Banner - Kod Wladzy
ByÅ‚eÅ› Å›wiadkiem manifestacji niewyjaÅ›nionego zjawiska? JeÅ›li tak, napisz nam o tym! Tworzymy najwiÄ™kszÄ… w Polsce bazÄ™ danych o spotkaniach ze zjawiskami paranormalnymi. Czekamy na relacje współczesne oraz z lat ubiegÅ‚ych. Wszelkie materiaÅ‚y przesyÅ‚ać możecie za pomocÄ… formularza do wysyÅ‚ania relacji. Dobrze, żeby twoja relacja byÅ‚a dobrze udokumentowana - jeÅ›li wiÄ™c dysponujesz filmem lub zdjÄ™ciem, wgraj je na rapidshare i wyÅ›lij nam linka w treÅ›ci relacji · W ostatnim czasie na naszym forum bardzo czÄ™sto dochodzi do sytuacji, kiedy użytkownicy rejestrujÄ… nowe konta tylko po to, aby zaÅ‚ożyć jeden temat reklamujÄ…cy innÄ… stronÄ™ internetowÄ…, usÅ‚ugÄ™ lub produkt. Zwykle reklamowana jest strona "pozwalajÄ…ca poznać datÄ™ Å›mierci" za SMS'a kosztujÄ…cego "jedyne" 30 zÅ‚ + VAT. Zawsze dokonujÄ… tego bez proÅ›by o zgodÄ™ ze strony administracji, mimo iż w regulaminie pisze wyraźnie, że taka zgoda jest wymagana zawsze, bez wzglÄ™du na rodzaj ogÅ‚oszenia. Ponieważ nie lubimy Å›miecenia na naszym portalu, od dziÅ› do takich spamerów admin Ivellios bÄ™dzie rozsyÅ‚aÅ‚ ostrzeżenie z informacjÄ… o grożących sankcjach prawnych (podstawa prawna: ustawa z dnia 18.07.2002 r. o Å›wiadczeniu usÅ‚ug drogÄ… elektronicznÄ… (Dz. U. nr 144, poz. 1204 ze zm.). Mamy nadziejÄ™, że ten straszak podziaÅ‚a i że nie bÄ™dziemy musieli spotykać siÄ™ w sÄ…dzie z którymkolwiek ze spamerów. · ZachÄ™camy was, drodzy Czytelnicy, do zgÅ‚aszania nam wszelkiego rodzaju uwag dotyczÄ…cych np. błędów merytorycznych lub faktograficznych znalezionych w artykuÅ‚ach, błędów w opisach filmów, komentarzy Å‚amiÄ…cych regulamin i/lub netykietÄ™ oraz wszelkich sugestii dotyczÄ…cych portalu. Uwagi możecie skÅ‚adać poprzez formularz kontaktowy - link "Kontakt" w górnym menu. Przeczytaj na blogu redakcyjnym specjalnÄ… notkÄ™ - odezwÄ™ do Czytelników · Nowe audycje mp3: Kryptozoologia (zapis audycji live 27.11.2011) - Zapis audycji nadanej w Radiu Paranormalium 27 listopada 2011. Audycja "Wieczór Kryptozoologiczny" zostaÅ‚a przygotowana z okazji siódmych urodzin portalu KryptoZoologia.pl. Audycja skÅ‚adaÅ‚a siÄ™ de facto z kilku audycji: kryptozoologiczny odcinek Para-Radia Arka Paterka, fragmentu jednej z książek przygotowanego w wersji audio przez grupÄ™ INFRA oraz z części przygotowanej przez redakcjÄ™ Paranormalium. · NiezwykÅ‚e zdolnoÅ›ci - Audycja poÅ›wiÄ™cona niezwykÅ‚ym, paranormalnym zdolnoÅ›ciom różnych ludzi · Nowe filmy dokumentalne w naszej filmotece: Fastwalkers - Fastwalkers – jest to tytuÅ‚ nowego filmu dokumentalnego, który skupia siÄ™ wokoÅ‚o fenomenu UFO i Obcych Cywilizacji. Dokument ten ma ponoć ujawnić prawdÄ™ na temat tych zagadnieÅ„. Owa prawda ma być skrywana przed nami od ponad 50 lat. Fastwalkers pozwoli nam poznać relacje osób, które znajÄ… wszelkie informacje o UFO z pierwszej rÄ™ki – poznamy zeznania Å›wiadków jak i poszkodowanych we wszelkich dziaÅ‚ach zwiÄ…zanych z owym fenomenem. PatrzÄ…c na listÄ™ osób, które zagoszczÄ… w filmie można z góry stwierdzić , iż bÄ™dzie to doborowe towarzystwo. MateriaÅ‚ zawiera wywiady ze Stantonem Friedmanem , dyrektorem Disclosure Project doktorem Stevenem Greerem, Stevenem Bassetem, Jaimie Maussanem i jednym z najwyższych oficjeli KoÅ›cioÅ‚a Katolickiego Monsignorem Corrido Balduccim , który także przedstawi swoje wnioski. To tylko niektórzy z goÅ›ci wystÄ™pujÄ…cych w owym materiale... SkÄ…d nazwa Fastwalkers ? „Nazwa wywodzi siÄ™ z Agencji RzÄ…dowych – jest to nazwa identyfikujÄ…ca zjawiska UFO” – mówi Robert D. Miles producent filmu. „Jest to coÅ› jak znak lub hasÅ‚o przypisane do jakiegoÅ› dziaÅ‚ania. Wiemy , że np. NORAD używa wÅ‚aÅ›nie takiego okreÅ›lenia” NORAD (North American Air Defense Command) – czyli Północno AmerykaÅ„ski System BezpieczeÅ„stwa Powietrznego co roku zgÅ‚asza przynajmniej 500 zdarzeÅ„ z takimi nieznanymi obiektami radarowymi (Fastwalkerami – nazwa wywodzi siÄ™ najprawdopodobniej od tego, iż owe obiekty potrafiÄ… poruszać siÄ™ z niesÅ‚ychanÄ… prÄ™dkoÅ›ciÄ… i zwrotnoÅ›ciÄ…). W filmie zobaczymy materiaÅ‚y takie jak zdjÄ™cia, filmy, które po raz pierwszy ujrzÄ… Å›wiatÅ‚o dzienne. Jednym z takich nagraÅ„ jest uchwycony obiekt, który porusza siÄ™ na orbicie Księżyca i nagle zmienia swój kierunek (moment ten jest zaprezentowany w trailerze). MateriaÅ‚ trwajÄ…cy 98 minut zostaÅ‚ dokÅ‚adnie przetworzony do techniki High Definition, włączajÄ…c w to realistyczne animacje 3D pokazujÄ…ce obce formy życia. Aby dowiedzieć siÄ™ wiÄ™cej na temat filmu należy odwiedzić oficjalnÄ… stronÄ™... Czy do grona znanych i dobrych filmów o UFO dołączyÅ‚ kolejny, który być może jest jeszcze lepszy od reszty ? Najlepszym sposobem aby znaleźć odpowiedź na to pytanie bÄ™dzie zapoznanie siÄ™ z tym materiaÅ‚em. · Area 51 - Wywiad z Obcym, Area 51 - Alien Interview - PeÅ‚ny film dokumentalny dotyczÄ…cy tzw. wywiadu z Obcym, który rzekomo miaÅ‚ zostać zarejestrowany na taÅ›mie filmowej i wykradziony z bazy wojskowej Groom Lake w Nevadzie. "WedÅ‚ug danych podanych przez tajemniczego pracownika Strefy 51, obcy przybyÅ‚ do bazy w 1989 roku, wywiady z obcym miaÅ‚y mieć miejsce dwa razy w miesiÄ…cu po trzy do piÄ™ciu godzin dziennie, jeżeli obcy źle siÄ™ czuÅ‚ sam miaÅ‚ przerywać wywiad, przesÅ‚uchania miaÅ‚y miejsce w obecnoÅ›ci telepaty (to wÅ‚aÅ›nie on prowadziÅ‚ wywiad) i kogoÅ› z nadzoru wojskowego (sylwetka, która pojawia siÄ™ w trakcie filmu po prawej stronie kamery), oraz że przesÅ‚uchania nie sÄ… już prowadzone." · Mroczne sekrety wewnÄ…trz Bohemian Grove - Bohemian Grove jest to specjalne miejsce na 20601 Bohemian Ave w Monte Rio, Kalifornia - USA. W tym miejscu organizowane sÄ… spotkania Elity Å›wiatowej w Å›rodku Lipca na trzytygodniowe zebrania. Elita jest zÅ‚ożona z najbogatszych oraz najbardziej wpÅ‚ywowych ludzi biznesu, kultury, nauki oraz Å›wiata polityki. · The Disclosure Project - Zapis konferencji z 9 maja 2001 - The Disclosure Project - Zapis konferencji z 9 maja 2001. National Press Club - Waszyngton. The Disclosure Project to organizacja non-profit, której celem jest ujawnienie wszystkich faktów dotyczÄ…cych zjawiska UFO, pozaziemskiej inteligencji oraz utajnionych zaawansowanych systemów energetycznych i napÄ™dowych. · The Order of Death - Film opowiada o tym jak, "poważni" ludzie, tacy jak George Walker Bush, Bill Clinton i wielu bardzo znanych ludzi Å›wiata polityki, uczestniczÄ… w satanistycznych rytuaÅ‚ach odbywajÄ…cych siÄ™ co roku w Bohemian Grove.Okazuje siÄ™, że okultystyczne rytuaÅ‚y od dawna sÄ… praktykowane przez znanych nam z TV ludzi - na przykÅ‚ad, Ronald Reagan i jego żona powierzali każdy aspekt swojego życia astrologowi. Inni znani zwolennicy okultyzmu to Adolf Hitler, Eleonora Roosevelt, Hilary Clinton, Tony Blair i wielu, wielu innych. · 14 grudnia 2009 na terenie Akademii Ekonomicznej w Katowicach odbyÅ‚a siÄ™ druga już edycja Debaty Ufologicznej. W debacie wziÄ™li udziaÅ‚ badacze ufologii oraz przedstawiciele Å›wiata nauki. Czas na podsumowanie debaty! Przeczytaj relacjÄ™ z debaty · Paranormalium skoÅ„czyÅ‚o 6 lat i tym samym staÅ‚o siÄ™ jednym z najstarszych dziaÅ‚ajÄ…cych w polskim Internecie serwisów o tematyce paranormalnej. Z tej okazji mamy dla was prezent - zapraszamy was do nowootwartego dziaÅ‚u QUIZY WIEDZY, w którym możecie sprawdzić stan swojej wiedzy na temat zjawisk paranormalnych · 6 lat to dla portalu internetowego kawaÅ‚ czasu. W historii Paranormalium oj dziaÅ‚o siÄ™, dziaÅ‚o... dlatego zachÄ™camy was do przeczytania peÅ‚nej i szczegółowej historii serwisu - do tekstu dołączyliÅ›my screeny, dziÄ™ki którym możesz zobaczyć, jak Paranormalium wyglÄ…daÅ‚o w poczÄ…tkach swojej dziaÅ‚alnoÅ›ci ;-) ·

Zaloguj siÄ™ ·  Forum ·  Zarejestruj siÄ™ ·  Szukaj · FAQ

Obecny czas: 2012-02-12, 07:20
Wszystkie czasy w strefie UTC + 2 godziny (czas letni)
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Napisz nowy temat Odpowiedz [ 113 posty(ów) ] Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  NastÄ™pna
AutorWiadomość
Villemo

Magister
Magister

Miejscowość: tam gdzie wiara śpi
 Temat postu: Aury
 Post WysÅ‚any: 2005-06-12, 17:59 

Dzisiaj tak siadłam sobie na krześle, Sol akurat zakładała temat o telekinezie i szukała coś o medytacji nudziło mi się no i pomyślałam sobie, zeby tak zobaczyć swoją aure, słyszałam że to bajecznie proste i wystarczy chwila...
hiehie mam piękną pulsującą aure przechodzącą ze śnieżnej bieli w rażący tyrkus :D
Sol tak samo. Tylko jej jest ciut ciemniejsza od mojej. :razz:
widział ktoś swoją aure? jak nie to patrzeć, to naprawde jest łatwiutkie

"Przyjacielem losu jest ten, kto kocha to, co robi."

Skóra 66

Doktor
Doktor

Miejscowość: Druga Strona Cienia
 Temat postu:
 Post WysÅ‚any: 2005-06-12, 18:32 

Ja mam jasnÄ… zielonÄ…, no prawie seledynowÄ…...

Villemo

Magister
Magister

Miejscowość: tam gdzie wiara śpi
 Temat postu:
 Post WysÅ‚any: 2005-06-12, 19:12 

właśnie... to ma jakieś znaczenie jaką kto ma aure? znaczy się czy można z niej coś wyczytać?

"Przyjacielem losu jest ten, kto kocha to, co robi."

Maeveen

Licencjat
Licencjat
Awatar użytkownika

Miejscowość: mam wiedzieć ?
 Temat postu:
 Post WysÅ‚any: 2005-06-12, 22:16 

Oczywiscie że tak !!! :grin:
Widzenie aury jest niesamowicie przydatne... Dzięki temu możemy zobaczyć czy jakaś osoba jest chora, ma jakies zmartwienia, problemy, no i widzac aury ,możemy zobaczyc energie czakr i określić czy nie ma w ich funkcjach żadnych zaburzeń. To naprawdę daje bardzo wiele mozliwości... :)

Ludzka Droga
Przychodzenie z pustymi rękami,
Odchodzenie z pustymi rękami - to ludzkie
Kiedy siÄ™ rodzisz - skÄ…d przybywasz?
Kiedy umierasz - dokÄ…d idziesz ?
(...)

phoenix

Nowicjusz
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: astral
 Temat postu:
 Post WysÅ‚any: 2005-06-12, 22:34 

powiedzcie mi jak mozna dojrzec aure?
bo ja swojej ni huja nie moge dojrzec :P
:?: :?:

[ Dodano: 2005-06-12, 21:45 ]
http://www.czarostwobelladonny.fc.pl/magia_swiec.htm
na dole tej strony jest ciekawy artykul :D:D

עוף החול

Maeveen

Licencjat
Licencjat
Awatar użytkownika

Temat postu:
 Post WysÅ‚any: 2005-06-12, 23:01 

Tutaj znajdziesz "Trening widzenia aury" :) Niestety nie próbowałam, więc nie mogę się wypowiedzieć co do jego skuteczności, ale jeśli Ty masz zamiar to sprawdzić , to potem koniecznie podziel się wrazeniami :!: :wink:

Ludzka Droga
(...)

Kura

Profesor
Profesor

Miejscowość: Krakowski kurnik
 Temat postu:
 Post WysÅ‚any: 2005-06-12, 23:25 

Ja od jakiegos czasu probuje dostrzec aure, ale jak na razie, wyczowam tylko energie pomiedzy skierowanymi do siebie dlonmi, a jesli chodzi o jej dostrzeganie, to udaje mi siÄ™ tylko czasami dostrzec najsilniejsza aure (fizyczna...? nie pamietam jak ona siÄ™ nazywa)ale bez kolorow. tylko jako promien swiatla, albo "zawirowania" powietrza. sa dwie metody widzenia aury.

1.niektorzy twierdza, ze to naturalan zdolnosc oka, ale nieuzywana zanika. dlatego widzenie aury, polega na cwiczeniach z kolorami i poprawiani zdolnosci koncentracji. zeby zdolnosci te zostaly znowu uaktywnione.
2.inni twierdza, ze widzenie aury, to sprawa zdolnosci jasnowidzenia.

ja probowala z pierwsza metoda, ale skutki sa... takie jak opisalam powyzej (wg. mnie mizerne) dlatego postanowilam popracowac tez nad metoda nr 2. za zdolnosci jasnowidzenia, medytacji, oobe itp. odpowiada czakra trzeciego oka. probuje ja uaktywnic. i tu z koleji moje pytanie...

czy znacie jakies sposoby na uaktywnienie szostej czakry, tzw. czakty trzeciego oka?

Maeveen

Licencjat
Licencjat
Awatar użytkownika

Temat postu:
 Post WysÅ‚any: 2005-06-12, 23:39 

ja myśle, że z każdą czakrą jest tak samo...
Spróbuj w stanie głębokiej medytacji zwizualizować sobie mentalne ręce , którymi otwierasz tę czakrę , czujesz jej ebergię i potem ją zamykasz.... To są takie najprostsze sposoby...
Ale są też bardziej skuteczne, jak na przykład Kundalini, z tym ze co do kundalini, opinie są podzielone,... niektorzy twierdzą ,ze jeste to bardzo niebezpieczne, dla niedoswiadczonych, gdyz uwalnia naprawde ogromny przeplyw energii... ale jednak większośc ludzi twierdzi ze jest to calkowicie bezpieczne i mozliwe dla kazdeg, a przy tym bardzo skuteczne... ja zamierzam w wakacje duzo praktykowac :wink:

Ludzka Droga
(...)

Kura

Profesor
Profesor

Temat postu:
 Post WysÅ‚any: 2005-06-12, 23:53 

Ja jak na razie probowalam wprowadzic siÄ™ w stan mozliwie jak naglebszej relaksacji (bo z medytacja u mnei ostatnio krucho) i wizualizowalam sobie kolor indygo (energie w tym kolorze), na miejscu 6-tej czakty. zwykle czuje w tedy mrowienie, a ostatnio doznalam takiego smiesznego (smieszna jak smieszne, na poczatku nei wiedzialam co siÄ™ dzieje i najadlam siÄ™ nieco strachu... :P )uczucia, ze cos/ktos dmucha mi chlodnym powietrzem na czolo. tylko jak na razie nie widze zadnych efektow moich cwiczen.
ale poszukam i skozystam z zaproponowanych przez Ciebie metod. dziekuje. :)

Maeveen

Licencjat
Licencjat
Awatar użytkownika

Temat postu:
 Post WysÅ‚any: 2005-06-13, 00:13 

Nie ma za co :wink: Życzę powodzenia :)

Ludzka Droga
(...)

Kura

Profesor
Profesor

Temat postu:
 Post WysÅ‚any: 2005-06-13, 09:36 

Dzisiaj sobie kulturalnie wstalam... zjadlam sniadanko itd. itd. a pozniej usiadlam sobie spokojnie i zaczelam wizualizowac sobie czakry, kazda po koleji i probowalam oczyszczac i doladowywac kazda z nich. pozniej wizualizowalam sobie, jak energia z moich czakr laczy siÄ™, rozszerza, a poznie zamyka wielkim energetycznym jajej w okol mojej postaci. ta energia miala tez wlasciwosci ochronne, obrobronne (co tez sobie zwizualizowalam).
po pewnym czasie, (rece mialm polozone na kolanach spodami do gory) poczolam swoja aure (energie) wlasnie na dloniach.
kiedy stwierdzilam, ze na dzisiaj "juz koniec", otworzylam oczy i przeciagnelam siÄ™. kiedy dlanie wedrowaly w zdluz tulowia, poczolam ja :grin: . czolam swoja aure. byla ciepla, stawiala lekki opor, ale byla gladka i przyjemna w dotyku.
wiem, ze to nie to samo, co widzenie aury, ale na dobry poczatek... zawsze to cos ;)

Skóra 66

Doktor
Doktor

Miejscowość: Druga Strona Cienia
 Temat postu:
 Post WysÅ‚any: 2005-06-13, 13:30 

Dobre ćwiczenie na widzenie aury można zastosować na płomienu świecy. Wystarczy wpatrywać się w płomień będąc zrelaksowanym. Nikektótym to wychodzi za pierwszym razem, inni muszą ćwiczyć tydzień, a jeszcze innym wogóle się nie udaje, ale myślę, że takich osób na futharku nie ma. Są to ludzie, którzy są kompletnymi ignorantami i którzy będą się wpatrywać w płomień świecy, żeby udowodnić sobie, że coś takiego nie istnieje. No a wracając do tego płomienia...zazwyczaj aura wokół niego objawia się jasnym obłokiem, który na początku jest mało dostrzegalny, a póżniej jak się bardziej skoncentrujemy, można dostrzec pełny kolor. Ja np. wokół płomienia widzę aurę pomarańczową. No cóż...życzę udanych ćwiczeń :D

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  
Napisz nowy temat Odpowiedz [ 113 posty(ów) ] Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  NastÄ™pna

Wyślij odpowiedź

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość