Na zdjęciu widać masę orbs, tyle że to nie prawda! To kurz, i brud. Byłem tam, to miejsce było tak fest zakurzone, że kurz osiadał na obiektywie aparatu i stworzył efekt orbs. Pokazuje w tym temacie, że orbs to bujda wg. mnie i jest nic więcej niż kurz lub jakiś paproch na obiektywie.
Wierzycie w orbs(dalej)? Ja nie i nie wierzyłem. Na tym forum pojawiały się zdjęcia z dyskotek, w których kurz unosił się w powietrze i powstało zjawisko orbs.
Ps. Zdjęcie nie było przerabiane. Co o tym myślicie.
Temat postu: Re: ORBS mój pogląd na to zjawisko.
Wysłany: 2009-01-17, 22:47
Orby to nie kurz i brud na obiektywie. Owszem, orby tworzą się przez drobinki materiałów, ale to dlatego, że te drobinki odbijają światło - to są właśnie orby.
"Potrzebujesz dużą zwierzęcą czaszkę, jako naczynie. Ludzkie są świetne, pojemne. Całą krew miesięczną sześciu różnych dziewic. Pół litra potu, jeden litr łez. Do tego trzydzieści sześć czarnych świec. Pukiel włosów ofiary. I oko nietoperza. Miksujesz to radośnie mikserem i smacznego. Tak smakuje czarna magia. Chcesz tego?" ~tak
Wysłany: 2009-01-18, 02:03
e tam ja w orby nie wieżę...
czyż szatan nie obiecywał ,że jeśli Ewa zje zakazany owoc to posiądzie większą wiedzę? przecież dopiero po zjedzeniu owocu odkryła ,że jest naga! przemyśl to!
Wysłany: 2009-01-18, 14:20
No, przepraszam. Tu się odbijał kurz, źle napisałem, że zostaje na obiektywie, ale ten kurz właśnie odbija światło i tym spowodowane jest to zjawisko. To jednak nie zmienia faktu, że tłumaczenie orbsów za pomocą stwierdzenia, iż jest to skupisko energii, to bujda.
Wysłany: 2009-01-18, 15:38
Gdyby to były skupiska energii, na pewno by się nie zbijały w takie idealne okręgi - w końcu energia jest chaotyczna - prędzej byłyby to smugi lub jakieś nieregularne kształty.
"Potrzebujesz dużą zwierzęcą czaszkę, jako naczynie. Ludzkie są świetne, pojemne. Całą krew miesięczną sześciu różnych dziewic. Pół litra potu, jeden litr łez. Do tego trzydzieści sześć czarnych świec. Pukiel włosów ofiary. I oko nietoperza. Miksujesz to radośnie mikserem i smacznego. Tak smakuje czarna magia. Chcesz tego?" ~tak
Wysłany: 2009-01-25, 13:16
Ok, poczytałem trochę więcej na ten temat i myślę że mogę się zabierać do dyskusji . Na wyżej przedstawionym zdjęciu widać zjawisko powszechnie zwane ORBS. Ale kiedy się przyjrzymy,dostrzeżemy że to nie orby a drobinki kurzu lub innej podobnej materii unoszącej się w powietrzu. Voozie miałeś rację mówiąc że to zjawisko optyczne spowodowane przez aparat. Pozdrawiam!
Prawdziwa głupota zawsze pokona sztuczną inteligencję.
— Terry Pratchett
Strona 1 z 1
[ 6 posty(ów) ]
Wyślij odpowiedź
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość