Temat postu: Co to może oznaczać i w czym tkwi problem?
Wysłany: 2010-02-27, 17:23
Co może oznaczać pojawianie się ducha w czasie modlitwy? Modlitwa sama w sobie nie jest przecież seansem spirytystycznym. Przyjście ducha w takim momencie nie jest chyba traktowane pod grozbą opętania. Ojcu Pio pojwiał się szatan chyba nie tylko w czasie modlitwy ale w ogóle bardzo często ponieważ chciał go zwieść na złą drogę. Dlaczego duchy pojawiają się ludziom podczas modlitwy? Czy tylko dlatego żeby zwieść ich na złą drogę? Może niektóre duchy chcą najzwyczajniej w świecie człowieka zniszczyć? Omijam tutaj duchy dobre. Pytam się o duchy złe gdyż dobre nie są aż tak straszne i często mówią o co im chodzi.
Uzytkownik zablokowany w wyniku przekroczenia dopuszczalnej ilosci ostrzezen, blokada obowiazuje do: 20 lis 2008
Ostatnio edytowany przez Poeta2008 2010-02-27, 17:54, edytowano w sumie 5 razy
Temat postu: Re: Co to może oznaczać i w czym tkwi problem?
Wysłany: 2010-02-27, 17:45
Różaniec, choć wydaje mi się że przy odmawianiu innej modlitwy duchy też przychodzą. Mam oczywiście na myśli modlitwę w samotności. No i oczywiście najbardziej interesuje mnie dlaczego duchy podczas modlitwy do ludzi przychodzą. Może są jeszcze jakieś inne powody niż te które podałem wyżej. Problem tkwi w tym że osoba która się modli nie wywołuje ducha ale ten jednak przychodzi. Chciałbym poznać wasze zdanie.
Uzytkownik zablokowany w wyniku przekroczenia dopuszczalnej ilosci ostrzezen, blokada obowiazuje do: 20 lis 2008
Wysłany: 2010-02-27, 18:55
dlaczego duchy przychodzą podczas modlitwy? A tak ogólnie to skąd wiesz że przychodzą podczas modlitwy? Nie ma dowodów, na istnienie duchów więc nie możesz stawiać takiego pytania wprost.
Wysłany: 2010-02-27, 19:45
Ojcu Pio jednak nikt nie zaprzeczył i nie nazwał go oszustem. Ojciec Pio nie jest jedyny. Są też trochę od niego mniejsi i nie aż tak znani albo w ogóle nieznani.
Wysłany: 2010-02-27, 19:51
Bo raz w trakcie modlitwie coś wyszło z mojego telefonu komórkowego i najprawdopodobniej uciekło. Raz w trakcie modlitwy widziałem trzy bujające się światełka na pościeli. Dlatego zadałem takie pytanie. Telefon był używany. Zanim doszło do tego zdarzenia używałem go jakiś tydzień. Wygląda więc na to że był to chyba jakiś rodzaj egzorcyzmu bo co do tych światełek to nie mam wytłumaczenia ale rozglądałem się wszędzie i nie zauważyłem nic by się coś gdzieś bujało.
Ostatnio edytowany przez Poeta2008, 2010-02-27, 20:07, edytowano w sumie 1 raz
Wysłany: 2010-02-27, 20:05
Nooo... miałeś nawiedzony telefon komórkowy Na twoim miejscu zamieszkałbym po czymś takim w katakumbach kościoła - poproś ksiedza z parafii by pozwolić ci gdzieś w piwniczce rozbić namiot... jeszcze złe duchy wrócą do ciebie po kablach od elektryki albo tych od telefonu stacjonarnego...
Wysłany: 2010-02-27, 20:08
Z boku była szafa. Nie wiem, nie byłem pijany i nie chcę udowadniać prawdziwości zdarzenia bo i tak tego nie udowodnię. Zadałem tylko pytanie dlaczego duchy przychodzą do ludzi w trakcie modlitwy? Chyba że nie przychodzą ale ja twierdzę inaczej.
Wysłany: 2010-02-27, 20:24
Ludzie twierdzą, że duchy ich nawiedzają, a jeżeli akurat przytrafi im się to podczas modlitwy, to może być zwykły przypadek i równie dobrze mogliby zobaczyć ducha siedząc na klozecie;/
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość