Kim byÅ› został Co byÅ› zmienił Gdzie przyszedłbyÅ› na Å›wiat Co byłoby dla Ciebie najważniejsze
Takich pytań możnaby na pęczki mnożyć... Czasami szukamy odpowiedzi na nie, pytajÄ…c się siebie samych.
No właÅ›nie. A co z TobÄ…
Zacznę od siebie
Pierwsze, co ja bym u siebie zmienił, to charakter... Drugie, to kraj, w którym przyszłoby mi żyć... A trzecie... sam nie wiem...
Serwer: 600 zł/rok | Domena Paranormalium.pl: 100 zł/rok | Wpisy typu "widział rzem ófo" oraz "leczenie wisiorkiem": bezcenne
Reklama:Już 5071 osób zarejestrowało się na Paranormalium. Paranormalium jest coraz popularniejsze, a Robert Bernatowicz ma coraz więcej nowych przyjaciół Serdecznie pozdrawiam tych wszystkich "prawie-jak-racjonalistów" i ortodoksów, którzy bez czytania i obejrzenia wszystko, co ma "paranormalne" w nazwie, wrzucają do wora z napisem "bzdury"...
Temat postu:
Wysłany: 2004-09-01, 16:18
Nic bym nie zmieniała po co???? a charakter??? kształtujÄ… go trzy czynniki - to co/kto nas otacza, my sami i to co nas spotyka.
Ja chyba też bym nic nie zmienił... Co do kraju w którym mieszkam kuszÄ…ca propozycja, ale... trzeba mieć trochę wiary i nadziei, że za kilka lat troszkę podgonimy zachód... Wiem, że to trudne i z każdym dniem człowiek coraz mniej w to wierzy...
True is out there...
Temat postu:
Wysłany: 2004-12-30, 01:02
Cytuj:
Kim byÅ› został Co byÅ› zmienił Gdzie przyszedłbyÅ› na Å›wiat Co byłoby dla Ciebie najważniejsze
Najchętniej zostałabym reżyserem teatralnym, aktorkÄ… lub krytykiem. Gdyby to ode mnie zależało, wymieniłabym moje klasowe towarzystwo a u siebie starałabym "wyprostować" pare cech charakteru np zawziętoÅ›ć, nadwrażlliwoÅ›ć i naiwnoÅ›ć. Na Å›wiat, oczywiÅ›cie tylko w Polsce. Najważniejsza zawsze była i będzie dla mnie rodzina
TrzeciÄ… rzeczÄ…, która przy tworzeniu tematu nie przyszła mi do głowy, byłaby naprawa paru niedociÄ…gnięć, które zdarzyło mi się zrobić ostatnimi czasy...
Serwer: 600 zł/rok | Domena Paranormalium.pl: 100 zł/rok | Wpisy typu "widział rzem ófo" oraz "leczenie wisiorkiem": bezcenne
Reklama:Już 5071 osób zarejestrowało się na Paranormalium. Paranormalium jest coraz popularniejsze, a Robert Bernatowicz ma coraz więcej nowych przyjaciół Serdecznie pozdrawiam tych wszystkich "prawie-jak-racjonalistów" i ortodoksów, którzy bez czytania i obejrzenia wszystko, co ma "paranormalne" w nazwie, wrzucają do wora z napisem "bzdury"...
Temat postu:
Wysłany: 2004-12-30, 14:00
chciałbym być Billem Gates"em......i życie stało by siÄ™ bajkÄ….....
Rejestracja: 2004-08-30, 20:13 Posty: 85 Miejscowość: Noc i mrok
Temat postu: Re: GdybyÅ› miał wybór...
Wysłany: 2005-02-21, 21:32
Ivellios napisał(a):
Takich pytań możnaby na pęczki mnożyć... Czasami szukamy odpowiedzi na nie, pytajÄ…c się siebie samych.
No właÅ›nie. A co z TobÄ…
Zacznę od siebie
Pierwsze, co ja bym u siebie zmienił, to charakter... Drugie, to kraj, w którym przyszłoby mi żyć... A trzecie... sam nie wiem...
GdybyÅ› zmienił to wszystko, to nie byłbyÅ› już soba, tylko kimÅ› zupełnie innym........ A swój charakter kształtujemy przez całe życie, więc nic straconego... JeÅ›li chodzi o kraj, to jestem dumna z tego, że urodziłam się w Polsce, choć nie zrobiłoby mi pewnie różnicy gdybym przyszła na Å›wiat np.w Rumunii czy Hiszpanii... Wszystko zależy od nastawienia i pogldów, jeÅ›li będziesz się czuł obywatelem Å›wiata, to możesz mieszkać wszędzie i będzie ci dobrze, poza tym, kto powiedział, że nie można się przeprowadzić?... Ja nie zmieniłabym w swoim życiu niczego! Niczego też nie żałuję, oczywiÅ›cie gdybym mogła cofnać czas, to sa rzeczy nad którymi zastanowiłabym się dwa razy, ale to inna bajka... A poza tym jestem zdania,że powinniÅ›my każdego dnia dażyć do akceptacji siebie, tylko wtedy będziemy żyli lepiej i pełniej!
A ja jednak czuję mimo wszystko, że przestawiłbym coÅ›... na lepszy tor.
Temat postu:
Wysłany: 2005-02-24, 13:56
Zawsze możesz zaczÄ…ć zmieniać własne życie, od każdej jego kolejnej sekundy... Nawet od tej teraz!
Ja swoje również zmieniam, staram się doskonalić, rozwinÄ…ć duchowo, wciÄ…z dokonuję wyborów, nie zawsze słusznych, ale moich własnych! Pamiętaj, że żeby zmienić coÅ› w swoim życiu po1: trzeba się odważyć, po2:nie ma na co czekać i nad czym się zastanawiać- jeÅ›li chcesz cos zmienić, to zrobisz to bez zbędnych analiz...
Temat postu:
Wysłany: 2005-02-24, 16:35
ja bym nic nie zmieniła kraj jest w pozÄ…dku co by było gdybym urodziła siÄ™ np. w Azji... wszędzie tyle tragedi, ta mała miescina w której mieszkam tez mi pasi.... moze kilka cech charakteru
Zawsze możesz zaczÄ…ć zmieniać własne życie, od każdej jego kolejnej sekundy... Nawet od tej teraz!
Ja swoje również zmieniam, staram się doskonalić, rozwinÄ…ć duchowo, wciÄ…z dokonuję wyborów, nie zawsze słusznych, ale moich własnych! Pamiętaj, że żeby zmienić coÅ› w swoim życiu po1: trzeba się odważyć, po2:nie ma na co czekać i nad czym się zastanawiać- jeÅ›li chcesz cos zmienić, to zrobisz to bez zbędnych analiz...
jestem zagorzałym przeciwnikiem tej teori pracy nad własnym losem, w taki sposób to możemy decydować czy założyć białÄ… koszule czy czarnÄ… ,kupić czapkę czerwonÄ… czy fioletowÄ…...ale nie możemy zmienić swojego zycia. możemy grać w totka i liczyć na Å›lepy los, możemy starać się pracować, a i tak jakaÅ› choroba może nam to odebrać. a puki jesteÅ›my pod skrzydłami rodziców to nic nie możemy zmienić, nawet koloru papieru toaletowego..... tu można przutoczyć jako przykład Janka Kochanowskiego, człowiek przyjmujÄ…cy radoÅ›ć i smutek ze stoickim spokojem, panujÄ…cy w 100% nad swoim zyciem... i co? LOS, którego zmienić nie mżna zabiera mu córkę, nawet jego teorię siÄ™ walÄ…..... ludzie którzy sÄ…dzÄ… ze wszystko można zmienić wg. mnie nie znajÄ… zycia, i tak naprawde jeszcze niczego poza czapkÄ… koszulÄ… w spoim zyciu nei zmienili......
Temat postu:
Wysłany: 2005-03-01, 14:02
Być może jesteÅ› zagubiony nie tylko chwilowo, ale i na dłużej...
Wyjeżdzasz mi tu z Kochanowskim, nie do końca rozumiejÄ…c co mam na myÅ›li... Rozumiem i zdaję sobie sprawę, że niektóre rzeczy sÄ… nieodwracalne, że coÅ› co się wydarzyło czasami nie m szansy na poprawę, ale chodzi mi o to, że w każdej sytuacji... Po najgorszej zyciowej tragedii, można odszukać w sobie spokój, a być może nawet i szczęÅ›cie? Człowiek wbrew pozorom, jest bardzo silnÄ… istotÄ… i w każdej sekundzie życia, może zaczÄ…ć je zmieniać...
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość