A serio to mnie się udało, ale nie jako kula energii, tylko fala uderzeniowa - pozytywnej energii. Tylko to troche trudne jest, bo trzeba się samemu naładować, a potem strzelić i jeszcze mieć w kogo
[ Dodano: 2007-10-24, 12:35 ] Oczywiście pisałem o czymś mocnym a nie byle kichnięciu, dlatego "trud" pewien jest
Proponuję proste ćwiczenie . Usiądź wygodnie zrelaksuj się . Spróbuj poczuć własną aurę . Po chwili powinieneś wyczuć pulsującą dookoła ciepłą energię. Skoncentruj się na koniuszkach palców skieruj dłonie do siebie . Wizualizuj jak energie przepływa przez palce i wydostaje się przez nie formując kulę. Po pewnym czasie powinieneś poczuć jak owa kula rozpycha ci dłonie [ot i cały psiball oczywiście może nie udać się za pierwszym razem ]. Spróbuj siłą umysłu przesunąć kulę i umiejscowić ja np ścianie . Po chwili spróbuj skoncentrować się i znaleźć kulę . Na koniec wizualizuj jak wchłaniasz kulę z powrotem To bardzo pomocne ćwiczenie . Powodzenia !!
"Nic nie jest bardziej powszechne niż ludzie ze zmarnowanym talentem ".
To nie jest koniecznie, a nawet niewskazane. Siedzieć wygodnie - tak, ale relaksować się - nie. W moim przypadku relaks prowadzi do częściowej utraty kontroli nad energią, szczególnie jak pochodzi z bardziej chaotycznych źródeł. Skup się na całym swoim ciele, odczuj swoją energię, zlokalizuj miejsce, w którym jest jej najwięcej. Stamtąd będziesz przesyłał/a energię do dłoni.
Cytuj:
Spróbuj poczuć własną aurę .
Po co? To prowadzi do błędów i rozproszenia uwagi. Kiedy zbliżysz do siebie dłonie, będziesz odczuwał ciepło, myśląc, że udało Ci się zrobić Psiballa - jednak to będzie aura.
Cytuj:
Skoncentruj się na koniuszkach palców skieruj dłonie do siebie . Wizualizuj jak energie przepływa przez palce i wydostaje się przez nie formując kulę.
Wszystko ok, tyle, że lepiej skupiać się na samym środku dłoni, a nie na palcach, ponieważ na powierzchni dłoni znajduje się bardziej aktywne meridiany od tych na palcach.
Cytuj:
Po pewnym czasie powinieneś poczuć jak owa kula rozpycha ci dłonie
Owszem, jeżeli będziesz tworzył/a Chi-balla z intencją "namagnesowania" go. Inne intencje (ciepło, zimno, mrowienie) będą prowadziły do odpowiednich bodźców pochodzących od danego Psiballa.
Cytuj:
Spróbuj siłą umysłu przesunąć kulę i umiejscowić ja np ścianie . Po chwili spróbuj skoncentrować się i znaleźć kulę .
Te ćwiczenia należy zacząć stosować kiedy ma się już dobrze opanowane tworzenie Psiballi.
No, to chyba tyle na ten temat. Mam nadzieję, że pomogłem.
"Potrzebujesz dużą zwierzęcą czaszkę, jako naczynie. Ludzkie są świetne, pojemne. Całą krew miesięczną sześciu różnych dziewic. Pół litra potu, jeden litr łez. Do tego trzydzieści sześć czarnych świec. Pukiel włosów ofiary. I oko nietoperza. Miksujesz to radośnie mikserem i smacznego. Tak smakuje czarna magia. Chcesz tego?" ~tak
Owszem, jeżeli będziesz tworzył/a Chi-balla z intencją "namagnesowania" go. Inne intencje (ciepło, zimno, mrowienie) będą prowadziły do odpowiednich bodźców pochodzących od danego Psiballa.
Z intencją? Jak nadać takiej kuli intencję podczas tworzenia?
mi się chyba udało poczułem energie w rekach później żuciłęm tą energią w firane i po chwili ona delikatnie zafalowała (bardzo delikatnie tak jakbym n anią dmmuchną tylko że nieduchałęm ale zucłem psiball)
Ja mam tak że jak mam ułożone dłonie to czuje kule i magnez który mi przyciąga ale nie może xD .Po za tym wizualizuje sobie różne żywioły.Np wizualizuje sobie coś związane z ogniem to mój psi bal jest gorący itd.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość