Rejestracja: 2005-05-16, 11:42 Posty: 236 Miejscowość: mam wiedzieć ?
Temat postu:
Wysłany: 2005-08-17, 23:23
mysle, ze jesli chodzi o
Fenikt napisał(a):
dobre, szybkie, skuteczne cwiczenia
to niewatpliwie kundalini ale poczatkujacym nie radze , moze to byc bardzo niebezpieczne ...
Dla mnie medytacja+wizualizacja wystarczaja w zupełności
Ludzka Droga Przychodzenie z pustymi rękami, Odchodzenie z pustymi rękami - to ludzkie Kiedy się rodzisz - skąd przybywasz? Kiedy umierasz - dokąd idziesz ? (...)
Temat postu:
Wysłany: 2005-08-18, 13:25
Po co rozwijamy czakry ? Rozwój czakr warunkuje szerzą emisję i absorpcję energi i liczy się to przy zwykłym neergetyzowaniu, miejsc, przedmiotów , zdarzeń, terapiach uzdrawiających, projekcjach astralnych i wielu innych zabiegach. Praca z czakrami wymaga poświecenia dużej ilosci czasu. Osobiście poświęciłem na prace z czakrami ponad 6 lat przy 30-40 minutach pracy dziennie. Moja Metoda: W medytacji utożsamiam sobie swoje ciało jako drzewo życia. Środkowa Linia drzewa na której spoczywają Malkuth, Yesod, tipheret i Kether, leży wzdłuż mojego kręgosułupu, przechodząc do czaszki i dalej. Konkretne sefiry reprezentują czakry - Malkuth Podstawy, Yesod podbrzusza, Tipheret serca i Kether korony. Otwieram pierwszą czakrę, po czym delikatnie wkładam tam 7 kul czerwonej energii, ładując ją wten sposób. Następnie wkładam tam 4 kule żółtej energii która przez Malkuth zatrzymuje się w Yestod. 4 niebieskie kule kroczą przez Malkuth i Yesod, osiadając w Tipheret. Indygo 5 kul wedruje do ostatniej czakry.
Proces keidy energia wędruje przez całą linię czakr powoduje ich wyrównanie oraz synchronizuje energetycznie. Konkretne kule ladują poszczególne czakry za kazdym razem energią odpowiednią dla jej rodzaju i funkcji. Koncentrując się tylko na tych 4 czakrach mozna osiągnąć już potężne rezultaty. Można jeszcze ładować je w liczbie 7miu czakr tylko, że wówczas trzeba odpowiednio tez dobierać kolor energii. (czerwona, pomarańczowa, żółta, zielona, niebieska, błękitna, indygo).
Rejestracja: 2005-04-13, 23:03 Posty: 183 Miejscowość: z czeluści
Temat postu:
Wysłany: 2005-08-20, 01:12
to ja mam pytanie, czy czakry mogą się rozbudzić samoistnie ?
Mael - w okultyzmie, aniol rzadzacy troistoscia wody (> Madiel); takze poniedzialkowy aniol, zamieszkujacy pierwsze niebo i przywolywany z pólnocy. Mael jest tez jedna z inteligencji planety Saturn.
Temat postu:
Wysłany: 2005-08-21, 00:33
hmm to moze inaczej.... nie samoistne a nieświadome..... spowodowane czymś tam, energią, czy może spowodowane przez innego człowieka ale kiedy ja nawet nie wiedziałam co to czakra ... nie wiem czy nie zagmatwałam
Mael - w okultyzmie, aniol rzadzacy troistoscia wody (> Madiel); takze poniedzialkowy aniol, zamieszkujacy pierwsze niebo i przywolywany z pólnocy. Mael jest tez jedna z inteligencji planety Saturn.
Temat postu:
Wysłany: 2005-08-21, 13:18
Ktoś inny może obudzić twoje czakry. Sam jestem przykładem, gdyż moje były otwierane przez innego człowieka podczas inicjacji ale ja wyrażałem na to zgode i byłem tego swiadom. Chociaż są sposoby na siłowe rozbudzenie czakr.
Temat postu:
Wysłany: 2005-08-21, 21:29
to ja będę natrętna, i mam jeszcze jedno pytanie (no narazie tylko jedno ) ... czy można wyczuć stan czyiś (nie swoich) czakr, i czy potrzebny jest do tego bezpośredni kontakt, czy można na odległość....
Temat postu:
Wysłany: 2005-08-21, 21:53
tak, genialna, na którą sama mogłam wpasć, ale jednak oczekuję szerszej wypowiedzi
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość