nie dziekuje...ja tu jestem tylko od krytyki...a to akurat mogles napisac na pw...hmm skasowales moj post?...a tam byl link...w emocie...jakby ktos nie zauwazyl...daje ponownie
...in my restless dream...I see that town...Silent Hill...
zauważyłem bardzo duże podobieństwo między Księgą Ezechiela a Apokalipsą św Jana np Ap 4,7 Zwierzę pierwsze podobne do lwa, Zwierzę drugie podobne do wołu, Zwierzę trzecie mające twarz jak gdyby ludzką i Zwierzę czwarte podobne do orła w locie
Ez 1,10-11 każda z czterech istot miała z prawej strony oblicze człowieka i oblicze lwa, z lewej zaś strony każda z czterech miała oblicze wołu i oblicze orła, <oblicza ich> i skrzydła ich były rozwinięte ku górze; dwa przylegały wzajemnie do siebie, a dwa okrywały ich tułowie. *************************************************************** Ez 9,4-5 Pan rzekł do niego: "Przejdź przez środek miasta, przez środek Jerozolimy i nakreśl ten znak TAW na czołach mężów, którzy wzdychają i biadają nad wszystkimi obrzydliwościami w niej popełnianymi". Do innych zaś rzekł, tak iż słyszałem: "Idźcie za nim po mieście i zabijajcie! Niech oczy wasze nie znają współczucia ni litości!
Ap 9,3-5 A z dymu wyszła szarańcza na ziemię, i dano jej moc, jaką mają ziemskie skorpiony. I powiedziano jej, by nie czyniła szkody trawie na ziemi ani żadnej zieleni, ani żadnemu drzewu, lecz tylko ludziom, którzy nie mają pieczęci Boga na czołach. I dano jej nakaz, by ich nie zabijała,
tych podobieństw jest więcej ale te najbardziej zapadły mi w pamięć
Glan jak juz pisalem to nie ja usunalem tego posta, a moda ktory to zrobil prosze o ujawnienie siÄ™ :D:D no i wyjasnienie bo ja nie rozumiem, ale swoja droga glan to idiotyzm dawac linka w emocie, w zyciu by mi nie przyszlo do glowy zeby sprawdzic czy na tego emota da siÄ™ kliknac, a jakby na koncunie bylo linka tylko emot, to bym pomysl"hmm o musial zapomniec, albo jakos musialo wciac, ale zeedytuje i bedzie spoko"
Rejestracja: 2005-05-16, 11:42 Posty: 236 Miejscowość: mam wiedzieć ?
Temat postu:
Wysłany: 2005-08-29, 12:48
ojj, przepraszam to ja usunelam posta, poniewaz nie zawieral zadnej tresci , no a wybacz, nie wpadlam na to, ze w emocie jest link
Glan napisał(a):
radze siÄ™ przyzwyczajac Twisted Evil Twisted Evil [linki w emotach...kolor czcionki zgodny z kolorem tla itp n]
Hmm, to ja raczej Tobie radze siÄ™ przywyczaic, ze to jest forum, wiec to , co piszesz , powinno byc czytelne dla innych, bo nikt nie bedzie czytal po kilka razy Twoich postow zeby doszukiwac siÄ™ ukrytej tresci , badz zastosowanych udziwnien
Ludzka Droga Przychodzenie z pustymi rękami, Odchodzenie z pustymi rękami - to ludzkie Kiedy się rodzisz - skąd przybywasz? Kiedy umierasz - dokąd idziesz ? (...)
Hmm, to ja raczej Tobie radze siÄ™ przywyczaic, ze to jest forum, wiec to , co piszesz , powinno byc czytelne dla innych, bo nikt nie bedzie czytal po kilka razy Twoich postow zeby doszukiwac siÄ™ ukrytej tresci , badz zastosowanych udziwnien
Skóra 66 napisał(a):
Dokładnie
staram siÄ™, pracuje nad soba...a grupa modow tez by mogla siÄ™ postarac i napisac post chociaz troszke nawiazujacy do tematu wracajac do Biblii...co sadzicie o jej wiarygodnosci...ostatnio wyczytalem...ze osoby, ktore ja redagowaly najnormalniej w swiecie wybieraly tylko "odpowiednie" fragmenty z historii...znieksztalcajac w ten sposob fakty...
...in my restless dream...I see that town...Silent Hill...
Rejestracja: 2005-06-23, 19:30 Posty: 189 Miejscowość: Okolice warszawy
Temat postu:
Wysłany: 2005-08-29, 20:58
Trudno mówić o wiarygodym dziele jeśli zapisuje ono prawie a może i wiećej niż 4000 lat. Już pozatym że bibla wiere razy była zmieniena i właściwie nie zawiera ona historii jako takiej tylko zbiory przypowieści i anegdot. Chyba że chodzi ci o jakiś inny rodzaj wiarygodności. Więc jakbyś chciał troche sprecyzować.
„JesteÅ› jak zimny gÅ‚az, na który pada deszcze i nie wiesz, dlaczego tak jest. JesteÅ› zimnym popioÅ‚em, co myÅ›laÅ‚, że dosiÄ™gaÅ‚ gwiazd. I jak twój żywioÅ‚ każe ci kiedyÅ› i ty powrócisz by... Z powrotem zamieÅ„ siÄ™ w zimny gÅ‚az, na który spadÅ‚y nieba Å‚ez.”
w niekturych apokryfach podobno znajdują się informacje rujnujące idee kościoła jako domu bożego i ogromnej wspulnoty. No ale to są plotki a z plotkami to różnie czasem bywa...
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość