Byłeś świadkiem manifestacji niewyjaśnionego zjawiska? Jeśli tak, napisz nam o tym! Tworzymy największą w Polsce bazę danych o spotkaniach ze zjawiskami paranormalnymi. Czekamy na relacje współczesne oraz z lat ubiegłych. Wszelkie materiały przesyłać możecie za pomocą formularza do wysyłania relacji. Dobrze, żeby twoja relacja była dobrze udokumentowana - jeśli więc dysponujesz filmem lub zdjęciem, wgraj je na rapidshare i wyślij nam linka w treści relacji · W ostatnim czasie na naszym forum bardzo często dochodzi do sytuacji, kiedy użytkownicy rejestrują nowe konta tylko po to, aby założyć jeden temat reklamujący inną stronę internetową, usługę lub produkt. Zwykle reklamowana jest strona "pozwalająca poznać datę śmierci" za SMS'a kosztującego "jedyne" 30 zł + VAT. Zawsze dokonują tego bez prośby o zgodę ze strony administracji, mimo iż w regulaminie pisze wyraźnie, że taka zgoda jest wymagana zawsze, bez względu na rodzaj ogłoszenia. Ponieważ nie lubimy śmiecenia na naszym portalu, od dziś do takich spamerów admin Ivellios będzie rozsyłał ostrzeżenie z informacją o grożących sankcjach prawnych (podstawa prawna: ustawa z dnia 18.07.2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 1204 ze zm.). Mamy nadzieję, że ten straszak podziała i że nie będziemy musieli spotykać się w sądzie z którymkolwiek ze spamerów. · Zachęcamy was, drodzy Czytelnicy, do zgłaszania nam wszelkiego rodzaju uwag dotyczących np. błędów merytorycznych lub faktograficznych znalezionych w artykułach, błędów w opisach filmów, komentarzy łamiących regulamin i/lub netykietę oraz wszelkich sugestii dotyczących portalu. Uwagi możecie składać poprzez formularz kontaktowy - link "Kontakt" w górnym menu. Przeczytaj na blogu redakcyjnym specjalną notkę - odezwę do Czytelników · Nowe audycje mp3: Kryptozoologia (zapis audycji live 27.11.2011) - Zapis audycji nadanej w Radiu Paranormalium 27 listopada 2011. Audycja "Wieczór Kryptozoologiczny" została przygotowana z okazji siódmych urodzin portalu KryptoZoologia.pl. Audycja składała się de facto z kilku audycji: kryptozoologiczny odcinek Para-Radia Arka Paterka, fragmentu jednej z książek przygotowanego w wersji audio przez grupę INFRA oraz z części przygotowanej przez redakcję Paranormalium. · Niezwykłe zdolności - Audycja poświęcona niezwykłym, paranormalnym zdolnościom różnych ludzi · Nowe filmy dokumentalne w naszej filmotece: Fastwalkers - Fastwalkers – jest to tytuł nowego filmu dokumentalnego, który skupia się wokoło fenomenu UFO i Obcych Cywilizacji. Dokument ten ma ponoć ujawnić prawdę na temat tych zagadnień. Owa prawda ma być skrywana przed nami od ponad 50 lat. Fastwalkers pozwoli nam poznać relacje osób, które znają wszelkie informacje o UFO z pierwszej ręki – poznamy zeznania świadków jak i poszkodowanych we wszelkich działach związanych z owym fenomenem. Patrząc na listę osób, które zagoszczą w filmie można z góry stwierdzić , iż będzie to doborowe towarzystwo. Materiał zawiera wywiady ze Stantonem Friedmanem , dyrektorem Disclosure Project doktorem Stevenem Greerem, Stevenem Bassetem, Jaimie Maussanem i jednym z najwyższych oficjeli Kościoła Katolickiego Monsignorem Corrido Balduccim , który także przedstawi swoje wnioski. To tylko niektórzy z gości występujących w owym materiale... Skąd nazwa Fastwalkers ? „Nazwa wywodzi się z Agencji Rządowych – jest to nazwa identyfikująca zjawiska UFO” – mówi Robert D. Miles producent filmu. „Jest to coś jak znak lub hasło przypisane do jakiegoś działania. Wiemy , że np. NORAD używa właśnie takiego określenia” NORAD (North American Air Defense Command) – czyli Północno Amerykański System Bezpieczeństwa Powietrznego co roku zgłasza przynajmniej 500 zdarzeń z takimi nieznanymi obiektami radarowymi (Fastwalkerami – nazwa wywodzi się najprawdopodobniej od tego, iż owe obiekty potrafią poruszać się z niesłychaną prędkością i zwrotnością). W filmie zobaczymy materiały takie jak zdjęcia, filmy, które po raz pierwszy ujrzą światło dzienne. Jednym z takich nagrań jest uchwycony obiekt, który porusza się na orbicie Księżyca i nagle zmienia swój kierunek (moment ten jest zaprezentowany w trailerze). Materiał trwający 98 minut został dokładnie przetworzony do techniki High Definition, włączając w to realistyczne animacje 3D pokazujące obce formy życia. Aby dowiedzieć się więcej na temat filmu należy odwiedzić oficjalną stronę... Czy do grona znanych i dobrych filmów o UFO dołączył kolejny, który być może jest jeszcze lepszy od reszty ? Najlepszym sposobem aby znaleźć odpowiedź na to pytanie będzie zapoznanie się z tym materiałem. · Area 51 - Wywiad z Obcym, Area 51 - Alien Interview - Pełny film dokumentalny dotyczący tzw. wywiadu z Obcym, który rzekomo miał zostać zarejestrowany na taśmie filmowej i wykradziony z bazy wojskowej Groom Lake w Nevadzie. "Według danych podanych przez tajemniczego pracownika Strefy 51, obcy przybył do bazy w 1989 roku, wywiady z obcym miały mieć miejsce dwa razy w miesiącu po trzy do pięciu godzin dziennie, jeżeli obcy źle się czuł sam miał przerywać wywiad, przesłuchania miały miejsce w obecności telepaty (to właśnie on prowadził wywiad) i kogoś z nadzoru wojskowego (sylwetka, która pojawia się w trakcie filmu po prawej stronie kamery), oraz że przesłuchania nie są już prowadzone." · Mroczne sekrety wewnątrz Bohemian Grove - Bohemian Grove jest to specjalne miejsce na 20601 Bohemian Ave w Monte Rio, Kalifornia - USA. W tym miejscu organizowane są spotkania Elity światowej w środku Lipca na trzytygodniowe zebrania. Elita jest złożona z najbogatszych oraz najbardziej wpływowych ludzi biznesu, kultury, nauki oraz świata polityki. · The Disclosure Project - Zapis konferencji z 9 maja 2001 - The Disclosure Project - Zapis konferencji z 9 maja 2001. National Press Club - Waszyngton. The Disclosure Project to organizacja non-profit, której celem jest ujawnienie wszystkich faktów dotyczących zjawiska UFO, pozaziemskiej inteligencji oraz utajnionych zaawansowanych systemów energetycznych i napędowych. · The Order of Death - Film opowiada o tym jak, "poważni" ludzie, tacy jak George Walker Bush, Bill Clinton i wielu bardzo znanych ludzi świata polityki, uczestniczą w satanistycznych rytuałach odbywających się co roku w Bohemian Grove.Okazuje się, że okultystyczne rytuały od dawna są praktykowane przez znanych nam z TV ludzi - na przykład, Ronald Reagan i jego żona powierzali każdy aspekt swojego życia astrologowi. Inni znani zwolennicy okultyzmu to Adolf Hitler, Eleonora Roosevelt, Hilary Clinton, Tony Blair i wielu, wielu innych. · 14 grudnia 2009 na terenie Akademii Ekonomicznej w Katowicach odbyła się druga już edycja Debaty Ufologicznej. W debacie wzięli udział badacze ufologii oraz przedstawiciele świata nauki. Czas na podsumowanie debaty! Przeczytaj relację z debaty · Paranormalium skończyło 6 lat i tym samym stało się jednym z najstarszych działających w polskim Internecie serwisów o tematyce paranormalnej. Z tej okazji mamy dla was prezent - zapraszamy was do nowootwartego działu QUIZY WIEDZY, w którym możecie sprawdzić stan swojej wiedzy na temat zjawisk paranormalnych · 6 lat to dla portalu internetowego kawał czasu. W historii Paranormalium oj działo się, działo... dlatego zachęcamy was do przeczytania pełnej i szczegółowej historii serwisu - do tekstu dołączyliśmy screeny, dzięki którym możesz zobaczyć, jak Paranormalium wyglądało w początkach swojej działalności ;-) ·

Zaloguj się ·  Forum ·  Zarejestruj się ·  Szukaj · FAQ

Obecny czas: 2012-02-12, 09:16
Wszystkie czasy w strefie UTC + 2 godziny (czas letni)
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Napisz nowy temat Odpowiedz [ 11 posty(ów) ] 
AutorWiadomość
darkdragos

Nowa Krew
Nowa Krew

Temat postu: Ogólna energia!?
 Post Wysłany: 2009-01-11, 17:33 

Witam, mam kilka pytań odnośnie chakry i energii. ;] bo chakramy potrafie otwierac [ja tak sądze] bo czuje dziwne zmiany po nich. Ale chce się dowiedziec co moge robic z energią i jak?
Np. przesyłanie komuś myśli itp. Moge się tego nauczyc bo bardzow to wierze [a to najwazniejsze] uzylem 3 razy sagili a podziałało 2 razy na 3 czyli sukces ... chakramy jak otwierałem to czułem dreszcze i ogólnie a jak starałem się otworzyc chakrame 3 oka to ból z okolic serca przeniosl się na glowe i znikł ;] ale nie o to chodzi! co mogę robic z energią? i jak sprobowac widziec aure? patrzec na kogos ciągle czy co? ! nie jestem napalonym 10 latkiem tylko chce się dowiedziec co można robic z energią! czekam na odpowiedzi!

Voozie

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Miejscowość: Chorzow, Polska
 Temat postu: Re: Ogólna energia!?
 Post Wysłany: 2009-01-12, 08:30 

A co byś chciał robić z energią? Do czego dążysz, praktykując? Na początku naucz się robić PsiBalle. Gdzieś na forum jest temat o nich, pewnie nawet z dziesięć...

Cytuj:
Np. przesyłanie komuś myśli itp.

Jeżeli znasz innego telepatę możesz ćwiczyć przy pomocy czakry trzeciego oka.

Cytuj:
uzylem 3 razy sagili a podziałało 2 razy na 3 czyli sukces ...

Sagili? Chodziło Ci o sigile?

Cytuj:
co mogę robic z energią? i jak sprobowac widziec aure?

Jest na ten temat od groma książek i artykułów w internecie. Nie rozumiem ludzi, którzy wolą mieć podany na złotej tacy nieświeży kotlet... =='

"Potrzebujesz dużą zwierzęcą czaszkę, jako naczynie. Ludzkie są świetne, pojemne. Całą krew miesięczną sześciu różnych dziewic. Pół litra potu, jeden litr łez. Do tego trzydzieści sześć czarnych świec. Pukiel włosów ofiary. I oko nietoperza.
Miksujesz to radośnie mikserem i smacznego. Tak smakuje czarna magia. Chcesz tego?" ~tak

darkdragos

Nowa Krew
Nowa Krew

Post Wysłany: 2009-01-12, 13:07 

Więc tak do czego dąże... hmm dąże do pełnej wiedzy o chakrach ... ogólnej jej otwierania... I umieć kontrolować bardzo dobrze energią.

Tak chodziło mi o sigile.

Widziałem te poradniki nie poradniki o Aurze ale nie moge ich zrozumieć... chciałbym dostać krótki opisowy i zrozumiały poradniczek jak widzeć aure co czuć itp. ... nie chce niczego gotowego

Voozie

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Post Wysłany: 2009-01-12, 14:48 

Cytuj:
Więc tak do czego dąże... hmm dąże do pełnej wiedzy o chakrach ... ogólnej jej otwierania... I umieć kontrolować bardzo dobrze energią.

Czyli po prostu z czystej ciekawości? Dlaczego wszyscy chcą praktykować, skoro nawet nie wiedzą czemu?

Cytuj:
Tak chodziło mi o sigile.

Ważne, że nie zniechęcasz się porażką. :)

Cytuj:
Widziałem te poradniki nie poradniki o Aurze ale nie moge ich zrozumieć... chciałbym dostać krótki opisowy i zrozumiały poradniczek jak widzeć aure co czuć itp. ... nie chce niczego gotowego

No dobra, coś Ci tam napiszę. Jednak pamiętaj, że to jest MÓJ sposób i dla Ciebie może być całkowicie bezsensowny i nieprzydatny. Najważniejsze to praktyka oparta na podstawach teorii.

1) Musisz zrozumieć otaczający Cię świat. Twój wzrok kłamie, twój słuch kłamie, twój węch kłamie - jedyny zmysł, który jest w miarę dokładny to dotyk. Pochodź po mieszkaniu, przeciwstawiaj kształt przedmiotów z tym co widzisz. Zamknij oczy, zbadaj dłonią np. szklankę. Czy Twoja wyobraźnia przedstawia ją taką samą jak oczy?

2) Kiedy już zrozumiesz, że projekcje Twojego umysłu nie są doskonałe, przyjdzie czas na kolejne ćwiczenie. Wbij w swoją świadomość pogląd, że aury "fizycznie" nie zobaczysz. Nie pojawi się tam żaden dym, płyn czy cokolwiek, tak naprawdę to w ogóle jej nie widzisz, tak samo jak nie widzisz, że ten tekst jest koloru białego.

3) Kiedy już opanujesz wszystko z punktu drugiego, czas na większą ilość praktyki. Widzenie aury to tak naprawdę bardzo zaawansowana empatia (w uproszczeniu). Na początku ćwicz z rośliną, bo to żywe stworzenie, które się nie rusza i jest najłatwiej. Możesz poćwiczyć także ze śpiącym psem lub innym zwierzątkiem. PAMIĘTAJ, PRZEDMIOTY MARTWE NIE POSIADAJĄ AURY, COKOLWIEK CI NIE BĘDĄ WMAWIAĆ LUDZIE. Wizualizuj sobie, że jesteś tą roślinką, czujesz ją w CAŁOŚCI. Jeżeli coś zobaczysz, przesuń lekko wzrok, jeżeli "aura" poruszyła się razem z ruchem oczu, to znaczy, że to NIE aura, tylko powidok. Prawdziwa aura będzie "wyświetlana" przez Twoje oczy, jako fizyczne zrozumienie stanu danego stworzenia.

To wszystko, prościej wytłumaczyć nie potrafię. To jest mój pogląd i zapewne wiele ludzi go wyśmieje i nie będzie się z nim zgadzać, wierz w co chcesz.

"Potrzebujesz dużą zwierzęcą czaszkę, jako naczynie. Ludzkie są świetne, pojemne. Całą krew miesięczną sześciu różnych dziewic. Pół litra potu, jeden litr łez. Do tego trzydzieści sześć czarnych świec. Pukiel włosów ofiary. I oko nietoperza.
Miksujesz to radośnie mikserem i smacznego. Tak smakuje czarna magia. Chcesz tego?" ~tak

Czarna

Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post Wysłany: 2009-01-13, 02:08 

mozna prościej - usiądź wygodnie wyciągnij dłoń przed siebie, postaraj się aby była na czarnym tle. patrz poza dłoń, jakby przez nią, po jakim czasie zaczniesz widzieć zarys aury. Sposobów jest wiele - któryś bedzie twój. A może lepiej rzeczywiście najpier poczuć? W tym celu wybierz osobę chcacą z tobą pracować. Niech sanie i pomysli o czymś przyjemnym i zamknie oczy (po co ma ci przeszkadzać). Potrzyj dłonie o siebie , poczuj zebraną poy nimi energię, niech twoje dłonie wchoną ją spowrotem (nie ma nic gorszego niż marnowanie wlanej energi). Przybliżaj powoli dłonie do ciala osoby, z którą pracujesz. Powinienes poczuć lekki opór. Na tej podstawie możesz "zbadać" drugą osobę. Po czasie zaczniesz wyczuwać niemal samoistnie aurę, a może wtedy łatwiej bezie ci ją zobaczyć wykorzystując ćwiczenia.

Voozie

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Post Wysłany: 2009-01-13, 11:37 

@Czarna: Bardzo fajny sposób, nie próbowałem jeszcze badać aury dotykiem. Muszę wypróbować. :)

darkdragos

Nowa Krew
Nowa Krew

Post Wysłany: 2009-01-13, 16:12 

no i o to mi chodziło ;] proste wytłumaczenie sposobu, którego na pewno użyje! ;] aha... i co jeszcze moge robić z energią? chodzi mi o elementy itp. czytałem że jakoś się medytuje, że jest jakoś ciepło itp. [chodzi tu o element ognia] takie różne rzeczy bo nigdzie prostych przepisów nie znalazłem tylko jakieś namieszane na 20 stron i nic z tego nie rozumiem;]

Czarna

Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post Wysłany: 2009-01-13, 22:38 

Voozie - spróbuj tylko nie przesadzaj, na tej zasadzie bioenergoterapeuci badają zdrowie czlowieka - tam gdzie aura jest mniejsza - tam chore miejsce. Można kogoś doładowac własną energią, bądź tą z kosmosu itd... Ale to inna bajka.
darkdragos - co można zrobić z energią? Brać ile dusza zapragnie i oddawać, uderzać, albo leczyć - co chcesz:) Ale nie wiem czego ty chcesz :)

darkdragos

Nowa Krew
Nowa Krew

Post Wysłany: 2009-01-14, 00:08 

Czarna... powiem tak :d Powiadasz, że leczyć i oddawać? jak to robić? co sobie wizualizować? gdzie energie wkładać? najprostsze pytania oczekują najprostszych odpowiedzi :D

Voozie

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Post Wysłany: 2009-01-14, 09:24 

Ja pierdzielę, co to jest? To forum NIE jest samouczkiem dla takich jak Ty. Zarejestrowałem się tutaj z zamiarem prowadzenia zażartych dyskusji, potężnej wymiany argumentów (tylko z kilkoma osobami na forum się da), a nie uczenia Adeptów wszystkiego po kolei...
Jeżeli chcecie uzyskać jakieś informacje, dajcie coś od siebie.

Czarna

Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post Wysłany: 2009-01-14, 10:39 

osobiscie niczego nie wizualizuję - energia jest wszędzie - w kazdym żywiole, wszystko zalezy o tego w jakim celu chcesz jej uzyć. Wystarczy ją poczuć. I rzeczywiście jeśli to ma być poradnik, to może jakiś nowy dział.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz [ 11 posty(ów) ] 

Wyślij odpowiedź

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość