Temat postu: Energia, Czakramy, Gromadzenie Energii, Pomoc
Wysłany: 2009-05-17, 17:01
Witam mam kilka pytan:
1. Przedchilą przezylem cos dziwnego, a mianowicie usiadlem na ziemi i zacząlem się koncentrowac, zacząlem sobie wyobrazac ze energia zaczyna wplywac w moje cialo, zacząlem odczuwac ciwne cieplo i lekkie mrowienie. (energie wyobrazilem sobie jako bialo-zólte pasy wplywające do mojego ciala) A pytanie to: COto moze znaczyc, co to moglo byc i jak moge to wykorzystac
2. Prosze o hmmm podanie mi jakiegos sprawdzonego, powtarzam sprawdzonego poradnika lub opisanie przez kogos jak otwierac Czakramy.
Temat postu: Re: Energia, Czakramy, Gromadzenie Energii, Pomoc
Wysłany: 2009-05-19, 18:31
Cytuj:
1. Przedchilą przezylem cos dziwnego, a mianowicie usiadlem na ziemi i zacząlem się koncentrowac, zacząlem sobie wyobrazac ze energia zaczyna wplywac w moje cialo, zacząlem odczuwac ciwne cieplo i lekkie mrowienie. (energie wyobrazilem sobie jako bialo-zólte pasy wplywające do mojego ciala) A pytanie to: COto moze znaczyc, co to moglo byc i jak moge to wykorzystac
Ciężko u ciebie z myśleniem jak widzę. Kiedy pobierałeś energię z otoczenia (lepiej tak nie rób), poczułeś ją, więc jak myślisz, co to mogło być? Myszy? A energię można wykorzystywać na tysiące sposobów (ogrzanie ciała fizycznego, tworzenie psiballi, leczenie itd.).
Cytuj:
2. Prosze o hmmm podanie mi jakiegos sprawdzonego, powtarzam sprawdzonego poradnika lub opisanie przez kogos jak otwierac Czakramy.
Nie ma czegoś takiej w dziedzinie ezoteryki jak "sprawdzony" poradnik. Na jednych działa jeden sposób, na innych drugi - a większość zależy i tak od ogólnego nastawienia Adepta. Poczytaj sobie o kundalini i spróbuj ją rozbudzić - nawet jeżeli Ci nie bardzo wyjdzie, to pomoże Ci w innych praktykach.
"Potrzebujesz dużą zwierzęcą czaszkę, jako naczynie. Ludzkie są świetne, pojemne. Całą krew miesięczną sześciu różnych dziewic. Pół litra potu, jeden litr łez. Do tego trzydzieści sześć czarnych świec. Pukiel włosów ofiary. I oko nietoperza. Miksujesz to radośnie mikserem i smacznego. Tak smakuje czarna magia. Chcesz tego?" ~tak
Wysłany: 2009-05-31, 22:03
w moim przypadku pobieranie energii z otoczenia nie jest szkodliwe, ale nie wolno za dużo jej pobierać, bo raz, gdy byłem na takim odludziu, i zacząłem pobierać energie, to po pewnym czasie, poczułem się pełny, a energia zaczęła ze mnie szybciej uchodzić niż przychodzić, i przez moment(kilka sekund) lewitowałem kilka centymetrów nad ziemią i miałem wrażenie że energia rozrywa mnie, szczególnie w okolicach klatki piersiowej.
Wysłany: 2009-06-20, 21:42
@Reffus:
To znaczy tylko tyle, że szybko zasnąłeś i miałeś bardzo ciekawe sny, gratuluję. NA PEWNO nie lewitowałeś (nie mówię, że to niemożliwe), bo gdyby energia z ciebie "uciekała" (to może oznaczać, że masz BARDZO duże problemu z energetyką ciała) to nie miałbyś najmniejszych szans, żeby ją wykorzystać w taki sposób.
"Potrzebujesz dużą zwierzęcą czaszkę, jako naczynie. Ludzkie są świetne, pojemne. Całą krew miesięczną sześciu różnych dziewic. Pół litra potu, jeden litr łez. Do tego trzydzieści sześć czarnych świec. Pukiel włosów ofiary. I oko nietoperza. Miksujesz to radośnie mikserem i smacznego. Tak smakuje czarna magia. Chcesz tego?" ~tak
Wysłany: 2009-06-21, 14:27
Nie, nie ma żadnego powiązania. Jak się przejesz, to OD RAZU z Ciebie nie ucieka, tak samo powinno być z energią. Poza tym do lewitacji raczej musiałbyś wykorzystać kundalini, a nie zwykłą energię, bo ona się zbyt szybko zużywa.
Wysłany: 2009-11-07, 12:29
elo jestem nowy i chciałbym się zapytać jak wy pobieracie energie z otoczenia bo narazie umiem przelewać własną na różne części ciała ale niezbyt ją wykorzystywać mogę się ogrzać moją energia ale nawet psiball jeszcze nie umiem robić(o psiball pyrtałem się w innym temacie)
-- 2009-11-08, 12:37 --
to wie ktoÅ› jak siÄ™ pobiera energie z otoczenia ??
Wysłany: 2009-12-07, 23:38
Nie, nie, nie, nie. Już mówiłem - nie pobieramy energii z otoczenia, bo to byle jaka energia, zasyfiała, niebezpieczna i bardzo szkodliwa. Z równym skutkiem możesz jeść otoczenie, ot co. Znajdź sobie źródło - jądro ziemi (polecam, sam ją bardzo często wykorzystuję), słońce (tam to dopiero jest energii) oraz inne planety. Można oczywiście także z ludzi (ale jest to niemoralne i energia jest mocno chaotyczna, "zabrudzona") i zwierząt (nie próbowałem, sam nie wiem czemu). Pobiera się ją przez prostą wizualizację. Może ona być w dowolnej formie. W 99% spotkasz się z wyobrażaniem sobie smug energii lub iskier przechodzących od "dawcy" do odbiorcy. Ale ogranicza Cię tylko wyobraźnia, możesz sobie wyobrazić motomyszy z marsa, które lecą na słońce, zakładają specjalne skafandry, wydobywają w specjalnych kopaniach grudy energii, przetapiają je w specjalnych manufakturach i na swoich motorach przylatują i oddają Ci takie baryłki. Nie ma to znaczenia, ważne żeby działało.
Wysłany: 2009-12-12, 16:52
Cytuj:
siadlem na ziemi i zaczÄ…lem siÄ™ koncentrowac, zaczÄ…lem sobie wyobrazac ze energia zaczyna wplywac w moje cialo, zaczÄ…lem odczuwac ciwne cieplo i lekkie mrowienie
Nacisk na zakończenia nerwowe. Po prostu zdrętwiałeś.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość