Witamina D3 - tran; jakie ryby? tłuste, np. śledź; żółtka jaj od kur chodzących pod gołym niebem, masło od krów pasących się pod gołym niebem (słońce). Żeby organizm człowiek wytworzył witaminę D3 wystarczy od 10 do 20 minut przebywać na słońcu odsłoniętym, można być odsłoniętym częściowo, dłużej nie ma sensu, bo organizm już jej nie produkuje (tak więc nie ma ryzyka poparzeń słonecznych), ale przez te 10-20 minut jej ilość wzrasta w organizmie ponad 10-krotnie. I tak warto ją spożywać w pokarmie, bo jak organizm mniej musi produkować własnymi siłami, mniej zużywa energii i innych substancji. A jeszcze lepiej ruszać się na świeżym powietrzu i słońcu, od razy wzmacniają się kości, bo witamina D3 pomaga przyswajać wapń, zwiększa oczywiście odporność, zapobiega jęczmieniom w oczach itd.
Pij mleko będziesz kaleką! Jedz chlebki zabraknie ci piątej klepki! Nasz organizm nie radzi sobie z ziarnami traw (zbóż) i mlekiem. Nie radzi sobie też ze zbyt dużą ilością węglowodanów (cukrów). Wiedząc to i stosując można wyleczyć się z większości chorób lub im zapobiec, także ze złego funkcjonowania mózgu, co bardzo łatwo sprawdzić i poczuć na sobie. Witaminy C nie potrafią wytwarzać jedynie 2 ssaki: świnka morska i człowiek; małpy, szczury, koty, psy i cała reszta potrafi wytwarzać. Może jesteśmy bliżej świnek morskich niż małp, podobnie jak one nie mamy ogona mając kość ogonową? Ale one nie są drapieżnikami.
Uwaga: Jeśli chcesz odpowiedzieć na komentarz innego użytkownika, prosimy skorzystaj z przycisku "Odpowiedz". Pozwoli to uniknąć w przyszłości bałaganu w dyskusji.
Byłeś świadkiem zagadkowego zjawiska? Jeśli tak, poinformuj nas o tym już dziś! Czekamy na relacje współczesne oraz z lat ubiegłych. Na życzenie świadka zapewniamy pełną anonimowość!
UWAGA: Nie odbieramy połączeń z numerów zastrzeżonych