[center] Moim zdaniem nie ma się czego bać. Ja z jednej strony się boje, ale ciekawa jestem co będzie dalej. To, że będzie koniec świata nie znaczy, że to będzie koniec Nas. Ciało zginie, ale przecież dusza zostanie. Może przez to, że tak strasznie boimy się zmian. Jednak to może być zmiana na lepsze (ale nie musi). Właśnie, a Wy boicie się końca świata i jeśli tak to dlaczego? [/center]
Ja się końca świata nie boję... i tak nie wiem, kiedy on nastąpi. Gdyby jednak się wydarzył... to wolałbym, aby to wszystko działo się szybko.
Nie sądzę również, że miałby to być koniec nas - zawsze możemy rozpocząć życie na innej planecie bądź pozostać "po tamtej stronie"
Serwer: 600 zł/rok | Domena Paranormalium.pl: 100 zł/rok | Wpisy typu "widział rzem ófo" oraz "leczenie wisiorkiem": bezcenne
Reklama:Już 5071 osób zarejestrowało się na Paranormalium. Paranormalium jest coraz popularniejsze, a Robert Bernatowicz ma coraz więcej nowych przyjaciół Serdecznie pozdrawiam tych wszystkich "prawie-jak-racjonalistów" i ortodoksów, którzy bez czytania i obejrzenia wszystko, co ma "paranormalne" w nazwie, wrzucają do wora z napisem "bzdury"...
Osobiście nie za bardzo przeraża mnie to, jeżeli mam zginąć to i tak mi się umrze prędzej czy później, zamiast mysleć o końcu świata wolę się rozglądać na pasach W ogóle nie mam jakiegoś histerycznego podejścia do śmierci. Myślę, ze jednak jest jakaś dusza czy coś i tak łatwo mnie się nie zniszczy ;P A jeżeli nie ma... no trudno, i tak już nieżywy będę
A co innego reszta, oj panika będzie, że hej jakby ogłosili że "za jakiś czas będzie koniec świata prosze państwa", zamieszki, kradzieże, w ogóle rpozpierducha gwałty i takie tam. Każdy będzie chciał mieć tego "ostatniego papierosa", który nie zawsze jest takowym ćmikiem ;P
Ja jak dotąd zauważyłam u niektórych panikę, a u niektórych śmiech gdy się mówi o końcu świata. Każdy (prawie) się boi śmierci, a gdy świat się skończy, już nikt nie bedzie żył. Może wierzący (chrześcijanie) boją się piekła (chociaż nie na tyle żeby się zmienić, bo nie wiedzą kiedy nastąpi koniec).
Ja się śmierci nie boje, i nie rozumie jak można się jej bać czy płakać z tego powodu że ktos umarł (śmiercią naturalną, a nie np: pociety na kawałki ) Właściwie cały mój strach sprowadza się do jednego - bólu.
ja się smierci nieboje nieboje się piekla (raczej ) ale mam jeden lek ze jak umre to nie przejde na druga strone bo moze mnie tu trzymac np. rodzina , przywiazanie do miejsca , milosc itp. itd. a jakbym nieprzeszla to zostaje na ziemi i dalej się mecze wiec tak jakbym nieumarla ..... no to tylko tego się boje
zyj tak aby po twojej smierci wszystkim zrobilo się nudno
No właśnie, ja śmierć przyjąłem, wiem, że coś takiego istnieje i że jest nieuchronna. Mam do niej neutralne podejście. Ale znam wiele osób, któe bardzo histeryzują, dlatego jestem trochę wyobcowany ze swoimi obojętnymi poglądami na ten temat gdy z nimi rozmawiam ;P
nawet jesli się ktos boi się smierci to mi się wydaje ze to wcale niejest lek samej smierci lecz tego niewiadomego co się za nia kryje bo przeciesz gdyby wszyscy wiedzieli co nas czeka po smierci to nikt by się jej niebal ani niemialby leków boimy się nieznanego a nie smierci
Kiedyś przyszli do mnie Świadkowie Jehowy, chyba jakaś kobieta w ciąży, jej matka i ojciec chyba. Mówili, że ta dziewczyna nawet nie zdąży urodzić tego dziecka, bo będzie koniec świata (dziecko ma teraz pewnie roczek, albo wiecej), że powinniśmy się "nawrócić" itp. Ale i tak sobie szybko poszli... (na szczęście)
Wynalazca Ja przynajmniej mam znajomych, z którymi mogę normalnie pogadać o wszystkim .
ja tez normalnie rozmawiam na rózne tematy z moimi przyjaciulmi chociaz niekiedy (znaczy się prawie zawsze ) niedowierzaja niekiedy jak zaczniemy rozmawiac na temat duchów to zaczne mówic o oobe albo o ld i widze tylko skrzywione miny a zaraz za mina idzie komentarz ty juz niegadaj bo czegos takiego niema ... chyba ze w twojej glowie...
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość