Temat postu: Re: Energia, Czakramy, Gromadzenie Energii, Pomoc
Wysłany: 2009-12-13, 20:51
Cytuj:
Las zostanie wycięty i posadzą nowy, dalej można czerpać energię z nowych drzew które urosną.
Ale walnąłeś. Czyli można zabijać ludzi i pić ich krew, bo urodzą się dzieci i będzie dobrze. Porażająca logika.
Cytuj:
Acha i jak energia moze być zabrudzona skoro jest niematerialna?
Ona jest "zabrudzona" czyli mówiąc dokładniej zaintencjonowana, a dane intencje raczej nie będą zgodne z naszymi intencjami, szczególnie te zwierzęce, dzikie.
Cytuj:
Energię czerpiemy głównie ze słońca które jest podstawą tego że zycie na Ziemi w ogóle istnieje. Roślinki dzięki temu mają proces fotosyntezy a ludzie witaminę D.
Owszem - fizycznie.
"Potrzebujesz dużą zwierzęcą czaszkę, jako naczynie. Ludzkie są świetne, pojemne. Całą krew miesięczną sześciu różnych dziewic. Pół litra potu, jeden litr łez. Do tego trzydzieści sześć czarnych świec. Pukiel włosów ofiary. I oko nietoperza. Miksujesz to radośnie mikserem i smacznego. Tak smakuje czarna magia. Chcesz tego?" ~tak
Wysłany: 2009-12-13, 22:31
Co do fotosyntezy to mam prawo siÄ™ nie zgodzic (zrobilem temat w ktorym byl przypadek fotosyntezy bez slonca ani swiatla). Jak Voozie napisal,intencja energii zapewne nie bedzie taka jaka my chcemy zaleznie od tego od kogo lub od czrgo ja czerpiemy. Voozie,mam pytanie do ciebie.Jesli bedziemy czerpac energie ze slonca,to chyba nie bedziemy mieli intencji wyrzucac jakimis superstrzalami o kilkumilionewej temperaturze jak to slonce robi? Lub,jak z planety bysmy czerpali,to przeciez nie mielibysmy intencji krazyc naokolo slonca z taka lub owaka predkoscia...
Przy odpowiednich argumentach wszystko,alez wszystko zdolam ci udowodnic...
Wysłany: 2009-12-13, 23:48
Cytuj:
Voozie,mam pytanie do ciebie.Jesli bedziemy czerpac energie ze slonca,to chyba nie bedziemy mieli intencji wyrzucac jakimis superstrzalami o kilkumilionewej temperaturze jak to slonce robi?
xD Nie. Intencję tworzą tylko ludzie i zwierzęta. Rośliny niby też, ale to taka praforma intencji. Energia roślin jest dla nas nieprzystosowana. A odpowiedź na twoje pytanie znajdzie się też w odpowiedzi dla zblazowanego:
Cytuj:
Ja sądzę że energia jeziora jest czysta bo skoro jezioro powstało naturalnie to nikt nie miał intencji w jego tworzeniu
Po pierwsze - wszystko opiera się na cyrkulacji energii. Kiedy wchodzę do jeziora następuje ich wymiana - ja nabieram spokoju, pasywności, zaś jezioro odbiera moje zaintencjonowane energie. Znaleźć tam mogę różne intencje różnych ludzi, co wtedy? Dlatego też osobiście pobieram energię najczęściej ze słońca i jądra ziemi, bo mogę być pewien, że znajdują się tam czyste energie, które sam sobie dowolnie zaintencjonuję. Po drugie - wyobraź sobie, że człowiek podobny do Ciebie zaczyna się interesować ezo i nagle według niego "energia jeziora jest czysta, bierzta i pobierajta". Daje takie bezsensowne rady ludziom, tworzy teorie bez znajomości podstaw, po czym ty czytasz sobie w necie bzdury takich ludzi i wyrabiasz sobie osąd, że ezoterycy są walnięci. Weź pod uwagę, że wszystko rządzi się pewnymi zasadami i tak jest też w ezoteryce.
Cytuj:
Posadzono "choinki" i potem je na święta powycinano i sadzi się nastepne
Urodzono "ludzi" i potem z nich na halloween wyssano krew i rodzi się następnych
Pozdrawiam.
"Potrzebujesz dużą zwierzęcą czaszkę, jako naczynie. Ludzkie są świetne, pojemne. Całą krew miesięczną sześciu różnych dziewic. Pół litra potu, jeden litr łez. Do tego trzydzieści sześć czarnych świec. Pukiel włosów ofiary. I oko nietoperza. Miksujesz to radośnie mikserem i smacznego. Tak smakuje czarna magia. Chcesz tego?" ~tak
Ostatnio edytowany przez Voozie, 2009-12-13, 23:50, edytowano w sumie 1 raz
Wysłany: 2009-12-14, 12:01
Ej coś mi tu nie pasuje Skoro można pobierać energię z jądra ziemi bez fizycznego kontaktu z nim to równie dobrze mogę pobierać energię z jeziora nie wchodząc do niego czyż nie? To czemu jezioro ma być zanieczyszczone a jądro ziemskie już nie. Dajmy na to że ktoś ma prywatne jezioro i tam nikt się nie kąpie bo jest zakaz mur postawiony na 10 metrów, to te jezioro też będzie zanieczyszczone.
Wysłany: 2009-12-14, 14:20
Cytuj:
Skoro można pobierać energię z jądra ziemi bez fizycznego kontaktu z nim to równie dobrze mogę pobierać energię z jeziora nie wchodząc do niego czyż nie?
Oczywiście.
Cytuj:
To czemu jezioro ma być zanieczyszczone a jądro ziemskie już nie.
Bo do jeziora wchodzą ludzie i wtedy wymiana energii jest nieświadoma. Jak na razie nie słyszałem o człowieku kąpiącym się w ziemskim jądrze.
Cytuj:
Dajmy na to że ktoś ma prywatne jezioro i tam nikt się nie kąpie bo jest zakaz mur postawiony na 10 metrów, to te jezioro też będzie zanieczyszczone.
Wtedy nie będzie zanieczyszczone, owszem. I co? Nie rozumiem co Ci tu nie pasuje. O.o
Cytuj:
Moze byc zanieczyszczone,skad wiesz ze wczesniej to terazniejsze jezioro nie bylo woda z wybrzeza Miami w ktorym 4 letnie dzieci sikaly?
Może tak być, ale niekoniecznie. Woda taka jest oczyszczana, toteż energetycznie też się oczyszcza (zapewne nie całkiem, ale jednak) ponieważ ludzie pracują z intencją czystej wody.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość