Całkiem ciekawa strona, chociaż mało tam informacji w sumie, ale na początek idealna. Co mnie ucieszyło, nie tylko naucza, ale także przestrzega przed niektórymi działaniami.
"Potrzebujesz dużą zwierzęcą czaszkę, jako naczynie. Ludzkie są świetne, pojemne. Całą krew miesięczną sześciu różnych dziewic. Pół litra potu, jeden litr łez. Do tego trzydzieści sześć czarnych świec. Pukiel włosów ofiary. I oko nietoperza. Miksujesz to radośnie mikserem i smacznego. Tak smakuje czarna magia. Chcesz tego?" ~tak
To na początku trudne, ale z czasem się nauczysz. Ja np. jak zaczynałem to nie wyobrażałem sobie jednej rzeczy wszystkimi zmysłami, ale dla każdego zmysłu przypisywałem jedną rzecz i kilka, kilkanaście razy na dziej starałem się ją poczuć. Przykłady: Smak - cytryna Zapach - mielona kawa Słuch - tłuczone szkło Dotyk - dywan Wzrok - obojętnie
"Potrzebujesz dużą zwierzęcą czaszkę, jako naczynie. Ludzkie są świetne, pojemne. Całą krew miesięczną sześciu różnych dziewic. Pół litra potu, jeden litr łez. Do tego trzydzieści sześć czarnych świec. Pukiel włosów ofiary. I oko nietoperza. Miksujesz to radośnie mikserem i smacznego. Tak smakuje czarna magia. Chcesz tego?" ~tak
Zanim za co kolwiek siÄ™ zabierzesz naucz siÄ™ dobrze wizualizowac przedmioty inaczej anwet najlepszy mag ci nie pomoze bo nie wyobrazisz sobie tego co potzrebujesz
Marionetki! Wydaje im się, że robią co chcą, a robią to co im karze sprężyna, która zresztą jest tak samo ślepa jak one!
Drogi kolego, musisz zdać sobie sprawę iż magia nie służy do zabawy , musisz w pełni wiedzieć do czego jest Ci Ona potrzebna i czy masz predyspozycje do Jej uprawiania. To naprawdę nie są klocki które będziesz mógł w dowolnej chwili schować do pudełka. Lektura - owszem na pewno poszerzy Twoje horyzonty ale nie dowiesz się tam wszystkiego, wiele technik będziesz musiał sam sobie wypracować o ile oczywiscie traktujesz to serio. Szczerze odradzam początkującemu adeptowi wywoływanie duchów i dziwię się że nikt na tym forum Cię przed tym nie ostrzegł. Czy wezwiesz własciwą osobę, czy potrafisz ją odesłać, czy ona tego zechce ? Wykaż więcej opanowania i zaczekaj aż zdobędziesz rzetelną wiedzę. Z czarną magią raczej się nie paraj, jak myslisz dlaczego nie istnieje żaden przyzwoity podręcznik czarnej magii, dlaczego osoby uprawiające ją zawsze były odizolowane w swoim srodowisku? Pamiętaj że czar czy zaklęcie nierozważnie rzucone wrócą do Ciebie w dwójnasób, czy będziesz potrafił się przed tym obronić, odesłać ? A co będzie jak trafisz na wróżkę lub wróża z dużym doswiadczeniem? Jak widzisz dużo znaków zapytania. W Twoim przypadku chyba najrozsądniej byłoby znaleźdź wróża który by zechciał wprowadzić Cię w arkana tej sztuki. Reszta przyjdzie z czasem i doswiadczeniem. Życzę rozwagi i sukcesów.
Szczerze odradzam początkującemu adeptowi wywoływanie duchów i dziwię się że nikt na tym forum Cię przed tym nie ostrzegł.
Ostrzegałem, ale posty zostały usunięte, jak Fluxres wspomniał.
Cytuj:
Czy wezwiesz własciwą osobę, czy potrafisz ją odesłać, czy ona tego zechce ?
Jak już ktoś ładnie napisał na tym forum: "Nie kupuj auta, bo Ci je ktoś ukradnie." Nie zechce, nie przyjdzie. By sprawdzić rzetelność informacji bytu, zawsze zadaje się pytania, na które tylko ta osoba mogła znać odpowiedź. Jeżeli udało już mu się "wezwać" dany byt, to niedużo większym problemem jest jego odesłanie.
Cytuj:
Z czarną magią raczej się nie paraj, jak myslisz dlaczego nie istnieje żaden przyzwoity podręcznik czarnej magii, dlaczego osoby uprawiające ją zawsze były odizolowane w swoim srodowisku?
Istnieje wiele takich podręczników, ale po prostu nie masz do nich dostępu, ani żadnych informacji o nich. Poza tym osoby zajmujące się Czarną Magią nigdy nie były izolowane, tylko robiły to z własnej woli.
Cytuj:
Pamiętaj że czar czy zaklęcie nierozważnie rzucone wrócą do Ciebie w dwójnasób, czy będziesz potrafił się przed tym obronić, odesłać ?
Jak kogoś przed czymś ostrzegasz, to rób to profesjonalnie. Przed tym NIE DA SIĘ obronić, ani tego odesłać.
Cytuj:
A co będzie jak trafisz na wróżkę lub wróża z dużym doswiadczeniem?
Nie wychodź na ulice, bo jeszcze trafisz na jakiegoś dresa.
Cytuj:
Najlepiej siÄ™ uczy jak siÄ™ ma mistrza ale gdzie ja go u mnie znajade??? Nie wiele osob siÄ™ tym bawi.
Oj, zdziwiłbyś się. To jest tak, że osoby, które już trochę w tym siedzą, wolą o tym nie gadać.
Co do tego ze nie da siÄ™ obronic to chyba bym siÄ™ poklucil ale ja tam malo wiem.
Chyba rozwaznie rzucone zaklecie klatwa z dobrym zabezpieczniem i utworzniem wlasnej ochrony moze oslabic efekt powrocenia jej na nas albo calkowicie go "odroczyc"
Marionetki! Wydaje im się, że robią co chcą, a robią to co im karze sprężyna, która zresztą jest tak samo ślepa jak one!
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość