Banner - Kod Wladzy
ByÅ‚eÅ› Å›wiadkiem manifestacji niewyjaÅ›nionego zjawiska? JeÅ›li tak, napisz nam o tym! Tworzymy najwiÄ™kszÄ… w Polsce bazÄ™ danych o spotkaniach ze zjawiskami paranormalnymi. Czekamy na relacje współczesne oraz z lat ubiegÅ‚ych. Wszelkie materiaÅ‚y przesyÅ‚ać możecie za pomocÄ… formularza do wysyÅ‚ania relacji. Dobrze, żeby twoja relacja byÅ‚a dobrze udokumentowana - jeÅ›li wiÄ™c dysponujesz filmem lub zdjÄ™ciem, wgraj je na rapidshare i wyÅ›lij nam linka w treÅ›ci relacji · W ostatnim czasie na naszym forum bardzo czÄ™sto dochodzi do sytuacji, kiedy użytkownicy rejestrujÄ… nowe konta tylko po to, aby zaÅ‚ożyć jeden temat reklamujÄ…cy innÄ… stronÄ™ internetowÄ…, usÅ‚ugÄ™ lub produkt. Zwykle reklamowana jest strona "pozwalajÄ…ca poznać datÄ™ Å›mierci" za SMS'a kosztujÄ…cego "jedyne" 30 zÅ‚ + VAT. Zawsze dokonujÄ… tego bez proÅ›by o zgodÄ™ ze strony administracji, mimo iż w regulaminie pisze wyraźnie, że taka zgoda jest wymagana zawsze, bez wzglÄ™du na rodzaj ogÅ‚oszenia. Ponieważ nie lubimy Å›miecenia na naszym portalu, od dziÅ› do takich spamerów admin Ivellios bÄ™dzie rozsyÅ‚aÅ‚ ostrzeżenie z informacjÄ… o grożących sankcjach prawnych (podstawa prawna: ustawa z dnia 18.07.2002 r. o Å›wiadczeniu usÅ‚ug drogÄ… elektronicznÄ… (Dz. U. nr 144, poz. 1204 ze zm.). Mamy nadziejÄ™, że ten straszak podziaÅ‚a i że nie bÄ™dziemy musieli spotykać siÄ™ w sÄ…dzie z którymkolwiek ze spamerów. · ZachÄ™camy was, drodzy Czytelnicy, do zgÅ‚aszania nam wszelkiego rodzaju uwag dotyczÄ…cych np. błędów merytorycznych lub faktograficznych znalezionych w artykuÅ‚ach, błędów w opisach filmów, komentarzy Å‚amiÄ…cych regulamin i/lub netykietÄ™ oraz wszelkich sugestii dotyczÄ…cych portalu. Uwagi możecie skÅ‚adać poprzez formularz kontaktowy - link "Kontakt" w górnym menu. Przeczytaj na blogu redakcyjnym specjalnÄ… notkÄ™ - odezwÄ™ do Czytelników · Nowe audycje mp3: Kryptozoologia (zapis audycji live 27.11.2011) - Zapis audycji nadanej w Radiu Paranormalium 27 listopada 2011. Audycja "WieczĂłr Kryptozoologiczny" zostaÂła przygotowana z okazji siĂłdmych urodzin portalu KryptoZoologia.pl. Audycja skÂładaÂła siĂŞ de facto z kilku audycji: kryptozoologiczny odcinek Para-Radia Arka Paterka, fragmentu jednej z ksi¹¿ek przygotowanego w wersji audio przez grupĂŞ INFRA oraz z czĂŞÂści przygotowanej przez redakcjĂŞ Paranormalium. · NiezwykÂłe zdolnoÂści - Audycja poÂświĂŞcona niezwykÂłym, paranormalnym zdolnoÂściom ró¿nych ludzi · Nowe filmy dokumentalne w naszej filmotece: Fastwalkers - Fastwalkers – jest to tytuÂł nowego filmu dokumentalnego, ktĂłry skupia siĂŞ wokoÂło fenomenu UFO i Obcych Cywilizacji. Dokument ten ma ponoĂŚ ujawniĂŚ prawdĂŞ na temat tych zagadnieĂą. Owa prawda ma byĂŚ skrywana przed nami od ponad 50 lat. Fastwalkers pozwoli nam poznaĂŚ relacje osĂłb, ktĂłre znajÂą wszelkie informacje o UFO z pierwszej rĂŞki – poznamy zeznania ÂświadkĂłw jak i poszkodowanych we wszelkich dziaÂłach zwiÂązanych z owym fenomenem. PatrzÂąc na listĂŞ osĂłb, ktĂłre zagoszczÂą w filmie moÂżna z gĂłry stwierdziĂŚ , iÂż bĂŞdzie to doborowe towarzystwo. MateriaÂł zawiera wywiady ze Stantonem Friedmanem , dyrektorem Disclosure Project doktorem Stevenem Greerem, Stevenem Bassetem, Jaimie Maussanem i jednym z najwyÂższych oficjeli KoÂścioÂła Katolickiego Monsignorem Corrido Balduccim , ktĂłry takÂże przedstawi swoje wnioski. To tylko niektĂłrzy z goÂści wystĂŞpujÂących w owym materiale... SkÂąd nazwa Fastwalkers ? „Nazwa wywodzi siĂŞ z Agencji RzÂądowych – jest to nazwa identyfikujÂąca zjawiska UFO” – mĂłwi Robert D. Miles producent filmu. „Jest to coÂś jak znak lub hasÂło przypisane do jakiegoÂś dziaÂłania. Wiemy , Âże np. NORAD uÂżywa wÂłaÂśnie takiego okreÂślenia” NORAD (North American Air Defense Command) – czyli Pó³nocno AmerykaĂąski System BezpieczeĂąstwa Powietrznego co roku zgÂłasza przynajmniej 500 zdarzeĂą z takimi nieznanymi obiektami radarowymi (Fastwalkerami – nazwa wywodzi siĂŞ najprawdopodobniej od tego, iÂż owe obiekty potrafiÂą poruszaĂŚ siĂŞ z niesÂłychanÂą prĂŞdkoÂściÂą i zwrotnoÂściÂą). W filmie zobaczymy materiaÂły takie jak zdjĂŞcia, filmy, ktĂłre po raz pierwszy ujrzÂą ÂświatÂło dzienne. Jednym z takich nagraĂą jest uchwycony obiekt, ktĂłry porusza siĂŞ na orbicie KsiĂŞÂżyca i nagle zmienia swĂłj kierunek (moment ten jest zaprezentowany w trailerze). MateriaÂł trwajÂący 98 minut zostaÂł dokÂładnie przetworzony do techniki High Definition, w³¹czajÂąc w to realistyczne animacje 3D pokazujÂące obce formy Âżycia. Aby dowiedzieĂŚ siĂŞ wiĂŞcej na temat filmu naleÂży odwiedziĂŚ oficjalnÂą stronĂŞ... Czy do grona znanych i dobrych filmĂłw o UFO do³¹czyÂł kolejny, ktĂłry byĂŚ moÂże jest jeszcze lepszy od reszty ? Najlepszym sposobem aby znaleŸÌ odpowiedÂź na to pytanie bĂŞdzie zapoznanie siĂŞ z tym materiaÂłem. · Area 51 - Wywiad z Obcym, Area 51 - Alien Interview - PeÂłny film dokumentalny dotyczÂący tzw. wywiadu z Obcym, ktĂłry rzekomo miaÂł zostaĂŚ zarejestrowany na taÂśmie filmowej i wykradziony z bazy wojskowej Groom Lake w Nevadzie. "WedÂług danych podanych przez tajemniczego pracownika Strefy 51, obcy przybyÂł do bazy w 1989 roku, wywiady z obcym miaÂły mieĂŚ miejsce dwa razy w miesiÂącu po trzy do piĂŞciu godzin dziennie, jeÂżeli obcy Âźle siĂŞ czuÂł sam miaÂł przerywaĂŚ wywiad, przesÂłuchania miaÂły miejsce w obecnoÂści telepaty (to wÂłaÂśnie on prowadziÂł wywiad) i kogoÂś z nadzoru wojskowego (sylwetka, ktĂłra pojawia siĂŞ w trakcie filmu po prawej stronie kamery), oraz Âże przesÂłuchania nie sÂą juÂż prowadzone." · Mroczne sekrety wewnÂątrz Bohemian Grove - Bohemian Grove jest to specjalne miejsce na 20601 Bohemian Ave w Monte Rio, Kalifornia - USA. W tym miejscu organizowane sÂą spotkania Elity Âświatowej w Âśrodku Lipca na trzytygodniowe zebrania. Elita jest zÂłoÂżona z najbogatszych oraz najbardziej wpÂływowych ludzi biznesu, kultury, nauki oraz Âświata polityki. · The Disclosure Project - Zapis konferencji z 9 maja 2001 - The Disclosure Project - Zapis konferencji z 9 maja 2001. National Press Club - Waszyngton. The Disclosure Project to organizacja non-profit, ktĂłrej celem jest ujawnienie wszystkich faktĂłw dotyczÂących zjawiska UFO, pozaziemskiej inteligencji oraz utajnionych zaawansowanych systemĂłw energetycznych i napĂŞdowych. · The Order of Death - Film opowiada o tym jak, "powaÂżni" ludzie, tacy jak George Walker Bush, Bill Clinton i wielu bardzo znanych ludzi Âświata polityki, uczestniczÂą w satanistycznych rytuaÂłach odbywajÂących siĂŞ co roku w Bohemian Grove.Okazuje siĂŞ, Âże okultystyczne rytuaÂły od dawna sÂą praktykowane przez znanych nam z TV ludzi - na przykÂład, Ronald Reagan i jego Âżona powierzali kaÂżdy aspekt swojego Âżycia astrologowi. Inni znani zwolennicy okultyzmu to Adolf Hitler, Eleonora Roosevelt, Hilary Clinton, Tony Blair i wielu, wielu innych. · 14 grudnia 2009 na terenie Akademii Ekonomicznej w Katowicach odbyÅ‚a siÄ™ druga już edycja Debaty Ufologicznej. W debacie wziÄ™li udziaÅ‚ badacze ufologii oraz przedstawiciele Å›wiata nauki. Czas na podsumowanie debaty! Przeczytaj relacjÄ™ z debaty · Paranormalium skoÅ„czyÅ‚o 6 lat i tym samym staÅ‚o siÄ™ jednym z najstarszych dziaÅ‚ajÄ…cych w polskim Internecie serwisów o tematyce paranormalnej. Z tej okazji mamy dla was prezent - zapraszamy was do nowootwartego dziaÅ‚u QUIZY WIEDZY, w którym możecie sprawdzić stan swojej wiedzy na temat zjawisk paranormalnych · 6 lat to dla portalu internetowego kawaÅ‚ czasu. W historii Paranormalium oj dziaÅ‚o siÄ™, dziaÅ‚o... dlatego zachÄ™camy was do przeczytania peÅ‚nej i szczegółowej historii serwisu - do tekstu dołączyliÅ›my screeny, dziÄ™ki którym możesz zobaczyć, jak Paranormalium wyglÄ…daÅ‚o w poczÄ…tkach swojej dziaÅ‚alnoÅ›ci ;-) ·

Zaloguj siÄ™ ·  Forum ·  Zarejestruj siÄ™ ·  Szukaj · FAQ

Obecny czas: 2012-02-12, 04:45
Wszystkie czasy w strefie UTC + 2 godziny (czas letni)
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Napisz nowy temat Odpowiedz [ 96 posty(ów) ] Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  NastÄ™pna
AutorWiadomość
hmmm

Licencjat
Licencjat
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdańsk
 Temat postu: Re: ZwiÄ™rzÄ™ta a duchy
 Post WysÅ‚any: 2010-02-07, 02:08 

Arek, równie wielu wierzy iż jej nie mamy i po pójściu "do piachu" kończymy swoją egzystencję stając się karmą dla robali

Leanna, zdanie jakie zacytowałem ukazuje iż duszę utożsamia się z inteligencją, stąd też i moja prośba by zastanowić się nad tym jak głupie i niedorzeczne są to pomysły biorac pod uwage iż człowiek potrafi obecnie skonstruowac również inteligentny, martwy twór... i co? jemu tez dajemy duszyczkę? Tylko gdzie ona kurcze siedzi w procesorze czy w kościach ramu... :P Podobne dywagacje można prowadzić utożsamiając "dusze" z uczuciami - równiez uwarunkowanymi rozwiniętym mózgiem/instynktem....

Ostatnio edytowany przez hmmm, 2010-02-07, 02:11, edytowano w sumie 1 raz

Leanna

Licencjat
Licencjat
Awatar użytkownika

Miejscowość: Białystok
Ostrzeżenia: 1
 Post WysÅ‚any: 2010-02-07, 02:11 

Spoko spoko :) Ale w co ty wierzysz w końcu? Że tą dusze zwierzaki mają czy nie? Po odbiegliśmy z tematem w infe

"Sąd sądem, ale sprawiedliwość ma być po naszej stronie."- Sami swoi

Arek

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Miejscowość: Steinach / Niemcy
 Post WysÅ‚any: 2010-02-07, 02:15 

Cytuj:
Arek, równie wielu wierzy iż jej nie mamy i po pójściu "do piachu" kończymy swoją egzystencję stając się karmą dla robali

Tak jest, dokładnie , wielu w to nie wierzy, ale podebatować zawsze warto

"Jestem fanem nauki ale nie jej ślepym wyznawcą"
To nie moje powiedzenie ale lubiÄ™ je jak najbardziej

GG 31807752

hmmm

Licencjat
Licencjat
Awatar użytkownika

Post WysÅ‚any: 2010-02-07, 02:16 

nie odbiegliśmy... wyjaśniam dlaczego udowadnianie istnienia duszy na podstawie posiadania przez zwierzęta inteligencji/przywiązywania się do właściciela etc to bzdura :) A co do mojej wiary w dusze tak ludzką jak i zwierzęcą:
Cytuj:
równie wielu wierzy iż jej nie mamy i po pójściu "do piachu" kończymy swoją egzystencję stając się karmą dla robali
To dość jasno ją obrazuje :D

EDIT:
Wybacz Arku, poprzednio czytając twego posta po prostu odniosłem wrażenie iż fakt że "wielu wierzy w duszę" uznajesz za dowód jej istnienia.. mój błąd :)

Ostatnio edytowany przez hmmm, 2010-02-07, 02:18, edytowano w sumie 1 raz

Arek

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Miejscowość: Steinach / Niemcy
 Post WysÅ‚any: 2010-02-07, 02:30 

Nie , nie, ja nie czytałem wyżej wymienionej książki więc się wypowiadać nie mogę. Powiem tak:
Nikt na razie nie udowodnił że dusza zwierząt istnieje, ale także nikt nie obalił tej teorii że tak nie jest.
Leanna, czy to było pytanie w moją stronę?

"Jestem fanem nauki ale nie jej ślepym wyznawcą"
To nie moje powiedzenie ale lubiÄ™ je jak najbardziej

GG 31807752

hmmm

Licencjat
Licencjat
Awatar użytkownika

Post WysÅ‚any: 2010-02-07, 04:13 

Arku, niemniej przyznać chyba przyznasz iż w przypadku wysuwania jakiejś tezy (a jest tu wysuwana teza posiadania duszy przez zwierzęta) to na osobie ją głoszącą powinna spocząć odpowiedzialność przedstawienia dowodów na jej poparcie. Takowa nie może zaś powiedzieć audytorium "ja swoje rzekłem i udowodnijcie mi że nie mam racji" :) Przynajmniej tak się ma sytuacja gdy idzie o konkretne dziedziny nauki...
-Teza
-Dowody na poparcie tezy
-Weryfikacja
Zasłaniając się stwierdzeniami iż ktoś "nie udowodnił iż jest inaczej" dochodzimy do odmiennego ciągu logicznego:
-Teza
-Brak dowodów na jej poparcie... wytykanie iż nie ma dość solidnych na jej zaprzeczenie :)

Na przykładach operując:
To tak jakbym ja teraz zaczął ci udowadniać iż twoja babcia jest kosmitą :) To JA w takim wypadku muszę przedstawić na to dowody nie zas rzec "Twoja babcia to obcy, udowodnij mi że się mylę" :)

Kazzone

Profesor
Profesor
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
 Post WysÅ‚any: 2010-02-07, 04:33 

Myślę że wszystkie te zjawiska, jeśli tak to mogę nazwać były czymś w rodzaju szoku psychicznego(?) Sam jednak wierzę, że każde stworzenia(oprócz owadów) posiadają duszę, ale by rozpisywać się na ten temat tu nie wypada, bo wtedy należałoby go przenieść do "Wiara, religie i sekty" :D

Poza tym, wracam na forum! Kuźwa, nawet nie wiecie jak się za wami i tą stroną stęskniłem! W planach mam wziąć się z powrotem za tłumaczenie artykułów. Jeśli macie ciekawe propozycje piszcie na PM, jestem w tyle z nowościami w świecie paranormalium! :D

Image
Kochaj innych a będą kochać Ciebie!

hmmm

Licencjat
Licencjat
Awatar użytkownika

Post WysÅ‚any: 2010-02-07, 11:27 

A dlaczego owady nie? One też żyją i bzykają sobie/się wszędzie dokoła :(? A roślinki? Również żyją i poruszają się za światłem mimo że bardzo wolno :P

Elka6618

Nowicjusz
Nowicjusz

Post WysÅ‚any: 2010-02-07, 14:25 

Do tzw. Uczonego.
Autor książki oparł swe wnioski na: wcześniejszych badaniach w tej dziedzinie. Dodam "Naukowcu", że obserwacje, wywiady z ludźmi , są metotodologicznymi narzędziami przy badaniach naukowych. Oczywiście, że nie złapał duszy i nie trzymał jej w pojemniku jako dowodu. W książce są liczne autoryzowane wywiady z ludźmi, którzy mieli kontakt ze swym zwierzęciem, po jego śmierci. Co, wszyscy mówili nieprawdę?
Ponadto ja sama niedawno coś takiego doświadczyłam, gdy odszedł mój pies przyjaciel. A do mojego Ojca, który był w szpitalu (też z psem był bardzo związany) przyszedł się pożegnać w takiej świetlistej postaci. Mogłabym siebie podejrzewać o halucynacje, ale moj Tato - człowiek sceptyczny, jednak widział psa w szpitalu. Tak do Ciebie: przecietny człowiek używa tylu paru procent możliwości swego mózgu; Ty do tego procentu się zaliczasz, tak sadzę po Twej wypowiedzi i śmiechu.

hmmm

Licencjat
Licencjat
Awatar użytkownika

Post WysÅ‚any: 2010-02-07, 15:23 

Droga Elko, "uczony" to tytuł taki sam jak twój "nowa krew" zatem byłbym wdzięczny za bardziej precyzyjne zwracanie się do rozmówcy by następnym razem nie było problemów z identyfikacją celu "odpowiedzi" oczywiście pozbawionej złośliwości :P

Może zechcesz podać JAKICH badaniach :D ? Wywiady z ludźmi widzących swe zwierzątka po tym jak zdechły nie są zbytnio przekonywujące... ludzie mają tendencję do wyobrażania sobie tego co chcą (bądź przeciwnie, czego się boją) ujrzeć... wielu też ludzi święcie dziś wierzy iż widziało Elwisa, czy zebranie przezemnie grupy takich 50 i spisanie ich zeznań uznałabyś jako dowód na to iż żyje :P ? Odnośnie świetlistej postaci w szpitalu, cóż, w szpitalu ludzi zdrowych nie kładą, może miał halucynację będącą efektem ubocznym jakiś z podanych leków :) ?

Odnośnie twej dywagacji:
Cytuj:
Tak do Ciebie: przecietny człowiek używa tylu paru procent możliwości swego mózgu; Ty do tego procentu się zaliczasz, tak sadzę po Twej wypowiedzi i śmiechu.
Muszę ci rzec iż żaden człowiek nie wykorzystuje jednocześnie całego potencjału swojego mózgu, zatem zaliczam się do tego i ja i ty moja droga :) Co zaś do marnej próby bycia złośliwym - ot moja wypowiedź uwarunkowana jest pierwszym z cytatów w moim podpisie:

"Nie mógłbyś chociaż raz...tak po prostu, żeby zobaczyć jak to jest...przyjąć najprostsze i najbardziej logiczne rozwiązanie, zamiast od razu myśleć o UFO, Wielkich Stopach i innych takich...?" - Pod "inne takie" podciągnąć mogę również i duchy :)

Pozdrawiam

Ostatnio edytowany przez hmmm 2010-02-07, 15:29, edytowano w sumie 2 razy

Elka6618

Nowicjusz
Nowicjusz

Post WysÅ‚any: 2010-02-07, 16:13 

Do "uczonego" Hmm
Już Szekspir napisał w Hamlecie, że "są rzeczy na niebie i Ziemi, które się ludziom nie śniły..." Nie podważaj zjawisk udokumentowanych licznymi wywiadami, że nie istnieją. Bo nie masz żadnego dowodu na to. Mój Tato nie miał żadnych halucynacji, bo był na obserwacji, nie brał żadnych leków. Tak jak i ja, bo miałam kontakt z psem po Jego śmierci. Oczywiście,że w większości ludzie posługują się pewnym, niskim procentem możliwości mózgu, ale też są tacy, którzy nawet tego procentu nie używają. To takie mózgobetony. Tylko jena prawda. Zamknięci na wciąż poszerzającą się wiedzę. Nie wierzysz? Spójrz w lustro.
PS Sa prace naukowe ściśle teoretyczne, opierające się na badaniach historycznych. I ten temat można tez tak opracować.

Voozie

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Miejscowość: Chorzow, Polska
 Post WysÅ‚any: 2010-02-07, 16:37 

Elka6618, Hmmm nie jest raczej człowiekiem, który zaprzecza bezmyślnie wszystkiemu z góry na dół. To, że nie akceptuje on waszych jawnych absurdalności (świetlisty pies? I jeszcze świetliście znaczył teren?) nie znaczy, że nie przyjmuje on żadnych argumentów. Po prostu w tym wypadku argumentów nie ma.

"Potrzebujesz dużą zwierzęcą czaszkę, jako naczynie. Ludzkie są świetne, pojemne. Całą krew miesięczną sześciu różnych dziewic. Pół litra potu, jeden litr łez. Do tego trzydzieści sześć czarnych świec. Pukiel włosów ofiary. I oko nietoperza.
Miksujesz to radośnie mikserem i smacznego. Tak smakuje czarna magia. Chcesz tego?" ~tak

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  
Napisz nowy temat Odpowiedz [ 96 posty(ów) ] Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  NastÄ™pna

Wyślij odpowiedź

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość