ebookow, tym bardizejj, ze nieraz nie stac mnie na nowa ksiazke, a poniewaz nie pochodze z miasta, w ktorym mieszkam, moge korzystac z bibliotek wylacznie uniwersyteckich, w ktorych latami trzeba czekac na niektore ksiazki:)
Ale w tym miesiacu planuje zakupic albo Zahira, albo Piata gore, zobacze jeszcze. Oprocz tego naukowe opracowanie alfabetow i jezykow magicznych
Rejestracja: 2005-05-17, 22:24 Posty: 501 Miejscowość: Druga Strona Cienia
Temat postu:
Wysłany: 2005-12-09, 18:20
Mój temat na prezentację maturalną z polskiego brzmi: "Przedstaw wizerunek Boga w wybranych książkach Paulo Coelho." Miło, że taki temat na tym forum się poajwił Mnie Alchemik nie przypadł do gustu... Był jak dla mnie zbyt banalny... Książka ciekawie napisana, ale nie wyniosłem z niej nic nowego. Jednakże "Pielgrzym" szczególnie mi przypadł do gustu Bardzo głęboka książka, która tworzy niesamowity kontrast do "Alchemika". Może dlatego, że jest ona formą autobiografii, a nie fikcją z palca wyssaną W młodość miałem także przeczytać inną książkę Paulo Coelho pt."Weronika postanawia umrzeć" Sporo z niej wyniosłem... ach te lata dorastania "Wojownika Światła" nie czytałem... jakoś nie miałem okazji. "Demon i Panna Prym" to również dość interesująca ksiązka... Przedstawia w sposób dość kontrowersyjny odwieczny problem dualizmu religijnego. "Piąta Góra" z koleji to jak dla mnie nic specjalnego. Jestem ciekaw tej nowej ksiązki tegoż autora "Zahir". Jak ktoś będzie coś wiedział to niech da znać
P.S Jeżeli ktoś natknie się na jakieś linki z opracowaniem książek Paulo Coelho to byłbym bardzo wdzięczny gdyby jakoś mi je przekazał (np. w tym temacie ).
Pozdrawiam
Mongolia dziÅ› noc Jedna za drugÄ… mija W Sztuce Åšnienia
Temat postu:
Wysłany: 2005-12-10, 11:09
Jeśli to pytanie było skierowane do mnie to poluję na linki z opracowaniem. Najlepiej takie, gdzie ksiązki Paulo Coelho są opracowane w aspekcie religijnym .
Pozdrawiam z krainy wiecznego szczęścia
Hmm... Niestety nie moge Ci pomoc, myslalam, ze moze chodzi Ci o skany. Nie lubie opracowan, rzadko takowe czytam.Tzn rozumiem, ze chodzi Ci o opracowanie teologiczno-filozoficzno-psychologiczne, o jakas monografie? Wole opierac siÄ™ na wlasnych myslach, dlatego nie mam nic takiego;)
Po połknięciu 1/3 Pielgrzyma (bez skojarzeń ) muszę stwierdzić, że ta książka jest dla mnie jakby drzwiami do następnej sali mej duszy. Podobnie było z Potęgą podświadomości... Niby przypadek, ale ...
Temat postu:
Wysłany: 2005-12-11, 16:53
Wiesz Amciak... Ja też nie korzystam z opracowań Ale takowe byłyby wskazane do mojej prezentacji Ale trudno... Jeszcze poszukam w najciemniejszych zakamarkach internetu ;p
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość